Dodaj do ulubionych

tak powinni żywić w każdym przedszkolu...:)

IP: *.lublin.mm.pl 12.04.03, 09:34
www.wegetarianskie.waw.pl/odzywianie.php
Obserwuj wątek
    • frank4 Re: tak powinni żywić w każdym przedszkolu...:) 14.04.03, 12:30
      Gość portalu: Wojtek napisał(a):

A niby czemu w każdym?
      • Gość: Wojtek Re: tak powinni żywić w każdym przedszkolu...:) IP: *.lublin.mm.pl 14.04.03, 18:33
        frank4 napisał:

> Gość portalu: Wojtek napisał(a):
        >
        > A niby czemu w każdym?
        A niby temu żeby dzieci nam zdrowe rosły :)))
        • Gość: krystynaopty Re: tak powinni żywić w każdym przedszkolu...:) IP: *.biaman.pl 14.04.03, 19:40

> frank4 napisał:
          >
          > > Gość portalu: Wojtek napisał(a):
          > >
          > > A niby czemu w każdym?
          > A niby temu żeby dzieci nam zdrowe rosły :)))

A Ty w jakim przedszkolu byłeś karmiony? Pewnie nie było to przedszkole
          wegetariańskie, czyżbyś nie był obecnie zdrowy?

• frank4 Re: tak powinni żywić w każdym przedszkolu...:) 15.04.03, 11:38

> A niby temu żeby dzieci nam zdrowe rosły :)))

Acha.... Czy aby nie mam prawa wyboru?
          • corzano Re: tak powinni żywić w każdym przedszkolu...:) 15.04.03, 13:20
            frank4 napisał:

> > A niby temu żeby dzieci nam zdrowe rosły :)))
            >
            > Acha.... Czy aby nie mam prawa wyboru?

Chcesz, żeby Ci dzieci nie rosły? ;-)
            • frank4 Re: tak powinni żywić w każdym przedszkolu...:) 15.04.03, 13:55
              corzano napisał:

> Chcesz, żeby Ci dzieci nie rosły? ;-)

No pewnie! A po co? :o)))
              • corzano Re: tak powinni żywić w każdym przedszkolu...:) 15.04.03, 16:00
                frank4 napisał:

> > Chcesz, żeby Ci dzieci nie rosły? ;-)
                >
                > No pewnie! A po co? :o)))

Slusznie! Przynajmniej z ubrań nie wyrastają. :-)
                • frank4 Re: tak powinni żywić w każdym przedszkolu...:) 15.04.03, 16:11
                  corzano napisał:

> Slusznie! Przynajmniej z ubrań nie wyrastają. :-)

Małe dziecko - mały kłopot!
                  Wszystko co małe jest piękne! No, prawie wszystko.... o:)))))
    • Gość: doku Czy wg Ciebie wszystkie przedszkola powinny być... IP: *.mofnet.gov.pl 15.04.03, 11:43
      ... państwowe?
      • frank4 Hodowla? Jak najbardziej... 16.04.03, 10:52
        Gość portalu: doku napisał(a):

Mam pewien pomysł. Jego realizacja być może uratuje nasz kraj przed zagładą.
        Otóż należy stosować różne preferencje dla wszelkiego typu małych ludzi. Małych
        wzrostem, duchem, o mniejszych potrzebach. Mały człowieczek zajmuje mniej
        miejsca, zużywa mniej tlenu i jedzenia, w mniejszej trumnie się zmieści.
        Społeczeństwo malutkich ludzików jest mniej groźne. Hodujmy więc małych. Niech
        nikt Wielkim nie przeszkadza...
        Sam przyznasz Doku, że ten pomysł nawet z ekonomicznego punktu widzenia jest
        całkiem do rzeczy. Co o tym myślisz? :o)))
    • Gość: kropeczka Re: tak powinni żywić w każdym przedszkolu...:) IP: *.dip.t-dialin.net 17.04.03, 11:57

> www.wegetarianskie.waw.pl/odzywianie.php

swietne przedszkole !! w dodatku program edukacyjny jak i sama idea, podejscie
      do dzieci bardzo mi sie podoba !! jakbym miala wybor, na pewno oddalabym moje
      dzieci wlasnie do takiego przedszkola, niestety nie w kazdym miescie mamy taka
      szanse..
      • Gość: Gaja Re: tak powinni żywić w każdym przedszkolu...:) IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 17.04.03, 18:20
        A czy wiecie jakie są ceny za umieszczenie pociechy w takiej placówce? Czy aby
        na pewno stać na to zwykłego śmiertelnika?
    • Gość: ali te dzieci są niedożywione !!!! IP: *.pestar.com.pl 20.04.03, 22:03
      widziałem pokazywane w telewizji dzieci z przedszkola żywione dietą
      wegetariańską, i nie chciałbym żeby moje tak wylądały.
      • Gość: viki Re: te dzieci są niedożywione !!!! IP: *.zywiec.sdi.tpnet.pl 21.04.03, 11:32
        masz do tego prawo żeby nie chcieć i też nikt cię do tego nie zmusza, ale
        przyznam że mnie nie interesuję twoja "wola" w tej kwestii
      • Gość: viki Re: te dzieci są niedożywione !!!! IP: *.zywiec.sdi.tpnet.pl 21.04.03, 13:58
        zapomniałam jeszcze spytać czy masz jakiś "rentgen" w oczach że tak bez
        żadnych badań stwierdziłeś iż te dzieci są niedożywione? może powinni cię w
        szkołach zatrudnić żeby było wiadomo które dzieci przychodzą do szkoły
        niedożywione i przez to nie moga skupić się na nauce, możnaby było próbować
        temu jakoś zaradzić i wtedy byłoby z ciebie więcej pożytku:))
        • Gość: siwa Re: te dzieci są niedożywione !!!! IP: 62.65.141.* 21.04.03, 15:21
          pomysl moze i dobry, ale wyeliminowanie mleka mi sie nie bardzo podoba. poza
          tym na takie przedszkole moze sobie pozwolic ewentualnie waska grupka bogaczy.
          garnki zeptera, zywnosc z ekologicznych gospodarstw itp. itd. to przeciez jest
          bardzo drogie. no i wszystko musi sie oczywiscie oplacic zalozycielowi
          placowki, wiec ceny za pobyt malucha w takim przybytku sa z pewnoscia
          nieosiagalne dla rodziny, w ktorej pracuje tylko jedno z rodzicow. a to
          przeciez wiekszosc w naszym kraju. nie mowiac juz o matkach samotnie
          wychowujacych dzieci, dla ktorych przedszkole jest nieodzowna pomoca. dopoki
          zwykly smiertelnik w polsce nie bedzie zarabial normalnie, takie pomysly to dla
          zwyklych ludzi marzenia o eldorado.
        • Gość: ali viki IP: *.pestar.com.pl / 192.168.3.* 26.04.03, 01:56
          nie trzeba mieć rentgena tylko trzeba widzieć i myśleć.
          zdrowe stworzenie jest żywe , wesołe, bystre i ciekawe.
          • Gość: ali żywienie dzieci IP: *.pestar.com.pl / 192.168.3.* 26.04.03, 02:07
            dlaczego wciskają dzieciom bezwartościowe danonki, a nie
            żółtka jaj?? dlatego że są zbyt tanie, i na tym nie
            zarobią naciągacze.
          • Gość: Wojtek Re: viki IP: *.lublin.mm.pl 26.04.03, 08:17
            Gość portalu: ali napisał(a):

> nie trzeba mieć rentgena tylko trzeba widzieć i myśleć.
            > zdrowe stworzenie jest żywe , wesołe, bystre i ciekawe.
            "
            Olivia, nr 10, październik 1999

Agnieszka Drożdżyńska

Ola nie zna smaku mięsa

- Kiedy pierwszy raz usłyszałam o małej Oli, która jest wegetarianką, nie
            bardzo mogłam w to uwierzyć. Jak to, dziecko nigdy w życiu nie jadło mięsa? w
            ogóle nie zna jego smaku? Moje zdziwienie sięgnęło zenitu, gdy usłyszałam, że
            Ola nie jada też ryb ani jaj. Czy takie dziecko może się prawidłowo rozwijać?
            Postanowiłam porozmawiać z rodzicami Oli.

Jesteśmy rodziną wegetariańską
            Mała Ola mieszka wraz z rodzicami na jednym z warszawskich osiedli. Zanim
            zastukałam do drzwi ich mieszkania, próbowałam sobie wyobrazić tę dziewczynkę.
            Na pewno jest bardzo chuda, blada i chorowita myślałam. Już po kilku chwilach
            okazało się, jak bardzo się myliłam. Ola, śliczna blondyneczka z długimi
            warkoczykami, patrzyła na mnie ciekawie, a w jej oczach błyskaty figlarne
            chochliki. - Wszystko ją interesuje, wszędzie jej pełno - powiedziała Beata
            (26), patrząc czule na córkę. - Żywe srebro.(...)

• Gość: viki Re: VIKI - do zarozumiałego ali'ego IP: *.zywiec.sdi.tpnet.pl 26.04.03, 10:42
            myślisz że ktoś uwierzy, że ty taki bystry (?) skoro nie dostrzegasz że
            niedożywienie nie ma związku z tym czy dzieci żywią sie wegetariańsko czy też
            inaczej...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka