Dodaj do ulubionych

SPÓŁKA WODNA RASZYN?

14.03.11, 09:30
Właśnie zobaczyłam na stronie urzędu takie ogłoszenie i mam pytanie.

Co to jest spółka wodna Raszyn?
Co do niej należy?

Zawsze słyszałam o spółce w Piasecznie i Grodzisku, o tej po raz pierwszy, ale sądząc po porządku obrad ona istnieje nie od dziś. Ktoś mnie jakoś wyedukuje?

Z góry dziękuję

nadwodna Grocholica
Obserwuj wątek
    • clerk.ltd Re: SPÓŁKA WODNA RASZYN? 14.03.11, 11:24
      Spółka teoretycznie powinna działać zgodnie z Ustawą Prawo Wodne, jest zarejestrowana w Starostwie Powiatowym w Pruszkowie, posiada 485 członków (czytaj płatników na rzecz spółki bo do gadania nie mają nic), obejmuje 792 ha terenu zmeliorowanego, w skład zarządu wchodą panowie: Kazimierz Ostrowski - Prezes, Stanisław Bąkowski - Sekretarz, Władysław Łuczak - członek zarządu, Komisja rewizyjna w składzie: Stanisław Kłos, Gabriela Kaczorowska, Zdzisław Molak. Spóka jest członkiem związku spółek wodnych w Piasecznie pod dowodztwem Gryszkiewicza. Tylko proszę nie pytać czym oni się tak naprawdę zajmują w tej strukturze, bo efekty tej "działaności" (a właściwie ich brak) widać gołym okiem.
      • grocholica Re: SPÓŁKA WODNA RASZYN? 14.03.11, 12:34
        A moze byś się wybrała? Albo nawet dała wybrać?
        • clerk.ltd Re: SPÓŁKA WODNA RASZYN? 14.03.11, 13:23
          Mogę spróbować się wybrać ale nie dam się wybrać smile
          • beata103 Re: SPÓŁKA WODNA RASZYN? 16.03.11, 22:12
            Mieszkam od urodzenia w Raszynie ,ale nie wiedziałam ,ze istnieje u nas spółka wodna.Czy ktos z was wybrał się na te obrady? Czy mozna liczyc na poprawę gospodarki wodnej na terenie naszej gminy?
            • grocholica Re: SPÓŁKA WODNA RASZYN? 17.03.11, 08:44
              to ma być 21-szego!
              • beata103 Re: SPÓŁKA WODNA RASZYN? 27.03.11, 20:50
                I co tam po obradach spółki wodnej? macie jakieś wiadomości?
                • beata103 Re: SPÓŁKA WODNA RASZYN? 28.03.11, 21:52
                  Forumowicze! Nikt nie uczestniczył w obradach?Może ktoś z redakcji KR?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka