Dodaj do ulubionych

problem śmieci segregowane- mpo

09.09.13, 16:30
w piatek mieli zabrać żółte worki z plastikiemi papierem ...i nic. Leżały na naszej ulicy cały dzień.
Gdzie to mozna zgłosic ? gminie czy MPO ?
Obserwuj wątek
    • ziomalka1982 Re: problem śmieci segregowane- mpo 09.09.13, 20:37
      Ja w sprawie nie odebranych smieci dzwoniłam do mpo. Nie wiem gdzie mieszkasz, ale sprawdz na ich stronie czy napewno na ten dzien przypada odbiór, u nas okazało sie,ze biuletyn z gminy zawierał błąd.
      • cobena Re: problem śmieci segregowane- mpo 09.09.13, 21:06
        dzieki....sprawdziłam na ich stronie i ....teraz jest 2 i 4 piatek m-ca, a ludzie pzyzwyczaili sie do zabierania co 2 tygodniewink
        www.mzo.pl/gminy/raszyn/raszyn_segregowane.pdf
        • ziomalka1982 Re: problem śmieci segregowane- mpo 09.09.13, 23:54
          nie ma za cosmile u nas stały cały tydzieńsmile
    • konradzubko Re: problem śmieci segregowane- mpo 10.09.13, 06:42
      Ja oczekuję dziś (2. wtorek miesiąca) odbioru posegregowanych liści z ogrodu w niebieskich workach. Zobaczymy jak to działa.
      • grocholica Re: problem śmieci segregowane- mpo 10.09.13, 09:58
        A jak segregowałeś te liście? Osobno dąb, buk i lipasmile
        Poprawiłeś mi humor z rana, Konradziesmile Widzę to segregowanie oczami wyobraźnismile
        • konradzubko Re: problem śmieci segregowane- mpo 11.09.13, 06:21
          To buły gałązki z tuji. Grubsze części zostały obcięte i użyte na grilla. Cieńsze (zielone) dymią, więc poszły do worków i czekały na ulicy.
          Czy się doczekały, to nie wiem, bo jestem poza Raszynem.
      • lune_tka Re: problem śmieci segregowane- mpo 15.10.13, 14:40
        "Lubię to" Konrad! smile
    • osiolek31 Re: problem śmieci segregowane- mpo 10.09.13, 11:02
      Od kiedy to u nas zbiera mpo??? Chyba MZO, MPO było zawsze dużo bardziej solidną firmą, przez kilkanaście lat nie było z nimi żadnych problemów, czego nie można powiedzieć o kilku tygodniach zabawy z MZO.
      • cobena Re: problem śmieci segregowane- mpo 10.09.13, 20:03
        tak, tak ..pomylilam sie chodzi o ta firme z Pruszkowa..MZO, nie mam naklejki na koszu i nie pamietam smile
    • mikey777 Re: problem śmieci segregowane- mpo 11.09.13, 08:25
      U nas na Rybiu też nie odebrali segregowanych. Wg SIWZ oni MUSZĄ odbierać do dwa tygodnie, a nie wg kalendarza czy wzoru wyznaczonego przez siebie. Tym samym złamali warunku umowy z gminą Raszyn i można wyciągnąć z tego konsekwencje w postaci kar umownych.

Niestety, powoli sprawdzają się domysły, że komunalny zakład będzie miał gorszą jakość usług i terminowość, niż dowolna znana prywatna firma (poza panem kaziem, co ma jedna śmieciare i to jeszcze wyleasingowaną). No ale jest najtaniej, więc nikt się nie może przyczepić do wójta...
      • osiolek31 Re: problem śmieci segregowane- mpo 11.09.13, 11:51
        Zajrzyj proszę na stronę gminy lub tzw. gazetki gminnej, tam jest aktualny plan odbioru odpadów, który delikatnie, acz znacząco różni się od tego co było w okresie lipiec-sierpień.
      • starix62 Re: problem śmieci segregowane- mpo 11.09.13, 12:27
        Mikey, znowu walisz wazeliną, jeszcze niedawno pisałeś, że na Rybiu wszyscy są szczęśliwi jak w Korei Północnej ! Moje wory stoją na ulicy od czwartku, skoro jest tak dobrze, to czemu ich nie zabrali do dziś ? Tłumaczenie, że to nie sprawa wójta to zwykły cynizm. Do dziś, chyba już wójt wytrzeźwiał, więc wypadałoby co§ w tej sprawie zrobić ! ! !
        • patrzacy.z.boku Re: problem śmieci segregowane- mpo 16.10.13, 22:27
          Rozne wory zalegajace gmine przy glownych ulicach faktycznie nie wygladaja piekniesmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka