beata_wroc 30.01.08, 00:09 Zaproponujcie coś, mięsożercy mają fastfood i ja też chcę:) Na myśl przychodzi mi kuskus z kukurydzą i pieczarkami (podduszonymi). Albo mrożony szpinak przygotowany w mikrofalówce. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marouder.eu Re: Wegetariański fast food:) 30.01.08, 00:28 Marchewka surowa, na chrupko, ewentualnie hot dog z marchewka i musztarda. Odpowiedz Link Zgłoś
tetlian Re: Wegetariański fast food:) 30.01.08, 20:19 Gotowana trawa z kasztanami i żołędziami :) Odpowiedz Link Zgłoś
wegetarianka1979 Re: Wegetariański fast food:) 31.01.08, 15:43 Marouder, doskonały pomysł miałeś z tym hot dogiem z marchewką, spróbowałam wczoraj i jest kapitalny, tylko do musztardy dodałam jeszcze ketchup. Dobra jest też wersja z chrzanem- wszystkim wegetarianom gorąco polecam. Doradź mi proszę, Maurouder, co dodać do hamburgera bo podziwiam Twoje pomysły i jestem pewna, że doradzisz mi lepiej niż kto kolwiek inny. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Do hamburgera? 01.02.08, 05:36 Do hamburgera nalezy dodac pączka i wszystko popic coca-cola. Odpowiedz Link Zgłoś
figgin1 Re: Wegetariański fast food:) 30.01.08, 08:04 z twojego nicka wnioskuje ze mieszkasz we wroclawiu. naprawde nigdy nie jadlas knyszy [pyt]tosto ze szpinakiem [pyt] sprobj i przestan labidzic. Odpowiedz Link Zgłoś
beata_wroc Re: Wegetariański fast food:) 30.01.08, 12:09 nie mieszkam we Wrocławiu - nie podchodź tak poważnie do wszystkiego bo może Ci to zaszkodzić Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Przypominam, ze nawet jak najbardziej... 30.01.08, 12:45 ..wegetarianski fastfut zaczyna sie rozkladac tu po tym, jak jego wyprodukowano! Odpowiedz Link Zgłoś
figgin1 Re: Wegetariański fast food:) 30.01.08, 19:27 To przejeżdżaj tutaj! Z resztę nie wiedrzę, żeby gdziekolwiek indzien nie był fastfuda bez mięcha. No, ale pewnie wolisz labidzić. Odpowiedz Link Zgłoś
pamejudd Re: Wegetariański fast food:) 31.01.08, 11:49 Czyli twoj nick oznacza "Beata, wróć!" ? LOL. Z okazji wegetarianskiego fasfudu, powinnaś (powinieneś?) wypchać się sianem. Szczelnie! Odpowiedz Link Zgłoś
loonna Re: Wegetariański fast food:) 30.01.08, 10:18 Zapraszamy latem nad morze do Mielna:) "Potrawy z całego świata" tam sie najesz ,aż się przejesz:) jest to całkowicie wege bar. Zapraszamy serdecznie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
listekklonu Re: Wegetariański fast food:) 30.01.08, 15:30 Nie wiem czy to należy do kategorii wegetariańskiego fast food, ale ja uwielbiam orzeszki laskowe. Można je chrupać czytając książkę, albo oglądając film. Jeśli dzieło jest nudne, to można się od niego co chwilkę odrywać, żeby połupać następną porcję. Świetny zapychacz :) Odpowiedz Link Zgłoś
aquaria Re: Wegetariański fast food:) 30.01.08, 17:52 nie wiem czy o to Ci chodzi - ale szybkie papu to wczoraj zrobilam: makaron z sosem bolognese (wersja wege - oczywiscie:) cebula na patelni z oliwka, podsmazyc,dodac czosnek wycisniety,pokrojone pomidory z puszki i jeszcze sok pomidorowy od mojej Mamy ;) granulat sojowy, przyprawy (moze byc jakis zestaw,np do dan wloskich-bazylia,czaber,oregano),sol, pieprz w garnku w tym czasie makaron - 8min potrawa szybka i super smaczna :) mam jeszcze na dzisiejsza kolacje :):):) ps mozna posypac na wierzch startym serem (nie mialam) Odpowiedz Link Zgłoś
listekklonu Re: Wegetariański fast food:) 30.01.08, 19:07 Robię podobną potrawę, tylko bez soi, ale za to z cebulą. Uażam, że to pełnoprawne danie, a nie żaden fast food. I z moim grzebaniem się w kuchni, zrobienie tego zajmuje co najmniej 20 minut ;) Odpowiedz Link Zgłoś
aquaria Re: Wegetariański fast food:) 31.01.08, 17:54 wg mnie to bardzo szybkie danie - "fast" i do tego pyszne :) Odpowiedz Link Zgłoś
brwinoff Re: Wegetariański fast food:) 30.01.08, 19:06 super szybkie danie w dwóch wersjach : czosnek posiekany + odrobina cebuli podsmażone lekko na oliwie, makaron spaghetti i do tego 1. pesto - zielone dodane do patelni i wszystko położone na makaron lub 2. posiekana nać pietruszki, również do patelni i na makaron [ można też dodać pomidory z puszki lub dobry koncentrat ]. smacznego ! brwinoff.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_can Re: Wegetariański fast food:) 30.01.08, 20:44 Brokuly sautee (na patelni, z odrobina rosolu warzywnego z kostki, czosnek, moze byc cebulka, swiezy imbir - utarty albo pokrojony w drobna kostke). Jako dodatek albo danie glowne. Odpowiedz Link Zgłoś
agruhn Re: Wegetariański fast food:) 30.01.08, 21:42 hot-dog z parówka sojowa, keczupem i musztarda albo hamburger (bułka, kotlet z amarantusa albo "mielony sojowy", ogorek kiszony, cebula, sałata, pomidor, musztarda) Pycha! Odpowiedz Link Zgłoś
turzyca Re: Wegetariański fast food:) 30.01.08, 22:57 W jednym garnku woda na makaron, gdy sie zagotuje wrzucamy makaron, a w rondelku powoli podgrzewamy jogurt/smietane, mieszajac zeby sie nie zwarzyl, wrzucamy ser plesniowy, ew. dogeszczamy maka, mieszamy dalej, az uzyskamy ladny sos. Jak makaron sie ugotuje, sos tez bedzie gotowy. W sumie co najwyzej kwadrans pracy. :) Odpowiedz Link Zgłoś
silling Re: Wegetariański fast food:) 31.01.08, 03:54 caly czas jem fastfood bo kompletnie nie mam czasu na gotowanie, moje typy: 1. veggie burgers 2. veggie/tofu hot dogs 3. veggie lasagna mrozonka + ewentualnie tofu teriyaki, v.fajitas etc wszystko oczywiscie do microwave na 2 min. i gotowe ;) Odpowiedz Link Zgłoś
aniorek Re: Wegetariański fast food:) 31.01.08, 08:47 Ale polisz lenguycz to juz chyba nie za bardzo Ci jest familiar, innit? Krajst. Odpowiedz Link Zgłoś
jan_telecki [...] 31.01.08, 11:00 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
listekklonu Re: Wegetariański fast food:) 31.01.08, 11:11 > bardzo dobre sa parówki sojowe 'polsoja' > są lepsze w smaku niz mięsne\ Mniam mniam, pyszne. Tylko że sądząc po składzie, parówki sojowe to sama chemia. Ja sobie pozwalam na nie co najwyżej raz w miesiącu. Odpowiedz Link Zgłoś
aquaria Re: Wegetariański fast food:) 31.01.08, 17:56 rozumiem jan_telecki, że glizdo to jak najbardziej po polsku ;) ale żeby tak od razu glizdo?! jan_telecki napisał: > (aniorek odczep sie glizdo) Odpowiedz Link Zgłoś
poughkeepsie Re: Wegetariański fast food:) 08.02.08, 09:59 falafel w picie, sałata, sos czosnkowy. Ja sama robie falafelę i piekę pity. Do tego zielona sałata, pomidory, ogórki sos z robiony z jogurtu. jak się ma wszystkie składniki pod ręką wychodzi bardzo fast :) I jest pyszne. Odpowiedz Link Zgłoś
silling Re: Wegetariański fast food:) 01.02.08, 04:37 come on - pisze tak jak widze na opakowaniu, sorry, ze nie mieszkam w polandzie :P ;) Odpowiedz Link Zgłoś
figgin1 Re: Wegetariański fast food:) 31.01.08, 14:47 W jakimż to tajemniczym języku zostało napisane? Odpowiedz Link Zgłoś
terra_net Re: Wegetariański fast food:) 31.01.08, 11:07 Zapiekanki: - pieczywko, smarowidło (masło, olej), ser (dla wegan bez sera), plasterki ogórka kiszonego albo świeżego, pieprz do smaku. Odpowiedz Link Zgłoś
vinagi_diva Re: Wegetariański fast food:) 31.01.08, 12:02 brokoli na parze, do tego ser feta w kostce, czosnek wycisniety ze smietana, oraz pestki dyni wymieszac, podawac lub: makaron z: pokrojonymi pomidorkami, cukinia (pokrojona, gotowana 2 min w wodzie z cytrynowym soku), strak pieczonej zielonej papryki, czerwona cebula cienko pokrojona; do tego sos z oilwy, musztarda, przyprawy (np. bazylia). Najlepiej potem zostawic conajmniej godzine w lodowce wymieszane produkty, w pokrytym naczyniu, aby smaki wymieszaly sie. Moze zajmuje to wiecej czasu niz fast food, ale warto! Odpowiedz Link Zgłoś
vinagi_diva Re: Wegetariański fast food:) 31.01.08, 12:26 oraz, doskonale na sniadanie: makaron (najlepiej rurki) gotowany, poki jeszcze cieply dodac troche masla, cukru oraz pokruszonego sera feta, wymieszac i zjadac! Odpowiedz Link Zgłoś
turzyca Re: Wegetariański fast food:) 01.02.08, 17:57 Ta sama potrawa jest pyszna ze zwyklym twarogiem z kostki. :) Odpowiedz Link Zgłoś
singollo Re: Wegetariański fast food:) 31.01.08, 13:15 We Wrocławiu na rynku jest Vega - wypisz, wymaluj, wegetariański fast food. Odpowiedz Link Zgłoś
seth.destructor Re: Wegetariański fast food:) 01.02.08, 18:17 Chleb z kanapką. Ten kuskus jest OK. Odpowiedz Link Zgłoś
lila.3.2 [...] 01.02.08, 22:24 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś