Dodaj do ulubionych

Sport a wegeterianizm

IP: *.tkb.pl / *.sav.tkb.net.pl 05.06.02, 23:29
Chciałbym dowiedzieć się jaki wpływ ma wegeterianizm na sprawność fizyczną.
Interesują mnie konkretne przykłady z życia wzięte. Wasze wyniki i wpływ zmiany
diety na nie. Może jesteście w stanie podać przykłady jakichś znanych
sportowców wegetarian ich dietę.
Biegam co drugi dzień trzy kilometry, raz w tygodniu osiem, pakuję, uprawiam
kickboxing. Mam wystarcająco dużo pieniędzy by opłacić odpowiednich
specjalistów i kupować odpowiednie jedzenie, lecz boję się że, bez mięsa utracę
formę. Chciałbym w przyszłości zostać policjantem, a nawet antyterrorystą.
Wierzę że, uda mi się to osiągnąć, nawet jeżeli miałbym pracować trzy razy
ciężej i pakować w siebie sztuczne białko. Szczerze mówiąc nie interesuje mnie
moje własne zdrowie, liczy się tylko efektywność, jestem w stanie się poświęcić.
Proszę, pomóżcie mi, napiszcie pak0@wp.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: A. Re: Sport a wegeterianizm IP: *.server.ntl.com 06.06.02, 23:46
      Gość portalu: Pako napisał(a):

> Chciałbym dowiedzieć się jaki wpływ ma wegeterianizm na sprawność fizyczną.
      > Interesują mnie konkretne przykłady z życia wzięte. Wasze wyniki (ciach)

Moim ulubionym wysilkiem po pysznym wegetarianskim posilku jest lezenie do gory
      brzuchem :-))) Ale moze ktos inny moglby ci sluzyc lepszym przykladem........
      Pozdrawiam
      A.
    • Gość: asik Re: Sport a wegeterianizm IP: 194.202.96.* 22.06.02, 15:25
      Nie znam no albo teraz mi nie przychodzi nikt znany do glowy ale ja plywam i
      jezdze konno ( od czsu do czasu) i nie wydaje mi sie abym jakos odpdla z sil od
      czasu gdy przestaalm jesc miecho. Mam kumpla "duzego" ktory uprawia rozne
      sporty i od 7 lat nie je miesa a naprawde nie wyglada. Wiec nie widze
      przeszkody sproboj. A skad jestes? Moze wiesz jak sie dostac do strazy konnej
      albo do oddzialu z psami?
      pozdrawiam
      • Gość: gaja Re: Sport a wegeterianizm IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.06.02, 09:43
        Wiesz, jedynym takim, który przychodzi mi do głowy jest Chack Noris. Jest wege.
        • Gość: Pako Sport a wegeterianizm IP: *.tkb.pl / 10.1.91.* 23.06.02, 19:50
          Dzięki wszystkim za wsparcie, a w szczególności... no właśnie dostałem maila od
          jakiejś życzliwej osoby, ale nawet nie zdążyłem do końca go przeczytać bo mój
          brat go wykasował (przez przypadek, nie z pobudek ideowych). Więc byłbym bardzo
          szczęśliwy gdybyś mi go przesłał(a) ponownie, z góry dziękuję.
          Nie wierzę, że jako wegetarianin zostanę mistrzem świata w podnoszeniu
          ciężarów, zdaję sobie sprawę z wszelkich ujemnych konsekwencji jakie mogę
          ponieść, i godzę się na nie (JUŻ SIĘ ZDECYDSOWAŁEM). Chciałbym te konsekwencje
          zminimalizować, dlatego oczekuję rzeczowych porad, a nie tendencyjnej
          propagandy (która bardziej irytuje i wywołuje opór).
          Pako
          • Gość: gaja Re: Sport a wegeterianizm IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 24.06.02, 09:51
            Czy dostałeś tego maila drugi raz? To prawdopodobnie tomakin napisał, prosiłam,
            żeby przesłał Ci go jeszcze raz. To fajny gość. Jeżeli masz ochotę ...
            www.wegeczat.prv.pl tam bywa baaardzo często. Ma nick tomtom
            • Gość: WUJO Re: Sport a wegeterianizm IP: *.lubin.dialog.net.pl 10.07.02, 22:04
              ogoolnie to niecwicze, ewentualnie rekraacja typu rower i spacerki ;> ale znam kolesia sXXXe co plywa od 6 lat, do tego rower i silownia, wyglada swietnie a sprawnosc i kodycje jeszcze lepsza, pozatym weganizm w niczym mu nieprzweszkadza, poprostu sie pilnuje i tak jak kazdy, ( jak gdzies przeczytalem :) niewcinac na sniadanie chleba z dzemem, a na obiad nalesnikoow bez przerwy a bedzie git. pozatym slyszalem o preparatach( odrzywkach ) dla wegetarian, ale sam przekonany niejestem wcale.
              pozdrawiam i powodzenia
    • Gość: aga Re: Sport a wegeterianizm IP: *.toya.net.pl 12.07.02, 14:05
      moim zdaniem powinieneś iść do psychiatry, bo wszystko należy robić z umiarem, a
      nie za wszelką cenę zostawać antyterrorystą!! a tak poza tym mięso nie jest
      niezbędne do życia tylko zanim popadniesz w następną skrajność poczytaj parę
      książek o diecie wegetariańskiej! powodzenia! aga
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka