klaudynka_84 21.10.08, 13:06 polecam wszystkim przepis na kimchi, naprawdę świetny, orientalny dodatek orientalnie.cal.pl/kimchi.shtml Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
martvica Re: kimchi - fajny przepis 21.10.08, 16:13 A skąd wziąć wegetariański sos rybny? Odpowiedz Link Zgłoś
martvica Re: kimchi - fajny przepis 22.10.08, 10:15 Wegetariański, znaczy taki bez ryb. Odpowiedz Link Zgłoś
klaudynka_84 Re: kimchi - fajny przepis 20.11.08, 10:45 sądziłam, że weganie nie jedzą ryb. zresztą ten składnik mozna pominąć Odpowiedz Link Zgłoś
martvica Re: kimchi - fajny przepis 20.11.08, 18:32 Weganie nie jedzą ryb. Wegetarianie nie jedzą ryb. Widzisz w tym jakąś sprzeczność? Kurczę, zawsze chciałam spróbować jak smakuje kimchi w jakiejś orientalnej knajpie, ale teraz się boję, jak w tym jest sos rybny albo inne krewetki :/ Odpowiedz Link Zgłoś
japonistyka Re: kimchi - fajny przepis 25.11.08, 21:20 Mniam, uwielbiam kimchi. Dla tych, którzy zamierzają sami zrobić uprzedzam, że nie jest to takie proste. Nawet Koreańczycy, którzy sprzedają gotowe kimchi mają czasem gorsze( lub lepsze). No, i pachnie...specyficznie(chodzi o przechowywanie w lodówce).Kimchi można jeść jako przystawkę do ryżu( wszak nie tylko z kapusty pekińskiej, ale np. z rzepy-chyba rzepa się to nazywa) i inych. A w niektórych potrawach używa się (niestety!) boczku, wołowiny, wieprzowiny...smaży się to mięso z warzywami i poźniej dodaje kimchi(np. kimcziczige(zapisane fonetycznie), podaje gorące, pyszne! W wersji light ( dla wegetarian) może być tylko z tofu...ale ja tylko kilka potraw zanam... Odpowiedz Link Zgłoś
ania_m66 jak widac wegetarianizm bardzo przytepia umysl 27.11.08, 01:20 skoro namietnie dyskutujecie post naczelnego spammera o wielu nickach, ktoremu placa za to, ze wchodzicie na polecana przez niego strone orientalnie.pl. na forum "kuchnia" jego nachalne reklamy sa usuwane po kilku minutach. no ale coz, grasujacy tam forumowicze stosuja urozmaicona diete i nie wykluczaja z niej zadnych produktow :) jak widac, reaguja "nieco" bystrzej od was. Odpowiedz Link Zgłoś
108108atma Re: jak widac masz tempy umysł 27.11.08, 17:20 > skoro namietnie dyskutujecie post naczelnego spammera o wielu nickach, prawdziwym przejawem tempoty i głupoty jest oczekiwać że wszyscy maja wiedzieć i śledzić co sie dzieje na forum "kuchnia" a tym samym wiedzieć kto jest "spamerem"...a już apogeum perwersyjnej tempoty ,to na tej podstawie zarzucać komuś tempotę. > jak widac, reaguja "nieco" bystrzej od was. jak widać ,twoja reakcja to "mętne błoto" typowe trollowanie "Termin "trollowanie" ("trolling") pochodzi od ang. Trolling for fish - metoda łowienia ryb na haczyk, błystkę[1], ponieważ troll "zarzuca haczyk", poruszając kontrowersyjny temat, często niepotrzebnie, aby wywołać kłótnię. Poprzez wsteczną etymologię uprawiających trollowanie nazwano trollami (od legendarno- baśniowych stworów z mitologii nordyckich)." Odpowiedz Link Zgłoś
ania_m66 co to jest "tempota"? :D 27.11.08, 17:37 i co to znaczy, ze jestem "tempa"? odrabiaj starannie lekcje i ucz sie, bo mikolaj prezentow nie przyniesie :))))) i popros mikolaja o slownik ortograficzny :) Odpowiedz Link Zgłoś
108108atma Re: co to jest "tempota"? :D 27.11.08, 18:13 > i co to znaczy, ze jestem "tempa"? > odrabiaj starannie lekcje i ucz sie, bo mikolaj prezentow nie przyniesie :)))) > ) > i popros mikolaja o slownik ortograficzny :) widzę że taki błąd potrafi ci przesłonić całe przesłanie i jest przeszkodą nie do przebycia w zrozumieniu treści...w takim stanie umysłu to norma. Odpowiedz Link Zgłoś
ania_m66 "blad" to cos, co robisz raz, np literowke, 27.11.08, 19:28 i zdarza sie kazdemu z nas. jesli jednak wielokrotnie sie powtarza, swiadczy o zwyczajnym NIEUCTWIE. a opinie nieukow nie bardzo mnie obchodza, sorry. i nie siedz tyle w internecie, tylko wreszcie odrob te lekcje, bo mamusia bedzie zla :) Odpowiedz Link Zgłoś
108108atma Re: "blad" to cos, co robisz raz, np literowke, 28.11.08, 08:47 > i zdarza sie kazdemu z nas. jesli jednak wielokrotnie sie powtarza, swiadczy o > zwyczajnym NIEUCTWIE. > a opinie nieukow nie bardzo mnie obchodza, sorry. > i nie siedz tyle w internecie, tylko wreszcie odrob te lekcje, bo mamusia bedzi > e > zla :) możliwe że moje dzieci są w twoim wieku,trollu...nie oceniaj innych przez pryzmat swojej sytuacji,czyli zależności od mamusi. Odpowiedz Link Zgłoś
martvica Re: jak widac wegetarianizm bardzo przytepia umys 27.11.08, 19:05 Ale skąd Ci przyszło do głowy że nikt nie wie, ze to jest reklama? Weszłam na tę stronę cały raz, zdziwiłam się że kimchi nie jest wegetariańskie (nie przyszłoby mi to do głowy), i wyraziłam opinię. A tutejszy wycinacz nie jest wegetarianinem. Odpowiedz Link Zgłoś
misiu-1 Re: jak widac wegetarianizm bardzo przytepia umys 28.11.08, 10:40 martvica napisała: > A tutejszy wycinacz nie jest wegetarianinem. Trzy lata temu twierdził, że nim jest: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=353&w=30329151&a=30679923 Dowiedziałaś się może o jakiejś zmianie w tym względzie? Odpowiedz Link Zgłoś
martvica Re: jak widac wegetarianizm bardzo przytepia umys 28.11.08, 13:27 O, to źle mi się wydawało :) Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Polecialas na lep... 28.11.08, 16:32 ..brumbaczej propagandy po prostu:))))) martvica napisała: > O, to źle mi się wydawało :) Odpowiedz Link Zgłoś
martvica Re: Polecialas na lep... 28.11.08, 21:42 Zdarza się nawet najlepszym ;) Odpowiedz Link Zgłoś
znana.jako.ggigus ciekawe, kiedys pisal, ze nie jest 28.11.08, 22:01 a tu duzo wypowiedzi znika... Odpowiedz Link Zgłoś