Dodaj do ulubionych

Bardzo ładne i bardzo niesmaczne (o Wrocławiu)

07.05.06, 15:56
newsweek.redakcja.pl/blogi/blog.asp?AutorBloga=M_Karnowski
Czego bym nie napisał, nie będzie obiektywne. Ale zapraszam do lektury i dyskusji. Chodzi
oczywiście o wpis dotyczący wrocławskiego półświatka ludzi czwartej władzy.
Obserwuj wątek
    • kolejar Re: Bardzo ładne i bardzo niesmaczne (o Wrocławiu 07.05.06, 16:26
      Znam osobiście cytowanego tam Łukasza Medekszę. To fajny gość. A jako
      dziennikarz chyba jednak uczciwy? Przynajmniej zawsze mile mi się z nim
      współpracowało.
      A czy wrocławskie media liżą d... lokalnej władzy?
      Niektóre może trochę, inne znów się tej władzy boją, a inne znów jak ni z tego
      ni z owego przypier...! Słowo Polskie liże? Nie śledzę zagadnienia, bo nie
      czytywałem Słowa i dalej nie czytuję passauerskiego Nowotwora (poszczególnych
      przednowotworowych części składowych też nie czytywałem), ale akurat ze Słowem
      miałem trochę kontaktów. I raz nawet całkiem poważnie podniszczyliśmy autorytet
      Urzędu Miasta (były aż plakaty na mieście!)...
      No to o co tu chodzi? Czyjaś zawiść? Czy szykuje się więc miejska koalicyjka
      PiS-Samoobrona-LPR-SLD?
      • no.logo Re: Bardzo ładne i bardzo niesmaczne (o Wrocławiu 07.05.06, 16:35
        Żeby było jasne: za niesmaczne uważam umieszczenie przez dra Żuka tego paszkwilu w publikacji
        naukowej, a za bardzo ładną - reakcję Łukasza Medekszy, masz rację - jednego z najbardziej
        uczciwych i kompetentnych.

W sumie, straszne bagno i cieszę się, że już się w nim nie muszę taplać.
        • analisis Re: Bardzo ładne i bardzo niesmaczne (o Wrocławiu 08.05.06, 13:37
          A czy pamietacie jakiekolwiek zainteresowanie prasy dotyczace np.
          watku "Plonące kosztorysy TVP" ? Z wiarygodnych źródeł wiem, że czytali wszyscy
          łacznie z Woronicza. A prasa? Nic! Woda w ustachsmile)
          A mostem tysiąclecia ktos sie zainteresował...? Oprócz Ziobry nikt.
        • tomek854 Re: Bardzo ładne i bardzo niesmaczne (o Wrocławiu 08.05.06, 15:31
          > W sumie, straszne bagno i cieszę się, że już się w nim nie muszę taplać.

A ja sie naprawde ciesze, ze nie poszedłem pracować do gazety w. kiedy miałem po temu okazję. Naprawdę. (a i finansowo o wiele lepiej na tym wyszedłem).
          • kolejar Tow. Żuk 09.05.06, 00:59
            A tak naprawdę w całej tej sprawie chodzi o znanego lewaka tow. dra Żuka.
            Towarzysz ów jako doktor U.Wr. od lat z poświęceniem walczy o wieczne idee
            Komunizma.
            • no.logo Re: Tow. Żuk 09.05.06, 09:46
              Jako doktor to od niedawna. Wcześniej (aktualnie walczy piórem) walczył za pomocą rzucania tortami i
              innego rodzaju anarchistycznych zadym. Chocież już wtedy działał piórem - na łamach kultowego zina
              Mać Pariadka. Zdaje się, że jego walka z Systemem i O System zaczęła się, gdy odmówił pójścia do
              Ludowego Wojska Polskiego. Zresztą o tym wszystkim napisała kiedyś GW wink, a autorzy (dwaj) tekstu
              zostali przez dra szczerze znienawidzeni wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka