Dodaj do ulubionych

Wymiękam :D

27.09.07, 02:51
I jak nie uwielbiać Ryby...
www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=209&ShowArticleId=61845
hmmm... a może to tylko wino i przetańczone godzinki, sam nie wiem big_grinDD
Obserwuj wątek
    • kolejar Re: Wymiękam :D 27.09.07, 04:19
      ryko napisał:
      > hmmm... a może to tylko wino i przetańczone godzinki, sam nie wiem big_grinDD

W sumie dobre scenariusze chłop powymyślał - całkiem poważnie dobre. Najlepszy
      jest oczywiście dla... Jak ostatnio jest topowo trendy! Gadu Gadu, a chłop
      śliwki zbiera.
      Pawlak Waldemar, rolnik indywidualny ze wsi Pacyna, 25 ha, Prezes Wszystkich
      Remiz OSP, inżynier mechanizacji rolnictwa, informatyk netowy...
    • napoj.chmielowy Re: Wymiękam :D 27.09.07, 05:23
      ryko napisał:

> I jak nie uwielbiać Ryby...
      >
      Tak jak poprzedni sznurek polecony przez Ciebie przeczytałem (zbytnio mnie nie
      ruszył) to tego patafiana nie będę. On ma u mnie wiecznego bana.
    • censorship To jest bardzo, ale to bardzo 27.09.07, 18:21
      smutne. Obnaża braki w wyobraźni.
      • ryko Re: To jest bardzo, ale to bardzo 28.09.07, 00:42
        Cenzurko,

Obnaża, ale czyje wink))

Ja się uśmiałem bo to nic innego jak przerysowane stanowiska poszczególnych
        partii... proszę przeczytaj to jeszcze raz big_grin

"...
        Prawo i Sprawiedliwość
        Ciemna jaskinia gry politycznej. Przy stole, zawalonym dolarami i euro aktor
        kubek w kubek podobny do Kwaśniewskiego woła - znów udało mi się sprzedać
        Polskę. Aktor, podobny do Borowskiego wali go w plechy - Olek, mordo ty nasza!
        Aktor podobny do K. rozdziela pieniądze na kupki - to dla oligarchów, to dla
        służb, to na obsługę moskiewskiej pożyczki. Bierze jeden banknot i wręcza
        aktorowi podobnemu do Onyszkiewicza. To dla was, dobry człowieku. Kupcie tam
        sobie łakoci. Aktor podobny do Olejniczaka - trzeba to oblać. Posłałem Tuska po
        flaszkę. Wchodzi aktorka podobna do żony K. z tacą - na zakąskę będą bezy.

Platforma Obywatelska
        Rozpadająca się galera pod polską banderą przedziera się z trudem przez
        wzburzone fale. Przykuci do połamanych wioseł, wychudli galernicy, już po szyję
        we wdzierającej się pod pokład wodzie usiłują wiosłować. Nad nimi aktor podobny
        do Ziobry leje ich pejczem. Od czasu do czasu ktoś wyskakuje i płynie ku
        brzegowi, krzycząc: na Londyn, na Londyn. Na górnym pokładzie dwóch aktorów,
        podobnych do Kaczyńskich ustawia piramidę z ludzi, zacierając ręce - montujemy
        układ. Obok aktor podobny do Wassermana zakłada podsłuch, a aktor podobny do
        Macierewicza tłucze aktora podobnego do wszystkich Polaków teczką. Obok
        przepływa luksusowy motorowiec pasażerski „Europa”, przechylony w lewą stronę,
        bo wszyscy zgromadzili się na jednej burcie, pokazują polską galerę palcami i
        zataczają się ze śmiechu.

Lewica i Demokraci
        Warszawska ulica. Przechodnie przemykają pod ścianami. Wszyscy z zakneblowanymi
        ustami. Niektórzy mają na plecach naszyte żółte łaty z literami TW albo WSI.
        Głośniki uliczne transmitują kazanie z Torunia o Żydach i masonach. Na tylnych
        wagonach tramwajów napisy - tylko dla wykształciuchów. Na murach obwieszczenia o
        publicznej egzekucji oligarchów, ginekologów i gejów. Zmiana planu.
        Konspiracyjne mieszkanie. Na ścianie portrety Jaruzelskiego i Michnika. Przy
        okrągłym stole grupa młodzieży - aktorzy podobni do Kwaśniewskiego,
        Szmajdzińskiego, Geremka i Lityńskiego. Słuchają wykładu aktora podobnego do
        Pastusiaka o „Biesach” Dostojewskiego. W kącie na powielaczu aktorka podobna do
        Heleny Łuczywo i aktor podobny do Piotra Stasińskiego drukują kolejny numer
        podziemnej „Gazety Wyborczej”. Głos z offu - oto Polska braci Kaczyńskich. Tylko
        ty możesz ją powstrzymać.
        ..."

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka