napoj.chmielowy 18.12.09, 10:30 Ponieważ cała Ziemia stała się jednym wielkim obozem koncentracyjnym stwierdzenie Arbeit macht frei trafiło do przestrzeni astralnej. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
poloeschatolo Re: Magia Holocaustu 18.12.09, 10:45 w przyrodzie nic nie ginie tylko zmienia swojego właściciela Odpowiedz Link
map4 Re: Magia Holocaustu 18.12.09, 10:54 Założę się, że napis ten został rąbnięty na zamówienie. Bo przetopienie go jest kompletnie nieopłacalne. Uważam za mocno prawdopodobne, że zamawiającym jest zagraniczny kolekcjoner, co oznacza, że napis ten prawdopodobnie znajduje się już za granicą oraz że zapewne już go więcej nie zobaczymy. To jeden z niewielu momentów, w których żałować trzeba otwarcia granic. Mimo wszystko profilaktycznie przeszukiwałbym wszystkie bagaże dyplomatyczne pracowników ambasady Izraela wracających do domu, wraz z samą ambasadą, bez względu na reperkusje międzynarodowe. Odpowiedz Link
poloeschatolo Re: Magia Holocaustu 18.12.09, 10:56 może zrobili to ludzie potrzebujący ciepłej strawy? Odpowiedz Link
napoj.chmielowy Re: Magia Holocaustu 18.12.09, 11:50 poloeschatolo napisała: > może zrobili to ludzie potrzebujący ci > epłej strawy? > Tam zawsze odbywał się odzysk surowców wtórnych. Złote zęby dość dawno się skończyły, nastał czas żeliwnych odlewów... Odpowiedz Link
hurysa1 Re: Magia Holocaustu 18.12.09, 17:46 napoj.chmielowy napisał: > stwierdzenie Arbeit macht frei trafiło do przestrzeni astralnej. Teheran jest przestrzenią astralną? Puknij się w czoło Piwko. Odpowiedz Link
napoj.chmielowy Re: Magia Holocaustu 18.12.09, 18:19 hurysa1 napisała: > > Teheran jest przestrzenią astralną? Puknij się w czoło Piwko. Hurysko. Rozwiązałaś zagadkę: Symultaniczna akcja. Jakim sposobem tak rzadko się mylisz? Odpowiedz Link
chlorofil1 Re: Magia Holocaustu 18.12.09, 19:18 Bez tej roboty, która wolnym czyni brama piekła wygląda sympatyczniej: Odpowiedz Link
poloeschatolo Re: Magia Holocaustu 19.12.09, 02:30 przy tym cudzie wyciągnięty przez moją młodszą córkę gwóźdź z rampy w birkenau to pikuś Odpowiedz Link
poloeschatolo Re: Magia Holocaustu 19.12.09, 02:44 choć być może było tak: sprawców musiało być co najmniej czterech. Trzech odkręciło napis znajdujący się na wysokości 4 m (musieli mieć drabinę i narzędzia), a czwarty czekał w samochodzie dostawczym. Po zdjęciu konstrukcji złodzieje nieśli ją 400 metrów po terenie obozu, aż do podwójnych drutów kolczastych. Przecięli je specjalnymi nożycami. Pokonali też betonowy mur. Wiedzieli o wyrwie w tym ogrodzeniu, która czasowo była zabezpieczona siatką. Została zniszczona i prawdopodobnie tędy około czterometrowy napis przeniesiono na zewnątrz Odpowiedz Link
map4 Re: Magia Holocaustu 19.12.09, 11:58 We wczorajszych wiadomościach wieczornych ARD (pierwszego programu niemieckiej telewizji publicznej) temat ten zajął jedno z czołowych miejsc a poświęcono mu prawie tyle czasu, ile relacji z konferencji trucicieli planety w Kopenhadze. Ciekawe dla mnie było stwierdzenie, że zarejestrowany obraz z kamer systemu ochrony jest nieprzydatny. W swej naiwności wydawało mi się przez chwilę nawet, że goście odpowiedzialni za ochronę muzeum właśnie zrujnowali sobie karierę. Ale to Polska przecież. Winnych nie ma. Nieważne, czy chodzi o pieniądze wydane na "remont" podpór wiaduktów kolejowych, czy o środki wydane na monitoring symbolów zagłady całych narodów. Pech po prostu. Odpowiedz Link
poloeschatolo Re: Magia Holocaustu 19.12.09, 14:48 map4 napisał: > Ciekawe dla mnie było stwierdzenie, że zarejestrowany obraz z kamer > systemu ochrony jest nieprzydatny. W swej naiwności wydawało mi się > przez chwilę nawet, że goście odpowiedzialni za ochronę muzeum > właśnie zrujnowali sobie karierę. Ale to Polska przecież. Winnych > nie ma. Nieważne, czy chodzi o pieniądze wydane na "remont" podpór > wiaduktów kolejowych, czy o środki wydane na monitoring symbolów > zagłady całych narodów. > > Pech po prostu. sprawca jest mi znany osobiście - najpierw się koncentrował, medytował by w końcu ten dramatyczny kawałek stali zdigitalizować. możesz to zobaczyć tu, około 3:00 minuty Odpowiedz Link
kolejar Re: Magia Holocaustu 20.12.09, 03:30 Ukradziono na rzecz "kolekcjonerów sztuki" i wywieziono. Za ileś tam lat wnukowie wystawią na aukcję. Ktoś se zabezpieczył "Przyszłość rodziny". Zupełnie jak z tym moim "Diamentowym Buddą" Odpowiedz Link
madeingermany Re: Magia Holocaustu 20.12.09, 21:56 Nie ma żadnej magii Holokaustu, są tylko wyprane mózgi z empatii, bo cierpią na aberrację, demencję z nudy Odpowiedz Link
napoj.chmielowy Re: Magia Holocaustu 20.12.09, 23:28 madeingermany napisał: > Nie ma żadnej magii Holokaustu, są tylko wyprane mózgi z empatii, bo cierpią na > aberrację, demencję z nudy Jest klątwa Holocaustu, a klątwy należą do zjawisk demonicznych czyli magicznych. Polskie Obozy Koncentracyjne dzięki tej zuchwałej kradzieży ujawniły w prasie całego świata, że były Made in Germany. Napis nie był po polsku... Odpowiedz Link
kolejar Re: Magia Holocaustu 21.12.09, 00:56 napoj.chmielowy napisał: Polskie Obozy Koncentracyjne dzięki tej zuchwałej kradzieży ujawniły w prasie całego świata, że były Made in Germany. Napis nie był po polsku... To też mi się podoba. Odpowiedz Link
poloeschatolo Re: Magia Holocaustu 22.12.09, 12:06 napoj.chmielowy napisał: > madeingermany napisał: > > > Nie ma żadnej magii Holokaustu, są tylko wyprane mózgi z empatii, > > bo cierpią na aberrację, demencję z nudy > > Jest klątwa Holocaustu, a klątwy należą do zjawisk demonicznych czyli > magicznych. Polskie Obozy Koncentracyjne dzięki tej zuchwałej > kradzieży ujawniły w prasie całego świata, że były Made in Germany. > Napis nie był po polsku... poruszająca jest bezinteresowność naszych rodaków próbujących zmazać tą gargantuiczną klątwę Początkowo honorarium za ukradziony zabytek wynosiło 20 tys zł (do podziału na 5 osób). Ale gdy informacja o kradzieży obiegła cały świat, zdali sobie sprawę z wagi zabytku i podnieśli cenę. Odpowiedz Link
napoj.chmielowy Re: Magia Holocaustu 23.12.09, 16:07 poloeschatolo napisała: > > poruszająca jest bezinteresowność naszych rodaków próbujących zmazać t > ą gargantuiczną klątwę > > Początkowo honorarium za ukradziony zabyt > ek wynosiło 20 tys zł (do podziału na 5 osób). Ale gdy informacja o kradzieży o > biegła cały świat, zdali sobie sprawę z wagi zabytku i podnieśli cenę. Tak trzymać! Mamy wolny rynek? Mamy! Balcerowicz Go wprowadził swoim planem. Wszystko jest na sprzedaż. Sumienie jest na pierwszym miejscu. Przecież, kurwa mać nie będziesz na Święta zaciągał lichwiarskiej pożyczki u tego kutasa co ukrywa się pod nazwą Provident. Hurra! Hurri! Odpowiedz Link
kolejar Re: Magia Holocaustu 21.12.09, 00:55 madeingermany napisał: są tylko wyprane mózgi z empatii, bo cierpią na aberrację, demencję z nudy To mi się podoba! Odpowiedz Link
kolejar Kto ukradł? 21.12.09, 01:03 Raczej nie ukradł Instytut Yad-Vashem (jak ukradł freski Bruno Schultza), bo Beniamin (tylko - na Miłość IHVH - nie mówcie kretyni "Bendżamin!!!) Netaniahu się oburzył. Ale to może być przewrotność. Mogli ukraść Cadycy z NYC w ramach swoich gierek. Nogli też jacyś naziole. Najbardziej prawdopodobny wydaje mi się jakiś popieprzony kolekcjoner - może właśnie z NYC i zaprzyjaźniony z Cadykami. Śledztwo powinien wszcząć więc także NYPD i FBI. O Interpolu nie wspomnę, bo już prowadzi... Odpowiedz Link
kolejar Re: Kto ukradł? 21.12.09, 01:41 Już siedzą. Dzieło metal-plastyki odzyskane. wyborcza.pl/1,75248,7385670,Odzyskano_tablice_z_napisem_Arbeit_macht_frei.html?utm_source=Nlt&utm_medium=Nlt&utm_campaign=4254142 Odpowiedz Link
poloeschatolo Re: Kto ukradł? 21.12.09, 09:10 kolejar napisał: > Ciekawe na ile w śledztwie pomógł MOSAD? mosad to mi się nie podoba Odpowiedz Link
map4 Re: Kto ukradł? 21.12.09, 14:35 Sprawa prosta. Tym pięciu obniżyć wyroki o połowę, jeśli sprzedadzą dane klienta policji. Jeśli nie - zaserwować im wyroki w pełnym wymiarze. Odpowiedz Link