Dodaj do ulubionych

Wkur..ny Kreol

08.05.12, 16:43
Mocno opóźniony w śledzeniu politpoprawnych mediów dopiero teraz znalazłem smakowity kąsek:
Cytat
Powinniśmy wyjść z XX wieku, powinniśmy także wyjść z sytuacji, w której duże światowe firmy traktują Polskę jak neokolonialną przestrzeń do dokonywania niekoniecznie przejrzystych eksperymentów
Michał Boni

całość :
www.tvn24.pl/12690,1742395,0,1,boni-koniec-traktowania-polski-jako-przestrzeni-neokolonialnej,wiadomosc.html
Obserwuj wątek
    • map4 Re: Wkur..ny Kreol 08.05.12, 20:55
      zbyleon napisał:

> Powinniśmy wyjść z XX wieku, powinniśmy także wyjść z sytuacji, w której d
      > uże światowe firmy traktują Polskę jak neokolonialną przestrzeń do dokon
      > ywania niekoniecznie przejrzystych eksperymentów
      > Michał Boni

Czy to ten sam gość, który wymyślił kradzież składek przyszłych emerytów ?
      Ten gość powinien najpierw sam wyjść z horyzontów intelektualnych wyznaczonych przez feudalnego pana oraz zależnego od niego chłopa.
      • zbyleon Re: Wkur..ny Kreol 10.05.12, 13:38
        Cytat
        Kiedy trzeba zwalić na kogoś winę, władza gotowa jest przyznać nawet, że dla zachodnich firm jesteśmy bantustanem

O mało ze stołka nie spadłem. „Musimy skończyć z traktowaniem Polski jako przestrzeni neokolonialnej!". Przesłyszałem się? Nie: „Duże światowe firmy traktują Polskę jako neokolonialną przestrzeń do wykonywania niekoniecznie czystych eksperymentów... Wtrynia nam się rozwiązania, uzależniając późniejsze działanie administracji od tego, czy wiecznie jest na sznurku określonych firm, które sprzedają określone urządzenia i z nimi związane usługi". Styl kręty, ale sens jasny.

Więc III RP to państwo, które wziąć może na sznurek byle „określona firma", handlująca (bo o tym mowa) komputerami i oprogramowaniem? Kadry zatem, od pięciu lat dobierane przez partię „wysokich standardów", to ignoranci lub łapownicy, którym można wtryniać bezwartościowe szklane paciorki? Twierdzi ktoś, że III RP to po prostu – mówiąc językiem znienawidzonego Czarnego Luda – bantustan?

reszta w :
        www.uwazamrze.pl/artykul/870134-E-Polska-na-sznurku-firm.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka