Dodaj do ulubionych

Ryko na szafot!!!

24.06.07, 07:25
Uważam, że wszelkie dyskusje będą możliwe, jeśli przede wszystkim upierdoli
się głupi a antyrewolucyjny pseudo-łeb Rykowi. Ten gość de facto i tak łba nie
ma. To kretyn, który tylko cierpi z powodu, że żyje. Ach te jego ciągłe big_grin,
big_grin... Przecież on w to i tak nie wierzy - w swoją pseudo-radość nie wierzy. To
cyniczny typ, lecący na fali obecnej koniunktury. Proponuję złapać ścierwo,
przypasać do deski i włożyć sprawnie w stosowny przyrząd na Placu Rewolucji ku
ogólnej uciesze gawiedzi.
I co Ryko, teraz ABW będziesz próbował na mnie nasłać? big_grin big_grin big_grin - po durnowato
Twojemu.
Obserwuj wątek
    • poloeschatolo Re: Ryko na szafot!!! 24.06.07, 08:23
      kolejar napisał:

> Uważam, że wszelkie dyskusje będą możliwe, jeśli przede wszystkim upierdoli
      > się głupi a antyrewolucyjny pseudo-łeb Rykowi. Ten gość de facto i tak łba nie
      > ma. To kretyn, który tylko cierpi z powodu, że żyje. Ach te jego ciągłe big_grin,
      > big_grin... Przecież on w to i tak nie wierzy - w swoją pseudo-radość nie wierzy. To
      > cyniczny typ, lecący na fali obecnej koniunktury. Proponuję złapać ścierwo,
      > przypasać do deski i włożyć sprawnie w stosowny przyrząd na Placu Rewolucji ku
      > ogólnej uciesze gawiedzi.
      > I co Ryko, teraz ABW będziesz próbował na mnie nasłać? big_grin big_grin big_grin - po durnowato
      > Twojemu.

uspokój się kolejar. kwiatu paproci nie odnalazłeś w noc świętojańską czy co?
      piwo skwaśniałe wypiłeś?

co ci ten ryko przeszkadza? taki sam homo sapiens jak ty...
      • kolejar Re: Ryko na szafot!!! 24.06.07, 18:03
        poloeschatolo napisała:
        > uspokój się kolejar. kwiatu paproci nie odnalazłeś w noc świętojańską czy co?
        > piwo skwaśniałe wypiłeś?

Od czasu do czasu zauważam potrzebę zaostrzenia walki rewolucyjnej. Trzeba tępić
        elementy reakcyjne!!! Lud żąda szafotów!
        Niech żyje wolność!
        Niech żyje równość!
        Niech żyje braterstwo!
        Niech żyje rewolucja!
        • map4 Re: Ryko na szafot!!! 24.06.07, 19:10
          kolejar napisał:

> Od czasu do czasu zauważam potrzebę zaostrzenia walki rewolucyjnej. Trzeba tępić
          > elementy reakcyjne!!! Lud żąda szafotów!
          > Niech żyje wolność!
          > Niech żyje równość!
          > Niech żyje braterstwo!
          > Niech żyje rewolucja!

A propos rewolucji.
          W tygodniu oglądałem wywiad - rzekę z Fidelem, nakręcony niedługo przed jego
          operacją. Fantastycznie zmontowany materiał; świeże wypowiedzi Fidela zderzone
          z wypowiedziami Fidela sprzed 40 lat. Bardzo starannie wyważone i przemyślane
          wypowiedzi dziś i niezachwiane przekonanie o własnej racji połączone z rządzą
          mordu płynącą z ambony na placu rewolucji w Hawanie w ujęciach z lat 60 XX
          wieku ...

Uderzył mnie ... dzisiejszy liberalizm Fidela. Dystans do siebie samego i do
          rewolucji, autoironia i niewątpliwa inteligencja bijąca z jego wypowiedzi.
          Ogień w oczach zgasł. Zapał minął. Pozostała tragiczna postać bezwiednie
          reagująca na pytania o sens rewolucji. Tylko wtedy i na króciutki moment
          sylwetka el commandante się prostuje, ogień wraca do oczu a głos staje się twardy.

Widząc Fidela i Kubę dziś widzę Polskę za 15 lat, chyba, że coś się w ludziach
          zmieni. Pałace, po których samotnie spaceruje satrapa, odrapany Malecon - ta
          perła starej Hawany dla jego ludu, naciągacze sprzedający dziwki i podrabiane
          cygara dla turystów. Muzyka, w której hawańczycy wirują w szale zapomnienia,
          narkotyki, które oficjalnie nie stanowią żadnego problemu, poczwórne kontrole na
          lotniskach w strachu przed uciekającymi z wyspy Kubańczykami ...

Oto smutny koniec rewolucji. A w środku Fidel, który sam nie wie, komu ten
          burdel zostawić.

Zostawcie Ryka w spokoju, on sam biedaczek jeszcze nie wie, co go czeka na
          starość i jakich koncesji z własnych przekonań będzie musiał "w stanie wyższej
          konieczności" z czasem dokonać.

Zostawcie Ryka jego uczniom. Każdy Stalin ma swojego Trockiego. Oni sami się
          powyrzynają, wystarczy zabrać im konfitury.

A my dalej róbmy swoje.
          • napoj.chmielowy Re: Ryko na szafot!!! 24.06.07, 20:26
            Chciałem coś napisać o pociągu, w którym (gdyby tylko chciał) kolejar mógł
            poznać ryko, ale po wypowiedzi Mapa stanąłem na baczność i stoję. Jedno w
            wywodzie Mapa bym zmienił "każdy Stalin ma swojeego Trockiego" zamieniłbym na
            "każdy Stalin ma swojego Berię".
    • ryko Re: Ryko na szafot!!! 25.06.07, 01:38
      Kolejar,

Dzięki za uznanie i zainteresowanie big_grinDD

Jednak energię sugerowałbym skierować na rzecz prześladowanych przez okrutny
      "kaczystan" pielęgnierek... Będziesz kolejną bardzo szlachetną osobą... po
      eksprezydentowej bezie i HGW... hehehe

Zdecydowanie nie radzę mieszać naszej nibylandii ze światem realnym...
      • kolejar Re: Ryko na szafot!!! 26.06.07, 05:12
        ryko napisał:
        > eksprezydentowej bezie i HGW... hehehe

Te Twoje prześmiewki z Szanownych Dam tylko kolejny raz wysyłają Cię na szafot.
        Twój durny a zaplugawiony kontrrewolucyjnymi bzdurami łeb MUSI w końcu polec w
        koszu z trocinami na Placu Rewolucji. Twoja nałożnica-lekarka z pewnością sobie
        go ususzy, zakonserwuje i postawi na toaletce w swoim buduarze. Będzie nam miło
        patrzeć, jak będzie mnie przyjmowała w charakterze pacjenta od lat cierpiącego
        na acquired immunity defect syndrom - bez gum. A zupełnie poważnie, to należy
        wzmóc czujność rewolucyjną z obawy przed takimi śmierdzącymi wypierdkami
        kontrrewolucji jak Ryko. Nie, nie jestem okrutny - dla Ryka proponuję tylko 15
        lat Reedukacyjnego Obozu Karnego o Zaostrzonym Reżymie. Od biedy mógłby być Perm
        35, ale ja proponuję po prostu Magadan na półwyspie Kołyma lub którykolwiek z
        podobozów. Rewolucja i tak zwycięży!
        • ryko Re: Ryko na szafot!!! 26.06.07, 09:45
          Kolejar,

W całej rozciągłości zdradziłeś swoje bolszewickie korzenie i tęsknoty... uważaj
          bo każda rewolucja w końcu zjada też swoje dzieci... hehehe
          • sztuk6mistrz Ach Robespierre wróciłeś! 26.06.07, 09:57
            ryko napisał:

> Kolejar,
            >
            > W całej rozciągłości zdradziłeś swoje bolszewickie korzenie i tęsknoty... uważa
            > j
            > bo każda rewolucja w końcu zjada też swoje dzieci... hehehe

To oczywiście o kolejarzu, nie o Tobie Ryko. Mimo wszystko wydajesz się mi
            niedoskonały. Kolejarz przerasta Cię i w radykalizmie i w miłości bliźniego swego.
            Do Ciebie mam pytanie: dlaczego nazywasz innych bolszewikami, co to jest według
            Ciebie bolszewik i jak byś się sam określił w kontekście bolszewizmu?
            • kolejar Re: Ach Robespierre wróciłeś! 27.06.07, 03:42
              Jeśli już o bolszewizmie... Zastanawia mnie wciąż, co sprawia, że Pisuarowcy
              zadają się z Giertychami. Przecież żaden w miarę myślący człowiek, co chodził do
              szkoły i czegoś tam się uczył, albo słuchał i coś czytał, nie będzie poważnie
              dyskutował z tezami Macieja Giertycha. Jeśli muszę przyjąć (a wszystko na to
              wskazuje), że ten facet nie jest debilem, to jest cyniczne dno
              moralno-intelektualne. I tak to wygląda. Dla ciemnych interesów rodzinki
              sprzedawczyków jej członkowie są zdolni do wszystkiego. To są autentyczni
              ateiści! I teraz inni ludzie w imię swoich urojeń posłanniczych pt. IV RP
              wchodzą w konszachty z Giertychami i kreują ich na realną mafię! Przecież to
              polska Cosa Nostra! Jest jeszcze gorzej - kaczy rząd opiera się na GRU! Bo bez
              agenta Leppera nie mógłby trwać, a trwać najwyraźniej po prostu lubi i gotów do
              trwania za każdą cenę - kosztem obywateli oczywiście. Ja nie mogę zgodzić się na
              tak jawnie skorumpowaną władzę. Czasem wręcz myślę, że SLD mniej bolało -
              wiadomo - to byli postkomuniści. Ale ci??? Zniżają się do takiej zgnilizny w
              imię ideałów Sierpnia. Dlatego nie jestem w stanie czytać w spokoju niby
              debilowatych wypowiedzi Ryka i jemu podobnych. Jeśli byłby to po prostu
              debilizm, to cóż... nie każdy musi osiągnąć intelektualną średnią. Tylko, że to
              jest świadomie kreowana poza. Ryki, Jacki Kurskie i im podobni robią publiczność
              w bambuko. Pytam się jednak - po co? Naprawdę, po co? Ateiści jesteście???
              • sztuk6mistrz Re: Ach Robespierre wróciłeś! 27.06.07, 10:09
                I teraz inni ludzie w imię swoich urojeń posłanniczych pt. IV RP
                > wchodzą w konszachty z Giertychami i kreują ich na realną mafię!

To kliniczny przejaw schizofrenii (ambiwalencja). Gier-tych to zakamuflowany
                nawet w nazwisku cyniczny gracz z własnym folwarkiem bandytów. Kaczyński kiedyś
                powiedział do PO:
                - W ten sposób uprawiając politykę do władzy nie dojdziecie!
                Ciekawe dokąd on dojdzie?
          • kolejar Re: Ryko na szafot!!! 27.06.07, 02:04
            ryko napisał:

> Kolejar,
            >
            > W całej rozciągłości zdradziłeś swoje bolszewickie korzenie i tęsknoty... uważaj
            > bo każda rewolucja w końcu zjada też swoje dzieci... hehehe

Niczego i nikogo nie zdradziłem - nie wiem, o co Ci chodzi.
            Aha, Tobie chodzi, że ja się zdradziłem? No, skoro wymyślałeś mi tyle razy od
            lewaków, to w końcu w to naprawdę uwierzyłem... Od tej pory będziemy inaczej
            rozmawiać.
            Oczywiście, że dzieci rewolucji znajdują swój koniec na szafocie. Jestem na to
            przygotowany ideowo i aktorsko. To jest znacznie lepsze od powolnego zdychania
            pod pseudo-opieką zasranej służby zdrowia którejkolwiek RP. Oni (razem - że będę
            lewacko złośliwy - z Twoją nałożnicą-lekarką) to Auschwitz i dr Josef Mengele.
            Chodzi tylko o kasę, ewentualnie materiał badawczy do prac
            nazistowsko-naukowych. Tak, nazizm to oczywiście odłam lewactwa. Przykro mi, że
            teraz jest aż tak nadreprezentowany w zasranej IV lewaków Kaczków, Macierewiczów
            itp. lewackich oszołomów. Ja przynajmniej jestem prawdziwy.
            Socjalizm zwycięży!
            A bolszewickimi korzeniami i ciągotami to mnie chamie znów obrażasz. Nikt z
            moich przodków nie był bolszewikiem, ani nie miał takich ciągot. Walczyli z
            bolszewikami w imię SOCJALIZMU właśnie! Niech żyje PPS!!!
            • map4 Re: Ryko na szafot!!! 27.06.07, 11:03
              kolejar napisał:

> To jest znacznie lepsze od powolnego zdychania
              > pod pseudo-opieką zasranej służby zdrowia którejkolwiek RP.

"
              - Czy jest pan gotów stanąć na straży moralnie odnowionej Rzeczypospolitej ?
              - Bezapelacyjnie, do samego końca. Mojego lub jej.
              "

por. Franciszek Maurer przed komisją weryfikacyjną MSW.
    • pitole.trolle A dlaczego? 29.06.07, 13:06
      A dlaczego Ryko? A nie np. Map4, albo Hurysa (byłoby z dreszczykiem), albo
      chmielowego na szafot? Powiem jak czekista czekiście nie ma wybranych, są tylko
      pochowani.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka