Dodaj do ulubionych

Orthodox sedes

01.07.09, 09:27
Prawidłowo
chodzi chyba o klozet, ale sprawa wcale nie jest śmieszna, a wręcz
śmiertelnie poważna - cerkiew bez batiuszki, popadia owdowiała, dzieci
osierocone...

Może przysłuży się dyskusji na tematy obyczajowo-kultowo-kulturalne?
Obserwuj wątek
    • map4 Re: Orthodox sedes 02.07.09, 14:41
      kolejar napisał:

> chodzi chyba o klozet, ale sprawa wcale nie jest śmieszna, a wręcz
      > śmiertelnie poważna

Waśnie, kłótnie, złośliwość ... wszystko ok.

Ale że na poważnie, w państwowej policji, w Europie, w XXI wieku jednym z wątków
      śledztwa są czary - no tego to się naprawdę nie spodziewałem.
      • kolejar Re: Orthodox sedes 03.07.09, 22:23
        map4 napisał:
        > Ale że na poważnie, w państwowej policji, w Europie, w XXI wieku jednym z
        wątków śledztwa są czary - no tego to się naprawdę nie spodziewałem.

Mapie! Ktoś z nas nie rozumie cytowanego tekstu, albo obaj nie rozumiemy.
        Wg mojego rozumienia w śledztwie zaistniał taki wątek, że wiadźmarka vel
        szeptucha (oba określenia poprawne w języku chachłackim) zaleciła podejrzanej
        dokonanie rytuału magicznego, który polegał na ustawieniu muszli klozetowej
        na drodze
        . Tak więc podejrzenie nie dotyczy czarostwa, bo i nie ma w
        kk takiego artykułu, a "sprowadzenia zagrożenia w ruchu lądowym" i w efekcie
        spowodowania katastrofy. To dokładnie to samo, co zrobiły niegrzeczne dzieci,
        ustawiając zaporę z kamieni na torze kolejowym, przez co kiedyś wykoleił się
        tragicznie pod Słupskiem parowóz Pt31 prowadzący z dużą szybkością pośpieszny
        "Rzeszów - Trzebiatów", a pod Pilczycami 2-wagonowy ezt typu 105Na pędzący dobre
        80 km/h jako Inter-City "Dziesiątka" relacji Biskupin - Leśnica. Ten ostatni
        dachował w rzece Ślęży - cudem nikt nie zginął. Motywy czynu mogą tylko wpływać
        na wymiar kary. Fakt rytuału magicznego może być uznany wręcz za okoliczność
        łagodzącą!
        • map4 Re: Orthodox sedes 04.07.09, 18:55
          kolejar napisał:

> Wg mojego rozumienia w śledztwie zaistniał taki wątek, że wiadźmarka vel
          > szeptucha (oba określenia poprawne w języku chachłackim) zaleciła podejrzanej
          > dokonanie rytuału magicznego, który polegał na ustawieniu muszli klozetowej
          > na drodze
          .

No to mi ulżyło. Z czarów robi się bowiem banalne nakłanianie do popełnienia
          przestępstwa. Czyn logicznie wytłumaczalny, choć zabroniony. Czyli to ja źle
          zrozumiałem.
          • kolejar Re: Orthodox sedes 07.07.09, 00:19
            map4 napisał:
            Czyli to ja źle zrozumiałem.

Nie do końca, nie do końca źle zrozumiałeś... Podejrzewam, że typowy sierżant
            Pidłypczak spod Hajnówki lub Sokółki z całego serca chciałby ścigać szeptuchu
            vel wiedźmarkaju za czary, tylko kk i Prorok Rejonowy mu nie pozwalają. Taki
            folklor. We Francyji gminnej podobnie bywa, a jeszcze gorzej. U Ciebie
            bayerlandsko też może być nie lepiej? A Szkocja, Walia, Sicilia, inne regiony UE/EU?
            • skoonk Re: Orthodox sedes 07.07.09, 12:52
              17 października 2008 r. Na tył stojącego na stacji w Ligocie pociągu osobowego
              relacji Katowice-Żywiec wjechał rozpędzony skład intercity z Warszawy do
              Bielska-Białej.
              (...)kobiety dopuściły do zderzenia pociągów(...) Andżelika W. grała z kolegami
              w karty. I karta jej tak dobrze szła, że się zagapiła. Z kolei Janina W. była
              pijana, miała około 2 promili w wydychanym powietrzu.

Radzę przepisac:

Święty Michale Archaniele!
              Wspomagaj nas w walce!
              Przeciw niegodziwości i zasadzkom złego ducha bądź nam obroną!
              Niech go Bóg pogromić raczy!
              Pokornie o to prosimy!
              A, Ty, Wodzu niebieskich zastępów
              Szatana i inne złe duchy, które na zgubę dusz ludzkich po tym świece krążą
              Mocą Bożą strąć do piekła! Amen
              (Egzorcyzm Leona XIII)

Polecam też
              ien.pl/index.php/archives/539ewentualnie
              lichoniespi.pl/
              • skoonk Re: Orthodox sedes 07.07.09, 13:06
                profesjonalne rzucanie złych uroków,
                wykonywane przez „doświadczone media”, które potrafią tak zadziałać, że na
                zlecenie wokół wskazanej przez zleceniodawcę osoby zagęści się negatywna energia
                i to bezterminowo.
                Okazuje się, że zrobić krzywdę bliźniemu jest nie tylko łatwo (wystarczy
                zlecenie), ale i bardzo tanio. Firma, świadcząca usługi w tym zakresie liczy
                sobie zaledwie 50 zł. od jednej klątwy.

TU MOŻESZ ZŁOŻYĆ ZAMÓWIENIE NA RZUCENIE
                KLĄTWY LUB UROKU!
                100% anonimowości - 100% zaufania
                • kolejar Re: Orthodox sedes 09.07.09, 02:24
                  No to sobie ktoś zarobi na Ścianie Wschodniej, a wiadźmarkaji vel szeptuchy
                  wykoleguje z rynku. Profesjonalizm to z pewnością nie jest stawianije sraczu na
                  dorohu...
                  • skoonk Re: Orthodox sedes 09.07.09, 12:14
                    kolejar napisał:

> No to sobie ktoś zarobi na Ścianie Wschodniej, a wiadźmarkaji vel szeptuchy
                    > wykoleguje z rynku. Profesjonalizm to z pewnością nie jest stawianije sraczu na
                    > dorohu...

Gdzie zły nie może, tam babu poszle.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka