Dodaj do ulubionych

Rezygnuje...

10.12.07, 12:10
Rezygnuje w udziale w tzw.OPOZYCJI z powodów:
1 - obecności w składzie kandydata, nieempatycznego osobnika o pamięci debila
(dużo wie tylko nie wie poco)
2 - bo kontestuje coś takiego jak ministerstwo kultury jako kompletnie
niepotrzebne, pasożytnicze i cenzurujące sztukę
3 - bo co to za premier dla którego ideałem niezależności jest Urban?
Obserwuj wątek
    • map4 Re: Rezygnuje... 10.12.07, 12:32
      sztuk6mistrz napisał:

> Rezygnuje w udziale w tzw.OPOZYCJI z powodów:
      > 1 - obecności w składzie kandydata, nieempatycznego osobnika o pamięci debila
      > (dużo wie tylko nie wie poco)

Testem Twojej tolerancji jest tolerancja dla odmieńców, a nie dla Tobie podobnych.

> 2 - bo kontestuje coś takiego jak ministerstwo kultury jako kompletnie
      > niepotrzebne, pasożytnicze i cenzurujące sztukę
      > 3 - bo co to za premier dla którego ideałem niezależności jest Urban?

Nie przeczytałeś mojego listu zbyt uważnie chyba. Napisałem, że nie pretenduję
      do stanowiska premiera.
      • sztuk6mistrz Re: Rezygnuje... 10.12.07, 17:53
        map4 napisał:

> Testem Twojej tolerancji jest tolerancja dla odmieńców, a nie dla Tobie podobny
        > ch.

Mylisz tolerancję dla odmieńców z izolacją od socjopatów.
        >
        >

> Nie przeczytałeś mojego listu zbyt uważnie chyba. Napisałem, że nie pretenduję
        > do stanowiska premiera.

Przeczytałem i sądzę, że całym sobą pragniesz tego i to od dawna, biorąc pod
        uwagę jak często krytycznie się wypowiadasz na przeróżne tematy, prawie jak
        prawdziwy premier.
        • map4 Re: Rezygnuje... 11.12.07, 14:58
          sztuk6mistrz napisał:

> Mylisz tolerancję dla odmieńców z izolacją od socjopatów.

Mylisz koegzystencję z konfrontacyjnym sąsiedztwem modelu Kargul i Pawlak.

> Przeczytałem i sądzę, że całym sobą pragniesz tego i to od dawna, biorąc pod
          > uwagę jak często krytycznie się wypowiadasz na przeróżne tematy, prawie jak
          > prawdziwy premier.

Naprawdę uważasz, że zniżyłbym się do tego zajęcia ?
          Obrażasz mnie.
          • sztuk6mistrz Re: Rezygnuje... 11.12.07, 15:13
            map4 napisał:

> sztuk6mistrz napisał:
            >
            > > Mylisz tolerancję dla odmieńców z izolacją od socjopatów.
            >
            > Mylisz koegzystencję z konfrontacyjnym sąsiedztwem modelu Kargul i Pawlak.

To kwestia standardów. Wyobraź sobie, że to Twoje piękne Monachium najeżdżają
            kibole. Ty się do nich przyłączasz, ja ich uważam za hołotę i jako taką zwalczam
            przy użyciu wyspecjalizowanych urządzeń kastracyjnych. Wiesz jaki jest procent
            kiboli z wyższym wykształceniem? Poza stadionem da się z nimi porozmawiać. To
            forum to taka arena, gdzie niektórzy tracą poczucie rzeczywistości. Sam dałeś
            bana Rykowi.
            • map4 Re: Rezygnuje... 11.12.07, 15:44
              sztuk6mistrz napisał:

> To kwestia standardów.

Zważ na to, że mówimy tu o projekcie opartym o internet.
              Możesz kolegi nie cierpieć, nie znosić, nie akceptować i tak dalej. Tak długo,
              jak długo korzystasz z innego niż on komputera, tak długo koegzystencja jest
              możliwa. Wydaje mi się.

> Wyobraź sobie, że to Twoje piękne Monachium najeżdżają
              > kibole. Ty się do nich przyłączasz, ja ich uważam za hołotę i jako taką zwalczam
              > przy użyciu wyspecjalizowanych urządzeń kastracyjnych.

Przyłączam się ? Nie żartuj. Jako pierwszy pożyczyłbym od Ciebie kastratora.

> Wiesz jaki jest procent
              > kiboli z wyższym wykształceniem? Poza stadionem da się z nimi porozmawiać.

Ciekawa teza.

> To
              > forum to taka arena, gdzie niektórzy tracą poczucie rzeczywistości. Sam dałeś
              > bana Rykowi.

Publikacja listu na forum i artykułu w gazecie to jednak nie to samo.

Odnoszę wrażenie, że za Twoją pochopną decyzją kryją się powody, których jeszcze
              nie podałeś. Szanuję je jednak, dlatego uznajmy, że oficjalnym powodem Twojego
              wypisania się jest niechęć do mojego podziwu dla Urbana połączona z brakiem
              zgody na kooperację z jednym z kolegów.
              • censorship Re: Rezygnuje... 11.12.07, 16:09
                Dziwię Ci się Sztuk6mistrzu. Z błahych powodów rezygnujesz z czegoś czego
                jeszcze nie ma?
                • bonczek_hydroforgroup a ja nie Rezygnuje... 11.12.07, 22:33
                  bowiem czy się zgadzam czy nie z Rezygnatem Urban jest dla mnie punktem odniesienia dziennikarskiej i własnej niezaleznosci. Ma swoje zdanie, potrafi rzeczowo i konkretnie go bronic, podobnie jak poglądów. U nikogo u klamki nie wisi a wrecz przecwinie. Ma poczytną gazetę i zwrotami jak inni nie musi się martwić. Ma równiez specyficzny język dosadny i zrozumiały dla kazdego. Porusza sprawy tabu mając w dupie ich wartosci moralno-polityczno-religijne...nazywając rzeczy po imieniu.
                  Mozna go nie lubic i nie szanowac w imie polskiego miłosierdzia i tolerancji ale nie można mu zarzucić że jest od kogos zalezny.
                  To jedyny polski dziennikarz, przed którym banki Europy stoja otworem o czym się nie mówi. "NIE" To gazeta o której a fuj się nie mówi ale we wtorek gości z samego rana w najwazniejszych urzedach i (sic!) w siedzibie GW w Wawie....Nie zauważajac go i olewając to tak jak niezauważać Rydzyka czy Wyborczej ze swoim potencjałem czyli okaleczac się w spojrzeniu na nasza rzeczywistośc.
                  Gościa lubię choc wzorców w nim nie upatruje...
                • sztuk6mistrz Re: Rezygnuje... 13.12.07, 12:03
                  Z tego najłatwiej zrezygnować smile)))
    • hurysa1 Re: Rezygnuje... 13.12.07, 15:28
      Ciebie też proszę o wyjaśnienie.
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=35645&w=73115849&wv.x=2&a=73273137

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka