jacek-wisniewski 12.03.14, 14:59 Jutro o godz. 17.00 odbędzie się sesja nadzwyczajna zwołana na wniosek Klubu Radnych "Jedność Gminy". Materiały na stronie Gminy Raszyn. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jacek-wisniewski Re: Jutro sesja nadzwyczajna 13.03.14, 10:17 W jednym z punktów sesji jest sprawa unormowania zasad redagowania Kuriera Raszyńskiego. Może wreszcie radni zdecydują się na zrobienie porządku z gazetką, która mojej opinii w tej kadencji osiągnęła jakościowe i merytoryczne dno. Zobaczymy. Bo przecież przewodniczący stwierdził, iż zrobi wszystko aby obecny wójt pozostał na kolejną kadencję. A kiedy na każdej stronie w kurierze jest zdjęcie wójta, to raczej misją gazetki nie jest informowanie, a wyłącznie reklama wyborcza. Na sesji jako były redaktor naczelny (jeden numer) będę. Odpowiedz Link
jacek-wisniewski No i po sesji 13.03.14, 20:45 Dwa do zera dla wójta w starciu z opozycją. Chyba nie było ważne nad czym radni głosują. Przynajmniej z większości wójta. Utwierdza mnie w tej opinii sposób głosowania Darka Marcinkowskiego nad regulaminem, który sam zgłosił do radnych. Był...... przeciw a nawet za, czyli wstrzymał się. To taka chyba nowa jakość . Podobnie jak kiedyś radna Nowak zgłosiła wniosek dobry dla swoich mieszkańców, a później w głosowaniu była przeciw. Ja tam się nie dziwię Darkowi. Jak zgłaszał regulamin rok temu był radnym niezależnym. Dziś po deklaracji, ze zrobi wszystko aby Zaręba wygrał, jest radnym związanym politycznie z wójtem, którego broni. I się stara . Co do punktu w sprawie skargi na wójta, to wszyscy radni "od wójta" walczyli jako lwy o to by przypadkiem nie przegłosować uchwały o zasadności skargi. Ciekawe co na to powie wojewoda? A wracając do regulaminu wydawania Kuriera Raszyńskiego, to dziwię się radnym od wójta. Za rok mają przy takiej pracy wójta stać się radnymi opozycji. Uchwały nie są na jedną kadencję a na wiele. Dziś przyjęte zasady byłyby dla przyszłej opozycji jak znalazł. Głupota? Może nie. Brak wyobraźni z pewnością. Odpowiedz Link
starix62 Re: No i po sesji 13.03.14, 21:56 > dwa do zera dla wójta w starciu z opozycją Tak, dwa do zera, dla wójta i jego hipokryzji. Odpowiedz Link
jacek-wisniewski Re: No i po sesji 14.03.14, 16:05 Mnie dziwi od kilku dni Darek Marcinkowski - przewodniczący Rady Gminy Raszyn. Po jego deklaracji, że zrobi wszystko aby obecny wójt wygrał najbliższe wybory coraz poważniej zastanawiam się czy ktoś kto daje takie deklaracje może być przewodniczącym rady gminy - organu, który ma za zadanie nadzorować działanie wójta Gminy Raszyn. Może będzie trzeba założyć nowy watek na tym forum. Pod tytułem: "Co zrobił dziś Darek żeby wygrał Andrzej" Odpowiedz Link
tuurodzony Re: No i po sesji 14.03.14, 19:12 Mam wielką prośbę do oponentów obecnego Wójta. Napiszcie jasno, na czym polega przywoływana przez Was często ta wójtowa hipokryzja, ba ja jej nie dostrzegam Odpowiedz Link
starix62 Re: No i po sesji 14.03.14, 20:14 Tuurodzony, dobrze wczytaj się w KR. Tam zobaczysz wymyślone czeki na ogromne sumy, nieustające obietnice pozyskania funduszy unijnych, których od przeszło 3 lat, nie było, nie ma i nie będzie !!! A ostatnio wójt chwalił się, że ma dofinansowanie na wyposażenie Domu Kultury, szkoda tylko że ten wniosek jest na liście rezerwowej, a o tym to wójt już nie wspomniał. ( bo i po co ? ) Odpowiedz Link
tuurodzony Re: No i po sesji 15.03.14, 09:14 Tu w pełni przyznaję Ci rację ....."bo i po co?" żadne rozsądne argumenty nie skutkują. Odpowiedz Link
starix62 Re: No i po sesji 15.03.14, 11:10 Tuurodzony, możesz podać te " rozsądne argumenty " Tylko nie cytuj mi Kuriera Rodzinnego ! Bo tam od sukcesów, wymyślonych czeków na ogromne sumy, nagród dla wójta i od samozachwytu, w głowie mi się kręci. Tuurodzony, jesteś dociekliwy, może coś wiesz w temacie stawiania jakiegoś pomnika w Raszynie ? Odpowiedz Link
tuurodzony Re: No i po sesji 15.03.14, 13:07 Prezentujesz klasyczny przykład odwracania kota ogonem, właściwy dla ludzi małego czynu i wielkiej zawiści Odpowiedz Link
tuurodzony Re: No i po sesji 15.03.14, 16:16 Rozkręciłeś temat, czekam więc na argumenty poparte faktami. Na insynuacje nie będę odpowiadać Odpowiedz Link
starix62 Re: No i po sesji 15.03.14, 18:43 A czy, pokazywanie się wójta w KR. z wymyślonym czekiem nie jest hipokryzją ? A co sądzisz o ludziach, którzy sami się nagradzają, sami sobie kupują, medale, szabelki a później ogłaszają to w KR. Jako sukces ? Odpowiedz Link