Dodaj do ulubionych

Saga Rodu Lechańskich cd...

04.05.15, 13:10
A tymczasem u najbardziej wpływowego małżeństwa w gminie, tzn Marzeny i Andrzeja Lechańskich same dobre wieści! Proszę Państwa, otóż raptem kilka dni po objęciu przez Pana Andrzeja Lechańskiego funkcji prezesa w spółce EKO-RASZYN Sp. z o.o. jego małżonka, Pani Marzena Lechańśka została mianowana Dyrektorem Gminnego Ośrodka Kultury, którego szefem jeszcze niedawno była jej dobra koleżanka Elżbieta Kuczara. Oczywiście co za tym idzie Pan Piotr Iwicki stracił pracę... Czyżby kolejny pozew się szykował? Szczerze powiem, że wyjątkowo brak mi słów na opisanie samowolki Zaręby i jego przybocznych.
Obserwuj wątek
    • naprawa.raszyna Re: Saga Rodu Lechańskich cd... 04.05.15, 23:34
      Totalny syf w tej naszej gminie. Zaręba wstydu nie ma za grosz.
      • starix62 Re: Saga Rodu Lechańskich cd... 04.05.15, 23:55
        Jaki syf, to jest pomór świń !
        • grocholica Re: Saga Rodu Lechańskich cd... 05.05.15, 09:29
          To kim jest pan Smolicha? Może małe hu is hu wink dla grocholicy na macierzyńskim
          • nowynaforum_raszyn Re: Saga Rodu Lechańskich cd... 05.05.15, 09:43
            Pan Smolicha jest matematykiem, byłym pracownikiem Skok Wołomin, gdzie razem z Andrzejkiem Lechańskim pracował. Chyba nawet załatwił tę pracę Andrzejkowi, więc teraz Lechańscy się rewanżująsmile
          • nowynaforum_raszyn Re: Saga Rodu Lechańskich cd... 05.05.15, 09:46
            Należy jeszcze dodać, że Pan Smolicha, w porównaniu do Iwickiego czy Kuczary nie ma żadnych kwalifikacji do kierowania Instytucją kultury... A jak wiemy został powołany przez Zarębę na dyrektora CKR, po tym jak Wojewoda unieważnił konkurs, który o dziwo tez wygrał Pan Mariusz Smolichasmile
            • starix62 Re: Saga Rodu Lechańskich cd... 05.05.15, 18:23
              I znowu pani red. Kapier nie napisała co tak naprawdę dzieje się w Gminie, same pierdoły i pochlebstwa dla bociana ! Ludzie, przestańcie marnować nasze podatki.
              • nowynaforum_raszyn Re: Saga Rodu Lechańskich cd... 07.05.15, 20:37
                Niech mnie ktoś wyprowadzi z błędu jeśli się mylę, ale wydaje mi się że Marzena Lechańska będzie brała pensje z 3 miejsc: pierwsze to pensja w-ce wójta, bo jest jeszcze na wypowiedzeniu, do tego zaraz dojdzie pensja dyrektora GOK, i jeszcze jakiś drobny etacik jest chyba w szkole podstawowej na świetlicy? Czy wszystko uwzględniłem?
                • sekler Re: Saga Rodu Lechańskich cd... 25.05.15, 14:51
                  juz niedlugo cos w temacie na blogu w tym sek... zapraszam
    • nowynaforum_raszyn Re: Saga Rodu Lechańskich cd... 30.05.15, 16:24
      No i stało się... Stanowisko dla Miss Wioski czas znaleźć! Będzie konkurs na dyrektora gimnazjum i SP! Ciekawe gdzie nasza Miss wygra... Znając jej pazerność to by chciała w obu szkołach szefować... Jednak byłoby to trudne więc, w jednej ze szkół może będzie rządzić żona nowego dyr. CKR? Nie zdziwiłbym sięsmile
      • starix62 Re: Saga Rodu Lechańskich cd... 30.05.15, 18:04
        W RASZYNIE, to wszystko możliwe, prawda pśiepanie brudasie ?
        • starix62 Re: Saga Rodu Lechańskich cd... 30.05.15, 18:50
          jak patrzę na vice wioski, to normalnie przestaje dziwi§ sie, że taki mały jest przyrost naturalny. Nara.
    • naprawa.raszyna Re: Saga Rodu Lechańskich cd... 29.06.15, 20:44
      No i jesteśmy po kolejnym konkursie w gminie na ważne stanowisko.No i kto je wygrał?? Pani Lechańska została dyrektorką gimnazjum. Przypadek? Dlaczego ja się nie nazywam Lechański ,a to peszek!
    • nowynaforum_raszyn Re: Saga Rodu Lechańskich cd... 29.06.15, 21:12
      Szanowni Państwo stało się!!! Konkurs na dyrektora gimnazjum w Raszynie wygrała jedyna i zarazem najlepsza we wsi kandydatka, wspaniała, mądra, piękna, dobra i bogobojna Marzena Lechańska! Gratuluję, chociaż to żadne zaskoczenie, bo wynik był znany od miesięcysmile Zastanawia fakt, że Pani Marzena od zadań specjalnych nie miała żadnej konkurencji... Chyba nikt nie wierzył w uczciwość konkursusmile Dlatego Pani Marzena była jedyną kandydatkąsmile
    • naprawa.raszyna Re: Saga Rodu Lechańskich cd... 03.07.15, 07:00
      Ciekawe jakiego haka mają p.Lechańscy na wójta ? Taka ustawka, jak w Ich przypadku to jest niemożliwe.
      Syf w tej naszej gminie, że słabo się robi.
      • nowynaforum_raszyn Re: Saga Rodu Lechańskich cd... 03.07.15, 10:13
        Myślę, że wielu mieszkańców sobie to samo pytanie zadaje...
    • mlody_raszyniak Re: Saga Rodu Lechańskich cd... 27.07.15, 13:53
      Heh. włączę się do dyskusji, bo nurtuje mnie jedno pytanie, a czy pamiętacie jak 4 lata temu Lechański nie został dyrektorem Wodociągów Raszyńskich, bo miał ogromne zaległości w opłacaniu wody i ścieków. Widzę że Wójt bardzo szybko zapomniał.
      Strasznie mocne haki musza mieć na Zarębę, albo strasznie dobrze liżą mu rowa, bo inaczej nie można tego nazwać.
      • starix62 Re: Saga Rodu Lechańskich cd... 27.07.15, 18:48
        Oj tam, oj tam, by dostać się do koryta ( czyt. nepotyzm ) poleciał szybko do gminnej kasy i opłacił ZALEGŁOŚCI. Dziś, jako derektor wody i materiału wleczonego ma zapewne zniżki. Nara
    • nowynaforum_raszyn Re: Saga Rodu Lechańskich cd... 04.08.15, 22:52
      Już dawno pisałem że Baba Yaga to człowiek co się krzyżem i kościołem zasłania, a nóż w plecy wbija nawet tym co jej okazali życzliwość i pomoc. Pan Iwicki dziś napisał, jak się Baba Yaga odwdzięczyła za pomoc prawną i pisanie pozwów... I taki człowiek w ciągu jednego roku jest vice wójtem, szefem GOK ( tu też koleżance nóż wbiła w plecysmile), dyrektorem Gimnazjum, że o etaciku na świetlicy nie wspomnę... Ja bym się bał dzieciaka posłać do szkoły, gdzie dyrektorem jest ktoś o tak słabej pamięci i giętkim kręgosłupie moralnym... Mam nadzieję, że sprawy, o których Iwicki pisze, a które ma przegrać Baba Yaga, zakończą jej samowolkę w naszej umęczonej gminie...
    • nowynaforum_raszyn Re: Saga Rodu Lechańskich cd... 01.10.15, 11:26
      Ostatnio dotarły do mnie wieści, że Baba Jaga opowiada po wsi jak to się cieszy, że już w gminie nie pracuje, że się z tego bagna wyrwała... Hahahaha.. Obłuda i hipokryzja tej kobiety nie znają granic! Bo czy to nie ona razem z wójtem, ponem Michołkiem i kasanową przez 4 lata rządziła i tworzyła patologię w gminie? Jakoś przez 4 lata jej to nie przeszkadzało? Nie miała tez skrupułów żeby się pozbyć Iwickiego, Kuczary i zając ich miejsce w GOK? Może jeszcze powie że się nie przyczyniła do zwolnienia Kowala z EKO i wsadzeniu swojego małżonka na jego miejsce? Do wzięcia udziału w ustawionym konkursie na dyr. gimnazjum też ją zmusili? Smoliche też zrobiła dyrektorem CKR bo miał wymagane kwalifikacje, a nie po starej znajomości?tongue_out Ta pani przez 4 lata czerpała z koryta pełnymi garściami, bez krępacji żadnej, a teraz opowiada o tym jak to jej było wtedy źle? Zachęcam do komentarzy i wystawiania ocensmile Ja te pani stawiam PAŁĘ! Z etyki oraz przestrzegania zasad moralnych też PAŁA!
      • nowynaforum_raszyn Re: Saga Rodu Lechańskich cd... 01.10.15, 11:28
        Dodam jeszcze że z takich przedmiotów jak kłamstwo, obłuda, kolesiostwo, hipokryzja, niszczenie ludzi przyznaję babie jadze ocenę CELUJĄCĄ!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka