Dodaj do ulubionych

przychodnia

22.02.06, 11:19
Chce sie zapisac do jakiejs publicznej przychodni zdrowia we Wroclawiu, we
Wroclawiu mieszkam dwa lata, jakos nie mialem czasu o tym myslec, ale w koncu
postanowilem sie sprawa zajac. ktora polecicie? ja zastanawialem sie o tej na
Placu Dominikanskim 6.
Obserwuj wątek
    • no.logo Re: przychodnia 22.02.06, 11:27
      Ważne jest gdzie mieszkasz. Żeby nie było tak, że z ciężką anginą i gorączką
      +40 będziesz zasuwał przez pół miasta...
      • robiq Re: przychodnia 22.02.06, 11:43
        tez prawda, mieszkam na Nowowiejskiej smile
        • no.logo Re: przychodnia 22.02.06, 11:56
          Dawno temu mieszkałem w Twoich okolicach i wtedy przychodnia była właśnie przy
          Nowowiejskiej, koło skrzyżowania z Wyszyńskiego (dawniej Wieczorka). Może nadal
          jest? Wtedy miałbyś ją pod nosem. Hmmm... Chociaż właśnie sobie przypomniałem,
          że _chyba_ przeniesiono ją ulicę dalej, do dawnego budynku żłobka przy
          Orzeszkowej. To też rzut beretem. Ale sprawdź, bo dawno tam nie byłem.
          • rita78 Re: przychodnia 22.02.06, 13:10
            na nowowiejskiej przychodni juz nie ma ( w jej miejscu jest centrum
            kardiologiczne). jest za to przychodnia na Orzeszkowej ( osobiscie nie polecam-
            wynioslam sie z tamtad choc mam doslownie dwa kroki) i jest jeszcze Prima Med
            na Daszynskiego- wprawdzie nie ma tam specjalistow ale jest baaardzo dobry
            lekarz rodzinny i pediatra- dr Dobosz- polecam goraco i dr leszczyk- pediatra.
            Poza tym masz jeszcze przychodnie na Sępa Sarzyńskiego i na Krętej ( zalezy w
            ktorej czesci Nowowiejskiej mieszkasz)
            • kklement NZOZ "Amicur" na Orzeszkowej 22.02.06, 19:18
              Nie wiem jak inni lekarze - rita78 ma jak widać o nich złe zdanie - ale
              psychiatrzy na Orzeszkowej są nieźli smile
              • rita78 Re: NZOZ "Amicur" na Orzeszkowej 22.02.06, 21:36
                no nie wiem klemenciesmile mi raz przyszlo wyslac bliska mi osobe do specjalisty
                psychiatry na orzeszkowej. przyjmowala pani mlodsza od niego ( moze i nawet ode
                mnie) ktora popatrzyla na chlopa i powiedziala ze nie ma depresji tylko
                chwilowy spadek formysmile generalnie ( z opisu bliskiej mi osoby) pani byla
                wysoce nie kompetentna, bardziej zainteresowana rodzajem zawodu wykonywanego
                przez pacjenta i dala rady typu: a moze zalozyc dzialalnosc, moze sie
                rozreklamowac moze zmienic zawod, trzeba sie wziasc w garsc, ruszyc z
                miejsca .itd..no takie rady to i ja dawalam nie bedac psychiatra z
                wyksztalceniasmile Moze trzeba bylo u innych sprobowacsmile- ale akurat z psychiatia
                we wroclawiu ( przepraszam , mam nadzieje ze nie uraze cie) to jest mega
                krucho. pracowalam w tym sektorze ( tylko ze z dziecmi), mialam takze kontakt
                osobisto- prywatny i niestety ale nie znalazlam dobrych specjalistow ( haha
                moze na ciebie nie trafilamsmile.
                ps. a o przychodni mam zle zdanie ze wzgledu na pediatrie...zero elastycznosci
                i checi do minimalnego nagiecia przyzwyczajen. dziecie moje chorowalo jako
                malenstwo bardzo powaznie na nerki ( operacja i te sprawy) a tu trzeba bylo
                kalendarz szczepien realizowac. problem byl tego typu ze zeby dziecie
                zaszczepic nie moglo miec infekcji. rejestrowalam dziecie do szczepienia,
                gnalam na posiew moczu, ale jakos nie moglam trafic w zarejestrowany dzien tak
                zeby nie bylo infekcji..w nowej przychodni wystarczylo ze przyszlam z kwitkiem
                INFEKCJI BRAK i mimo ze nie byl to dzien szczepien standardowy- pani
                pielegniarka zastrzyk dala wykorzystujac ze mamy dobre wyniki...nie wiele a
                jednak...polecam Prima med na daszynskiego- a do psychiatry zawsze mozna pojsc
                na orzeszkowasmile Jednak najwazniejszy jest lek. pierwszego kontaktu, reszte
                mozesz wybierac.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka