Dodaj do ulubionych

jak łączyć białka

21.03.02, 17:03
pytanie do wszystkich wiedzących coś na ten temat,podobno odpowiednie łączenie
białek daje bardzo dobre efekty tylko jak je łączyć???????????/ oto jet
pytanie będę wdzięczna za wszystkie odpowiedzi
ps: pytanie dotyczy kuchni wegetariańskiej
Obserwuj wątek
    • e.n.o.l.a Re: jak łączyć białka 22.03.02, 13:00
      To temat - rzeka. Zdobadz sobie (z biblioteki?) "Wszystko o wegetarianizmie"
      Marii Grodeckiej i poczytaj w rozdziale "Dylematy bialkowe". Gdyby moj skaner
      dzialal, zeskanowalabym Ci, bo troche za duzo pisania ;-)
      Pozdrawiam, Enola
      • k.leo Re: jak łączyć białka 23.03.02, 13:31
        bardzo dziekuję za wiadomośc mam jeszcze jedno pytanie czy spotkałaś sie kiedyś
        z wystąpieniem u wegetarian osteoporozy nikt o tym nie mówi a znam taki
        przypadek
        • e.n.o.l.a Re: jak łączyć białka 23.03.02, 14:43
          k.leo napisał(a):

> bardzo dziekuję za wiadomośc mam jeszcze jedno pytanie czy spotkałaś sie kiedyś
          >
          > z wystąpieniem u wegetarian osteoporozy nikt o tym nie mówi a znam taki
          > przypadek

Szczerze mowiac albo sie nie spotkalam, albo moi znajomi sa w takim wieku, ze
          ich osteoporoza jeszcze nie bardzo dotyczy... Moj maz siedzi troche w naukowych
          tematach i wiem od niego, ze paradoks przy zapobieganiu osteoporozie polega na
          tym, ze nie powinno sie pic wiecej niz 0,5 litra mleka dziennie (lub jesc
          odpowiednio tyle sera zoltego czy twarogu czy jogurtow itp, czyli nie pol kilo
          sera, a kilka plasterkow). Chodzi wiec o to, ze nie powinno sie przesadzac
          ilosciowo z pokarmami bialkowymi rowniez, nie tylko z mlekiem i jego przetworami.

Na pewno jednak wegetarian choroba ta rzadziej spotyka niz niewegetarian.

A'propos Grodeckiej, znalazlas ksiazke czy postarac ci sie o zeskanowanie?
          Pozdrawiam, Enola
          • k.leo Re: jak łączyć białka 30.03.02, 14:29
            książki nie dostałam jak byś mogła to proszę o zeskanowanie najlepiej na adres
            cybulania1@wp.pl
            • e.n.o.l.a Re: jak łączyć białka 02.04.02, 19:25
              ok, sprobuje, czy sie da zrobic ;-)
              • Gość: dala Re: jak łączyć białka IP: *.suwalki.sdi.tpnet.pl 03.04.02, 11:54
                "wegetariański świat" i inne książki grodeckiej są do ściągnięcia na
                www.literatura.net.pl za opłatą 20 zł w abonamencie lub 5 zł za jedną książkę.
    • Gość: dala Re: jak łączyć białka IP: *.suwalki.sdi.tpnet.pl 03.04.02, 11:56
      kurcze pomyliłam się:-) "zmierzch świadomości łowcy" a nie wegetariański świat
      • e.n.o.l.a Re: jak łączyć białka 04.04.02, 02:43
        Gość portalu: dala napisał(a):

> kurcze pomyliłam się:-) "zmierzch świadomości łowcy" a nie wegetariański świat

Chodzilo mi wlasnie o "Zmierzch swiadomosci lowcy"
        "Wegetarianski Swiat" to gazetka
        • k.leo Re: jak łączyć białka 09.04.02, 21:03
          dziękuję bardzo znalazłam tą książkę w katalogu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka