zenobia2020 03.07.20, 20:55 Czy ktoś z piszących na forum stosował terapię LDN w leczeniu CFS i może polecić lekarza w Trójmieście, który zajmuje się leczeniem CFS i może tę terapię zalecić? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
xanonymous Re: Chroniczne zmęczenie CFS 11.05.21, 14:20 Skąd wiesz, że masz CFS? Lekarz rodzinny postawił Ci taką diagnozę? Mogę się mylić, ale wydaje mi się że nikt Ci takiej diagnozy nie postawił bo w PL z tego co mi wiadomo , takiej choroby się niediagnozuje. Może sa u Ciebie jakieś inne przyczyny przewlekłego zmęczenia, które da się wykryć poprzez różne badania które powinien zlecić lekarz rodzinny. Jakieś podstawowe: tarczyca, morfologia czy nie ma anemii (ale jak hemoglobina w normie to lekarz nie zleci badań na żelazo raczej a tych jest kilka - pod kątem żelaza). B12, zlecićna NFZ witamine D3 może tylko endokrynolog albo jakiś szpital jak sie jest w szpitalu - jak ma się POTS to ja bym proponował też kalcytriol czyli aktywną formę wit. D3 czyli metabolid 1,25 OH D3 czy cośtakiego a nie tylko ten 25-OH.D3 prolaktyna to też tylko endokrynolog chyba moze zlecić na NFZ ale nie jest zbyt drogie to można sobie samemu zbadać. Przyjmujesz na stałe jakieś leki albo przyjmowałas jakieś? czasem moze to być skutek uboczny leku to zmęczenie. MOżliwe że przewlekły podwyższony poziom prolaktyny podkręca układ immunologiczny na wysze obroty.... Niby gdzieś w UK niedawno jakiś lekarz wymyslił badanie z krwi które pokazuje czy ktoś ma CFS czy nie ma ale ja tam nie wiem:) Odpowiedz Link
xanonymous Re: Chroniczne zmęczenie CFS 11.05.21, 14:22 www.youtube.com/watch?v=L76yoVHcbes Odpowiedz Link