Gość: Wojtek IP: *.lublin.mm.pl 12.04.03, 09:34 www.wegetarianskie.waw.pl/odzywianie.php Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
frank4 Re: tak powinni żywić w każdym przedszkolu...:) 14.04.03, 12:30 Gość portalu: Wojtek napisał(a): A niby czemu w każdym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: tak powinni żywić w każdym przedszkolu...:) IP: *.lublin.mm.pl 14.04.03, 18:33 frank4 napisał: > Gość portalu: Wojtek napisał(a): > > A niby czemu w każdym? A niby temu żeby dzieci nam zdrowe rosły :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krystynaopty Re: tak powinni żywić w każdym przedszkolu...:) IP: *.biaman.pl 14.04.03, 19:40 Gość portalu: Wojtek napisał(a): > frank4 napisał: > > > Gość portalu: Wojtek napisał(a): > > > > A niby czemu w każdym? > A niby temu żeby dzieci nam zdrowe rosły :))) A Ty w jakim przedszkolu byłeś karmiony? Pewnie nie było to przedszkole wegetariańskie, czyżbyś nie był obecnie zdrowy? Odpowiedz Link Zgłoś
frank4 Re: tak powinni żywić w każdym przedszkolu...:) 15.04.03, 11:38 Gość portalu: Wojtek napisał(a): > A niby temu żeby dzieci nam zdrowe rosły :))) Acha.... Czy aby nie mam prawa wyboru? Odpowiedz Link Zgłoś
corzano Re: tak powinni żywić w każdym przedszkolu...:) 15.04.03, 13:20 frank4 napisał: > > A niby temu żeby dzieci nam zdrowe rosły :))) > > Acha.... Czy aby nie mam prawa wyboru? Chcesz, żeby Ci dzieci nie rosły? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
frank4 Re: tak powinni żywić w każdym przedszkolu...:) 15.04.03, 13:55 corzano napisał: > Chcesz, żeby Ci dzieci nie rosły? ;-) No pewnie! A po co? :o))) Odpowiedz Link Zgłoś
corzano Re: tak powinni żywić w każdym przedszkolu...:) 15.04.03, 16:00 frank4 napisał: > > Chcesz, żeby Ci dzieci nie rosły? ;-) > > No pewnie! A po co? :o))) Slusznie! Przynajmniej z ubrań nie wyrastają. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
frank4 Re: tak powinni żywić w każdym przedszkolu...:) 15.04.03, 16:11 corzano napisał: > Slusznie! Przynajmniej z ubrań nie wyrastają. :-) Małe dziecko - mały kłopot! Wszystko co małe jest piękne! No, prawie wszystko.... o:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doku Czy wg Ciebie wszystkie przedszkola powinny być... IP: *.mofnet.gov.pl 15.04.03, 11:43 ... państwowe? Odpowiedz Link Zgłoś
frank4 Hodowla? Jak najbardziej... 16.04.03, 10:52 Gość portalu: doku napisał(a): Mam pewien pomysł. Jego realizacja być może uratuje nasz kraj przed zagładą. Otóż należy stosować różne preferencje dla wszelkiego typu małych ludzi. Małych wzrostem, duchem, o mniejszych potrzebach. Mały człowieczek zajmuje mniej miejsca, zużywa mniej tlenu i jedzenia, w mniejszej trumnie się zmieści. Społeczeństwo malutkich ludzików jest mniej groźne. Hodujmy więc małych. Niech nikt Wielkim nie przeszkadza... Sam przyznasz Doku, że ten pomysł nawet z ekonomicznego punktu widzenia jest całkiem do rzeczy. Co o tym myślisz? :o))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kropeczka Re: tak powinni żywić w każdym przedszkolu...:) IP: *.dip.t-dialin.net 17.04.03, 11:57 Gość portalu: Wojtek napisał(a): > www.wegetarianskie.waw.pl/odzywianie.php swietne przedszkole !! w dodatku program edukacyjny jak i sama idea, podejscie do dzieci bardzo mi sie podoba !! jakbym miala wybor, na pewno oddalabym moje dzieci wlasnie do takiego przedszkola, niestety nie w kazdym miescie mamy taka szanse.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gaja Re: tak powinni żywić w każdym przedszkolu...:) IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 17.04.03, 18:20 A czy wiecie jakie są ceny za umieszczenie pociechy w takiej placówce? Czy aby na pewno stać na to zwykłego śmiertelnika? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ali te dzieci są niedożywione !!!! IP: *.pestar.com.pl 20.04.03, 22:03 widziałem pokazywane w telewizji dzieci z przedszkola żywione dietą wegetariańską, i nie chciałbym żeby moje tak wylądały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viki Re: te dzieci są niedożywione !!!! IP: *.zywiec.sdi.tpnet.pl 21.04.03, 11:32 masz do tego prawo żeby nie chcieć i też nikt cię do tego nie zmusza, ale przyznam że mnie nie interesuję twoja "wola" w tej kwestii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viki Re: te dzieci są niedożywione !!!! IP: *.zywiec.sdi.tpnet.pl 21.04.03, 13:58 zapomniałam jeszcze spytać czy masz jakiś "rentgen" w oczach że tak bez żadnych badań stwierdziłeś iż te dzieci są niedożywione? może powinni cię w szkołach zatrudnić żeby było wiadomo które dzieci przychodzą do szkoły niedożywione i przez to nie moga skupić się na nauce, możnaby było próbować temu jakoś zaradzić i wtedy byłoby z ciebie więcej pożytku:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siwa Re: te dzieci są niedożywione !!!! IP: 62.65.141.* 21.04.03, 15:21 pomysl moze i dobry, ale wyeliminowanie mleka mi sie nie bardzo podoba. poza tym na takie przedszkole moze sobie pozwolic ewentualnie waska grupka bogaczy. garnki zeptera, zywnosc z ekologicznych gospodarstw itp. itd. to przeciez jest bardzo drogie. no i wszystko musi sie oczywiscie oplacic zalozycielowi placowki, wiec ceny za pobyt malucha w takim przybytku sa z pewnoscia nieosiagalne dla rodziny, w ktorej pracuje tylko jedno z rodzicow. a to przeciez wiekszosc w naszym kraju. nie mowiac juz o matkach samotnie wychowujacych dzieci, dla ktorych przedszkole jest nieodzowna pomoca. dopoki zwykly smiertelnik w polsce nie bedzie zarabial normalnie, takie pomysly to dla zwyklych ludzi marzenia o eldorado. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ali viki IP: *.pestar.com.pl / 192.168.3.* 26.04.03, 01:56 nie trzeba mieć rentgena tylko trzeba widzieć i myśleć. zdrowe stworzenie jest żywe , wesołe, bystre i ciekawe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ali żywienie dzieci IP: *.pestar.com.pl / 192.168.3.* 26.04.03, 02:07 dlaczego wciskają dzieciom bezwartościowe danonki, a nie żółtka jaj?? dlatego że są zbyt tanie, i na tym nie zarobią naciągacze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: viki IP: *.lublin.mm.pl 26.04.03, 08:17 Gość portalu: ali napisał(a): > nie trzeba mieć rentgena tylko trzeba widzieć i myśleć. > zdrowe stworzenie jest żywe , wesołe, bystre i ciekawe. " Olivia, nr 10, październik 1999 Agnieszka Drożdżyńska Ola nie zna smaku mięsa - Kiedy pierwszy raz usłyszałam o małej Oli, która jest wegetarianką, nie bardzo mogłam w to uwierzyć. Jak to, dziecko nigdy w życiu nie jadło mięsa? w ogóle nie zna jego smaku? Moje zdziwienie sięgnęło zenitu, gdy usłyszałam, że Ola nie jada też ryb ani jaj. Czy takie dziecko może się prawidłowo rozwijać? Postanowiłam porozmawiać z rodzicami Oli. Jesteśmy rodziną wegetariańską Mała Ola mieszka wraz z rodzicami na jednym z warszawskich osiedli. Zanim zastukałam do drzwi ich mieszkania, próbowałam sobie wyobrazić tę dziewczynkę. Na pewno jest bardzo chuda, blada i chorowita myślałam. Już po kilku chwilach okazało się, jak bardzo się myliłam. Ola, śliczna blondyneczka z długimi warkoczykami, patrzyła na mnie ciekawie, a w jej oczach błyskaty figlarne chochliki. - Wszystko ją interesuje, wszędzie jej pełno - powiedziała Beata (26), patrząc czule na córkę. - Żywe srebro.(...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viki Re: VIKI - do zarozumiałego ali'ego IP: *.zywiec.sdi.tpnet.pl 26.04.03, 10:42 myślisz że ktoś uwierzy, że ty taki bystry (?) skoro nie dostrzegasz że niedożywienie nie ma związku z tym czy dzieci żywią sie wegetariańsko czy też inaczej... Odpowiedz Link Zgłoś