Gość: echo IP: *.lanet.net.pl 04.07.04, 16:57 Tylko co 10 wegetarianin mieszka na wsi lub miasteczku do 10 000 mieszkańców. Co piąty wegetarianin pochodzi z miast do 100 000. Na wsi żyje około 38% ludności Polski, a miasteczkach do 10 000????????/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: misiu Re: wegetarianizm na wsi IP: 5.2.* / *.chello.pl 04.07.04, 17:11 W 478 miastach poniżej 10000 mieszkańców żyje ok. 2,2mln mieszkańców, czyli ok.5,8% ludności Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiu Re: wegetarianizm na wsi IP: 5.2.* / *.chello.pl 04.07.04, 17:20 Wynikałoby z tego, że ze wsi i miast poniżej 100tys. mieszkańców, obejmujących ok.70% ludności kraju, pochodzi 30% wegetarian. Pozostałe 70% pochodzi z 30% ludności mieszkającej w miastach powyżej 100 tys. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: echo Re: wegetarianizm na wsi IP: *.lanet.net.pl 04.07.04, 23:42 Powinny być chyba trochę inne proporcje, ludzie na wsi o wiele częściej widzą na własne oczy, jak zabijane są zwierzęta :\ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: are Re: wegetarianizm na wsi IP: *.gl.digi.pl 04.07.04, 23:49 Gość portalu: echo napisał(a): > Powinny być chyba trochę inne proporcje, ludzie na wsi o wiele częściej widzą > na własne oczy, jak zabijane są zwierzęta :\ Kolo mojej trasy do biegania jest ubojnia swin. Nie wiem jak ci ludzie potrafia mieszkac w jej poblizu :-| Odpowiedz Link Zgłoś
narysuj.mi.baranka Re: wegetarianizm na wsi 04.07.04, 23:50 Gość: misiu 03.07.2004 21:37 odpowiedz na list odpowiedz cytując Misiu ma na to taka odpowiedz : Właśnie o to chodzi. Dzieci wiejskie, które doskonale zdają sobie sprawę z pochodzenia mięsa, z reguły nie stają się wegetarianami. Wegetarianizm to fanaberia sytych, oderwanych od rzeczywistości mieszczuchów, którzy ze zdziwieniem dowiadują się w wieku młodzieńczym, że mleka i mięsa nie wytwarza się w fabryce, a obraz zwierząt mają ukształtowany przez kreskówki w rodzaju Myszki Miki, Kaczora Donalda i Królika Bugsa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: are Re: wegetarianizm na wsi IP: *.gl.digi.pl 04.07.04, 23:58 > Misiu ma na to taka odpowiedz Jakby tak ktos w koncu zjadl Misia to forum by odetchnelo LOL Headline, powiedz im tam zeby nie robili za dlugich glodowek za pierwszym razem. Odpowiedz Link Zgłoś
balbinia Re: wegetarianizm na wsi 05.07.04, 00:13 To by sie nie zgadzalo, bo ja sie po czesci wychowalam na wsi. Widzialam niejedno i wlasnie te "egzekucje przekonaly mnie do wegetarianizmu. Druga sprawa to ksztaltowanie wartosci. Trudno wymagac od doroslego rolnika, ktory wlasnorecznie bije swinie, aby przekazywal swoim dzieciom wrazliwosc i szacunek w stosunku do innych gatunkow. Kiedy miejskie dziecko spaceruje po parku, obserwuje kaczki czy labedzie, postrzega czesto zwierzeta jako przyjaciol. Wiejskie dziecko postrzega zwierze jako wlasnosc, inwentarz. Trudno to wykorzenic, tak samo jak trudno od Iranczykow plci meskiej oczekiwac rownego traktowania kobiet. Pewnych rzeczy nie da sie latwo wykorzenic z czlowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slawek Re: wegetarianizm na wsi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.04, 00:02 a jednak nie zostaja wegetarianami , nie zastanawia cię to ?? slawek Odpowiedz Link Zgłoś