tripper 15.11.04, 15:45 jest mi zimno ciagle i chce mi sie spac, mysle, ze to za malo bialka, bo bialka jako takiego prawie nie jem (bo glownie weglowodany), wiec skad bialko? soczewica? fasolowate? co jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
veg8 Re: skad wziac bialko? 15.11.04, 16:47 tripper napisał: > jest mi zimno ciagle i chce mi sie spac, mysle, ze to za malo bialka, bo > bialka jako takiego prawie nie jem (bo glownie weglowodany), wiec skad > bialko? soczewica? fasolowate? co jeszcze? Czy wyeliminowales z diety calkowicie jajka i nabial? Powodow moze byc wiele. Powinienes jednak zapoznac sie dokladniej z zasadami diety wegetarianskiej. Mozesz miec np. za niskie lub za wysokie poziomy glukozy we krwi, bo zjadasz za malo bialka i zbyt duzo weglowodanow o wysokim indeksie glicemicznym. Oczywiscie powyzsze sugestie to rozwazania czysto teoretyczne. Niemniej jednak musisz probowac dojsc do sedna problemu, najlepiej poprzez kontakt np. z jakims dietetykim ktory zna zasady wege. Twoj przypadek moze wymagac bardzo indywidualnego podejscia. W kazdym razie NIE LEKCEWAZ go. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
tripper Re: skad wziac bialko? 15.11.04, 16:52 nie calkowicie, ale jedzac na okraglo jajka i sery i jajka i sery zaczalbym rzygac najpierw jajkami a potem serami, wiec nie jem tego za czesto, a jedynie jak mam ochote nie wiem tez, czy moje "objawy" nie sa zwiazane z tym, ze pogoda jest beznadziejna i temperatura oscyluje w granicach zera :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
jedrus1a To nie bialko ale temperatura 15.11.04, 22:23 Tripper Trzeba przed spożyciem podgrzać wszystko do ok. 40 stopni C. W przybliżeniu temp. naszego ciała. Taka temperatura nie zniszczy surowej żywności t.j. enzymów, witamin itd. Pozdro. Jędruś Odpowiedz Link Zgłoś
conveyor Re: To nie bialko ale temperatura 21.11.04, 14:57 A w temperaturze ponizej 40 C enzymy i witaminy niszczeja? ------------------ Forum bez cenzury Prawdziwy Mężczyzna Odpowiedz Link Zgłoś
jedrus1a Re: To nie bialko ale temperatura 21.11.04, 21:50 conveyor napisał: > A w temperaturze ponizej 40 C enzymy i witaminy niszczeja? Powyżej 45 stopniC. A to różnica. Pozdro. Jędruś Odpowiedz Link Zgłoś
conveyor Re: To nie bialko ale temperatura 22.11.04, 15:00 Wiec po co podgrzewac? ------------------ Forum bez cenzury Prawdziwy Mężczyzna Odpowiedz Link Zgłoś
jedrus1a Enzymy w surowym pokarmie 22.11.04, 20:56 conveyor napisał: > Wiec po co podgrzewac? Enzymy najlepiej pracują w temperaturze 40 stopni C. Powyżej 45 C zostają zniszczone. Pozdro. Jędruś Odpowiedz Link Zgłoś
vegariusz Jedrus, ale jedna uwaga, pod dyskusje oczywiscie, 24.11.04, 05:33 jezeli ktos uzywa mikrofali do podgrzewania to czy za jednym zamachem nie rozwala wszystkich lancuchow, enzymow, witamin jak jadra w akceleratorze? I w ogole co powstaje podczase tej reakcji nuklearnej w piecu mikrofalwoym podczas niewinnego 'podgrzewania'... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: avanti777 Re: skad wziac bialko? IP: *.borowa.sdi.tpnet.pl 16.11.04, 18:47 > jest mi zimno ciagle i chce mi sie spac Mam podobnie.... tzn tez mi jest ciagle zimno o spaniu nie wspominajac, jestem chudy bardzo i wyglądam jak śmierć ;P jem nieregularnie (szkoła) i jem ogromne ilości czekolady, abtoników itp. oczwiście jem też sporo warzyw owoców ryżu ciemnego ziemniaków a białko to głownie soya trochę serów no jajek sporadycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
xmartinusx [...] 22.11.04, 21:02 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
xmartinusx Re: skad wziac bialko? 22.11.04, 21:06 Acha, Tripper, pamiętaj, że wegetarianizm to bardzo bogata kuchnia więc nie zamykaj się w serach itp. Spróbuj znaleźć literaturę i rozpocząć gotowanie prawdziwych dań wege. Pozycji jest wiele na rynku, np. "700 dań wegetariańskich" "Kuchnia Kryszny" itd. itd. itd. :) Odpowiedz Link Zgłoś
xmartinusx Re: Cenzura na forum! 23.11.04, 20:32 Bez sensu. Napisałem słowo "ściero' i usunięto mój post. Echhhhhhh cenzorku, daj sobie na wstrzymanie. Przecież nie było przeginki ani wulgarnych słów... Odpowiedz Link Zgłoś
vegariusz Re: Cenzura na forum! 24.11.04, 05:36 moze to mialo byc slow 'scierwo' i widzac taki blad ortograficzny, admin ten post wykreslil. Jest jeszcze drugi powod mozliwy- admin cie po prostu nie lubi a to mu wolno bo nie ma prawa przeciwko nielubieniu kogos. Odpowiedz Link Zgłoś
xmartinusx Re: Cenzura na forum! 24.11.04, 21:38 Hehe, oczywiście było "ścierwo" :))))))) Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś