Dodaj do ulubionych

Do pana Chmielewskiego!

18.12.06, 09:26
Tyle pan wcześniej robił ambarasu o przyznane, poza kolejnością, mieszkania
komunalnego pani Więcko - i co teraz? Pan nie robił czasami wyborców, jak to
mówią, w "capa"! Teraz nagle pan milczy. Dziwne to, no nie panie Chmielewski!
Obserwuj wątek
    • agniecha53 Re: Do pana Chmielewskiego! 18.12.06, 12:51
      To naiwne , że wierzy Pan w słowa Chmielewskiego., t o po pierwsze, po drugie
      należałoby poznać bliżę sprawę i problem P. Więcko , dopiero potem czynić
      zarzuty.
      • raszyniak1 Re: Do pana Chmielewskiego! 18.12.06, 14:44
        Przecież Chmielewski nie podejmuje decyzji. Od tego jest Wójt. Trudno wymagać
        od Chmielewskiego, aby ujawniał materiały publicznie, po za plecami swojego
        przełożonego. Czy wam się wydaje, że praca v-ce wójta i wójta polega tylko na
        śledzeniu afer? Jeśli tak mają robić, to faktycznie trzeba wesprzeć Iwickiego w
        dążeniu do referendum nad odwołaniem Rajkowskiego. Ja wolałbym zobaczyć zmiany
        w budżecie na przyszły rok (nawiasem mówiąc jakoś nowy Wójt i Rada się do tego
        nie kwapią, czyżby problemy z targowaniem?).
        • agniecha53 Re: Do pana Chmielewskiego! 19.12.06, 12:36
          Raczej nieudolność i brak pomysłów. Nie sadzę aby Rajkowski zechciał zrobić coś
          dla gminy, jestem przekonana, że nic dobrego nas nie czeka.
          • patrzacy.z.boku Re: Do pana Chmielewskiego! 19.12.06, 17:14
            agnieszko...starajac sie czytac ze zrozumieniem wnioskuje,ze znasz problemy
            pani wiecko a jadnoczesnie wiesz jak pomoc panu chmielewskiemu przekazac
            mieszkanie potrzebujacym,poniewaz masz duzo pomyslow i potrafisz je wcielic w
            zycie...
    • sibeliuss Re: Do pana Chmielewskiego! 19.12.06, 17:28
      Krytykant, a jak brzmi Twoje nazwisko?
      • jolka_g Re: Do pana Chmielewskiego! 19.12.06, 21:04
        tak się przyzwyczaił do niku krytykant2,że zapomniał jak się naprawdę
        nazywa.Teraz wystąpi o zmianę nazwiska
        • ziggyksiazek Re: Do pana Chmielewskiego! 19.12.06, 21:31
          jolka_g napisała:

> tak się przyzwyczaił do niku krytykant2,że zapomniał jak się naprawdę
          > nazywa.Teraz wystąpi o zmianę nazwiska

jolka, czego ty do Janusza R. znowu pijesz, daj spokój
          • jolka_g Re: Do pana Chmielewskiego! 19.12.06, 21:33
            nie do J.R ale do pana o nikach adwokat,krytykant itd czyli "generał"
            • sibeliuss Re: Do pana Chmielewskiego! 20.12.06, 23:45
              jolka_g napisała:

> nie do J.R ale do pana o nikach adwokat,krytykant itd czyli "generał"

Czyli mamy wielonickowca?
              • jolka_g Re: Do pana Chmielewskiego! 20.12.06, 23:46
                raczej tak ten sam styl te sam ataki i to słownictwo....
    • agniecha53 Re: Do pana Chmielewskiego! 19.12.06, 18:51
      Znieoficjalnych źródeł wiadomo, że Chmielewski w urzędzie ma gościć około pół
      roku. Czy ktoś możeto potwierdzić?
      • patrzacy.z.boku Re: Do pana Chmielewskiego! 19.12.06, 19:12
        boisz sie,ze nie zdazysz mu pomoc?smile
      • kabaniarz Re: Do pana Chmielewskiego! 20.12.06, 17:25
        nieoficjalne?
        znowu ploty??
    • agniecha53 Re: Do pana Chmielewskiego! 20.12.06, 22:06
      temu Panu, nie chciałąbym nigdy pomóc
      • jolka_g Re: Do pana Chmielewskiego! 20.12.06, 22:09
        a dlaczego sadzisz,że on potrzebuje albo będzie potrzebował pomocy?
        skąd u ciebie takie "zacietrzewienie"? przecież lubisz pomagac ludziom!
        • agniecha53 Re: Do pana Chmielewskiego! 20.12.06, 22:21
          oczywiście, ale - ludziom...
          • jolka_g Re: Do pana Chmielewskiego! 20.12.06, 22:27
            dlaczego tak ostro?Jakos mi to do ciebie nie pasuje?
            • agniecha53 Re: Do pana Chmielewskiego! 20.12.06, 22:32
              bo...
            • agniecha53 Re: Do pana Chmielewskiego! 20.12.06, 22:32
              a może się pomyliłaś?
              • jolka_g Re: Do pana Chmielewskiego! 20.12.06, 22:35
                nie, nie pomyliłam się.Ostro podchodzisz do pewnych stwierdzeń jak masz jakies
                konkrety, a tu bez niczego konkretnego stwierdzasz,że nie człowiek?
    • agniecha53 Re: Do pana Chmielewskiego! 20.12.06, 22:48
      P. Chmielewski , nie jest tym kto wzbudza zaufanie, i sądzę, że jako w-ce wójt
      zupełnie się nie spelnia
    • agniecha53 Re: Do pana Chmielewskiego! 20.12.06, 22:51
      a ruchy , które zostały poczynione przez nasze władze są świetnym przykładem.
      • jolka_g Re: Do pana Chmielewskiego! 20.12.06, 22:54
        jak można kogos oceniać po 12 dniach sprawowania funkcji?p.Chmielewski jest V-
        ce od 8 grudnia.
        A nie sadzisz,że pewne ruchy były konieczne dla naszych władz?
        Takie same ruchy 4 lata temu też poczyniono
        • agniecha53 Re: Do pana Chmielewskiego! 20.12.06, 22:57
          chyba nie głosowałaś w ciemno, nie mów że znasz Chmoelewskiego od 12 dni?
          chyba trochę dziwne..
          • agniecha53 Re: Do pana Chmielewskiego! 20.12.06, 22:58
            co twoim zdaniem jest jeszcze konieczne, aby mogli udowodnić , że zrobią
            tyyyyyle, co z przed 4 lat temu- mówię o obecnych włądzach
            • agniecha53 Re: Do pana Chmielewskiego! 20.12.06, 22:59
              ruiny starówki?
            • agniecha53 Re: Do pana Chmielewskiego! 20.12.06, 23:00
              czy gimnazjum, kórym tak chełpi się Rajkowski, a dach w nim przecieka. Nowe
              gimnazjum, brawo..
              • jolka_g Re: Do pana Chmielewskiego! 20.12.06, 23:02
                fakt gimnazjum ma przeciekający dach ale tak naprawdę to p.Iwicki w ramach
                gwarancji nie wyegzekwował od firmy budującej naprawy
              • jolka_g Re: Do pana Chmielewskiego! 20.12.06, 23:07
                mogę dla kontrastu podać ci inny przykład ekstra wyremontowany budynekU.Gminy a
                jak pada deszcz to nie da się zejśc z II piętra niżej bo tak się leje
                woda,czyki ten dach nie przecieka ale ma duże dziury
                • agniecha53 Re: Do pana Chmielewskiego! 20.12.06, 23:11
                  podałAś zły kontrast. Budynek urzedu gminy jest starym budynkiem, remont
                  obejmował jedynie wnętrze,. gimnazjum JEST NOWE. nIE MA CO PORÓWNYWAĆ.
                  • raszyniak1 Re: Do pana Chmielewskiego! 21.12.06, 06:46
                    Chcesz powiedzieć, że duet Iwicki - Kwieciński w zakresie remontu budynku
                    urzędu nie przewidział dachu!!!???? Jeśli tak, to już mi ich wcale nie żal, że
                    przegrali. Dobry gospodarz zacząłby właśnie od dachu. Kolejne "malowanie trawy
                    na zielono przed wizytą generała".
          • jolka_g Re: Do pana Chmielewskiego! 20.12.06, 22:59
            Chmielewskiego poznałam 4,5 roku temu jako radnego którego obserwowałam na
            sesjach, i nie obrażając nikogo z 15 radnych p.Chmielewski był jednym z
            nielicznych do którego miałam i nadal mam zaufanie
            • agniecha53 Re: Do pana Chmielewskiego! 20.12.06, 23:01
              widocznie coś ci z lekka przesłoniło oczy
              • jolka_g Re: Do pana Chmielewskiego! 20.12.06, 23:04
                nic mi nie przysłoniło.przez tyle czau słuchałam na sesjach a z racji na swój
                wiek potrafię odróznić "lanie wody" od onkretów.Nie lubię jak gadają ludzie
                którzy nie mają nic do powiedzenia
                • agniecha53 Re: Do pana Chmielewskiego! 20.12.06, 23:09
                  z racji na wiek, babcie łykają wszystkie obietnice, jesteś naiwna
                  • jolka_g Re: Do pana Chmielewskiego! 20.12.06, 23:13
                    babcia jeszcze nie jestem /a szkoda/ a mówiąc o wieku miałam na myśli 20-30
                    latki,czyki ludzi którzy jeszcze "bujają w obłokach".Patrząc po twoim niku to
                    też jesteś w dojrzałym wieku /53/
                    • agniecha53 Re: Do pana Chmielewskiego! 20.12.06, 23:20
                      i tu się rozczarujesz, nik to tylko cyferki, sądzę że możemy być w
                      porównywalnym wieku, ale co ty robisz na wigilii u rolników?
                      • jolka_g Re: Do pana Chmielewskiego! 20.12.06, 23:21
                        jestem sołtysem a raczej sołtyską
              • agniecha53 Re: Do pana Chmielewskiego! 20.12.06, 23:06
                gimnazjum dach- szkoda że nikt nie potrafii zauważyż pozostałości z błędami po
                Rajkowskim. Mało wiesz. Firma która budowała gimnazjum - z lekka firma"krzak".
                A poza tym bardzo trudno jest wyprowadzić wielkie niedociągnięcia po
                porzedniku, tym bardziej nieuregulowane prawnie
                • jolka_g Re: Do pana Chmielewskiego! 20.12.06, 23:09
                  nie zdadzam się z tobą to nie firma krzak budowała gimnazjum, dalej zajmują się
                  budowaniem i nie słyszałam,żeby mieli większe problemy
                  • agniecha53 Re: Do pana Chmielewskiego! 20.12.06, 23:13
                    czy my mówimy o gimnazjum w Raszynie,bo mam wrażenie że o dwóch różnych
                    obiektach?
                    • jolka_g Re: Do pana Chmielewskiego! 20.12.06, 23:14
                      fakt gimnazjum jest w miare nowe i nie powinno przeciekać,ale nikt normalny nie
                      robi remontu wewnątrz nie naprawiając dach?
                  • agniecha53 Re: Do pana Chmielewskiego! 20.12.06, 23:14
                    nie ma tej firmy, ogłosiłą upadłość,. Obudź się. Masz jakieś dane z przed
                    cztreech lat wstecz, nic dziwnego że obstajesz za Cmielewskim, masz
                    przestarzałę dane
                    • jolka_g Re: Do pana Chmielewskiego! 20.12.06, 23:15
                      firma ogłosiła upadłość ale za trzy m-ce właściciel otworzył nową firmę i
                      działa na rynku
                      • agniecha53 Re: Do pana Chmielewskiego! 20.12.06, 23:18
                        chyba nie masz pojęcia o dochodzeniu na drodze sądowej do wyegzekwowania
                        gwarancji, od takich włąśnie cwaniaków, i od ubezpieczyciela.
                        Bardzo łatwo jest wszystko oceniać z boku...
                        ale niestety rzeczywistość jest inna
                        nie masz racji
                        • jolka_g Re: Do pana Chmielewskiego! 20.12.06, 23:20
                          ok nie mam racji! ale jak wytłumaczysz to,że przez 4 lata p.Iwicki nie zrobił
                          tego dachu?
                          • agniecha53 Re: Do pana Chmielewskiego! 20.12.06, 23:24
                            ubezpieczyciel walczy o swoje, aby kasy nie wypłącić, a firmy jak dobrze się
                            orientujesz jużnie ma na rynku. Idź dowiedz się od Pana Chmielewskiiego, tak
                            zaufany tobie człowiek powinien ci wszystko udokumentować. Bo jest jak czaerno
                            na białym
                            • jolka_g Re: Do pana Chmielewskiego! 20.12.06, 23:27
                              jest na rynku firma budowlana z tym samym właścicielem co i w gimnazjum,a
                              p.Chmielewski jeżeli sie tym zajmował lub zajmuje to pewno bedzie mógł udzielic
                              takich informacji nie tylko mnie ale i tobie.
                              a tak a propo a co ty robiłaś na wigilii rolników?
                          • agniecha53 Re: Do pana Chmielewskiego! 20.12.06, 23:26
                            wiesz Jola, jako sołtys mało wiesz, i nadodatek ufasz Chmielewskiemu?
                            • agniecha53 Re: Do pana Chmielewskiego! 20.12.06, 23:27
                              szanuję Twoją osobę i miło się z Tobą rozmawia
                              • agniecha53 Re: Do pana Chmielewskiego! 20.12.06, 23:29
                                Jola żeby móc coś powiedzieć, nie wystarczy to obserwować tylko z boku, nie
                                znasz faktów i w ten oto sposób rodzą się plotki i wątpliwości zasłyszane.
                                • jolka_g Re: Do pana Chmielewskiego! 20.12.06, 23:30
                                  jakich faktów nie znam?
                                • agniecha53 Re: Do pana Chmielewskiego! 20.12.06, 23:31
                                  a czy zdradzisz tajemnicę sołtysem której wsi jesteś?
                                  • jolka_g Re: Do pana Chmielewskiego! 20.12.06, 23:33
                                    tak Falent Dużych
                                    • agniecha53 Re: Do pana Chmielewskiego! 20.12.06, 23:34
                                      miło cię poznać
                                      • jolka_g Re: Do pana Chmielewskiego! 20.12.06, 23:36
                                        szkoda,ze ja nie moge tego samego o tobie powiedzieć miło sie z tobą gada ale
                                        nie wiem kim jesteś
                                        • agniecha53 Re: Do pana Chmielewskiego! 20.12.06, 23:37
                                          raczej nigdy się nie spotkałyśmy, a szkoda
                                          • jolka_g Re: Do pana Chmielewskiego! 20.12.06, 23:39
                                            nic straconego mozna to nadrobic wybierz się kiedyś na sesję albo na Falenty
                                            dom sołtysa jest oznaczony
                                            • agniecha53 Re: Do pana Chmielewskiego! 20.12.06, 23:42
                                              dziękuję bardzo, myślę że będzie okazja, aby poznać Panią Sołtys, tymczasem
                                              • raszyniak1 Re: Do pana Chmielewskiego! 21.12.06, 06:54
                                                Jeśli ktoś się przedstawia, grzeczność wymaga odwzajemnienia. Skoro w tym
                                                momencie tego nie robisz, tracisz wiarygodność. Brawo Jolka za odwagę. Duży
                                                plus.
                                                • agniecha53 Re: Do pana Chmielewskiego! 21.12.06, 19:39
                                                  Tw.ój nick zupełenie nic o tWOICH PERSONALIACH NIE MÓWI - DO RASZYNIAKA1
                                          • jolka_g Re: Do pana Chmielewskiego! 20.12.06, 23:42
                                            coś bujasz a wigilia u rolników?
                                            • agniecha53 Re: Do pana Chmielewskiego! 20.12.06, 23:43
                                              nie byłąm na wigilii u rolników, przeczytałąm tylko twoją wypowiedź, w której
                                              mówiłaś o tejże wigilii
                                              • jolka_g Re: Do pana Chmielewskiego! 20.12.06, 23:45
                                                a gdzie ją przeczytałaś?
                                                • agniecha53 Re: Do pana Chmielewskiego! 20.12.06, 23:46
                                                  w którymś z [oruszonych tematów
                                                  • jolka_g Re: Do pana Chmielewskiego! 20.12.06, 23:48
                                                    nie kotku na temat wigili u rolników to tu raczej nikt/a na pewno nie ja/nie
                                                    pisał
                                                  • agniecha53 Re: Do pana Chmielewskiego! 20.12.06, 23:49
                                                    nie będę się upierała, może ...
                                                    więc przepraszam
                                                  • jolka_g Re: Do pana Chmielewskiego! 20.12.06, 23:53
                                                    czyli byłaś 19XII godz.14 na tej wigili tylko cos nie bardzo chcesz sie pzyznać?
                                                    tak trudno powiedziec ludziom kim sie jest?
                                                    Wiele osób podpisuje sie już nawet nazwiskami a nie tylko nikami ułatwiającymi
                                                    ich poznanie
                                                  • agniecha53 Re: Do pana Chmielewskiego! 21.12.06, 19:40
                                                    SORRY, ALE NIE BYŁĄM NA WIGILII ROLNIKÓW,M ZAWOIDŁĄŚ SIĘ?
                            • jolka_g Re: Do pana Chmielewskiego! 20.12.06, 23:29
                              nie sądze,że mało wiem.wg mnie to wiem dość dużo, nie tylko od mieszkańców
                              mojej wsi ale i od innych sołtysów a przez 4 lata można zebrać sporo
                              informacji.A p. Chmielewskiemu ta jak powiedziałam ufam,
                              • agniecha53 Re: Do pana Chmielewskiego! 20.12.06, 23:32
                                masz prawo powierzyć swoje zaufanie komu chcesz
                  • agniecha53 Re: Do pana Chmielewskiego! 20.12.06, 23:14
                    ;;;
                    • agniecha53 Re: Do pana Chmielewskiego! 20.12.06, 23:16
                      ...
                      • adatoniewypada5 Re: Do pana Chmielewskiego! 21.12.06, 09:22
                        Ja popieram Agniechę.Czytałam wypowiedź Jolki na forum,która wspominała,że
                        będzie na Wigilii.Przez chwilę myslałam,ze to p.Celinka kryje się pod tym
                        nickiem, a tu proszę pani Gajewska ???Jolka czy Ty masz tak krótką pamięć ,że
                        nie wiesz o czym piszesz?
                        • jolka_g Re: Do pana Chmielewskiego! 21.12.06, 09:31
                          pisałam,że wybieram się na spotkanie w sprawie wigilii.Być na spotkaniu w
                          sprawie a być na samej wigilii to róznica.Na wigilii też byłam.Panią Gajewską
                          znam osobiście i bardzo lubię.Jako nie zorientowanej osobie udzielam ci
                          informacji - Pani Gajewska jest żoną radnego i mieszka w Falentach Nowych i nie
                          jest sołtyską.
    • emchmiel Re: Do pana Chmielewskiego! 21.12.06, 22:16
      Zakres obowiązków jest mi znany od niedawna, poprzednik skutecznie uchylał sie
      od ich przekazywania. Prosze o chwilę wstrzemięźliwości. Obiecuję że w
      stosownym momencie prawda zostanie ujawniona. M Chmielewski
      • jolka_g Re: Do pana Chmielewskiego! 21.12.06, 22:20
        ale wesoło, wiadomości prosto ze źródła! to się będzie na tym forum teraz działo
        • patrzacy.z.boku Re: Do pana Chmielewskiego! 21.12.06, 22:52
          jolka...indianie nie wierza zrodlom...taka tradycje maja,ze kaza sie tej wody
          napic wrogowi(tak bylo pokazane na westernach)...
          • jolka_g Re: Do pana Chmielewskiego! 21.12.06, 23:05
            czaruś i kwiatuszek będę pili?
            • patrzacy.z.boku Re: Do pana Chmielewskiego! 21.12.06, 23:32
              nawet wielblad pije...ale skoro ich wybralas...
              • adatoniewypada5 Re: Do pana Chmielewskiego! 29.12.06, 08:03
                Podobno p.MCh.napisał "Zakres obowiązków jest mi znany od niedawna, poprzednik
                skutecznie uchylał sie od ich przekazywania. Prosze o chwilę wstrzemięźliwości.
                Obiecuję że w stosownym momencie prawda zostanie ujawniona. M Chmielewski"

Czy stosowny moment nadszedł?P.Rajkowski zachrował.Zastępca ma niezłe pole do
                wykazania się.Co porabia teraz p.Lewandowski?Czy pomaga panu zastępcy?
                • patrzacy.z.boku Re: Do pana Chmielewskiego! 03.01.07, 00:16
                  choroby sa obecnie na czasie...taki klimat...

---
                  *wszystko przez te freony...
                  • adatoniewypada5 Re: Do pana Chmielewskiego! 05.01.07, 12:21
                    29 grudnia napisałam
                    "Podobno p.MCh.napisał "Zakres obowiązków jest mi znany od niedawna, poprzednik

wykazania się.Co porabia teraz p.Lewandowski?Czy pomaga panu zastępcy?"

Poza ozdrowieniem p.Rajkowskiego nic się nie zmieniło.Czy poznamy zakres
                    obowiązków p.Ch. i p.Lewandowskiego?
                    • patrzacy.z.boku Re: Do pana Chmielewskiego! 05.01.07, 14:08

---
                      *to jednak nie sepsa go dopadla?...
                      • ziggyksiazek Re: Do pana Chmielewskiego! 05.01.07, 14:10
                        niesepsatylkoirasiad
                        • adatoniewypada5 Re: Do pana Chmielewskiego! 16.01.07, 15:11
                          29 grudnia napisałam
                          "Podobno p.MCh.napisał "Zakres obowiązków jest mi znany od niedawna, poprzednik

wykazania się.Co porabia teraz p.Lewandowski?Czy pomaga panu zastępcy?"

Poza ozdrowieniem p.Rajkowskiego nic się nie zmieniło.Czy poznamy zakres
                          obowiązków p.Ch. i p.Lewandowskiego?

A pan Chmielewski nabrał wody w usta ???
                          • dorota022 Re: Do pana Chmielewskiego! 16.01.07, 15:31
                            a czy był znany ogólnie zakres obowiązków poprzedniego V-ce?
                          • raszyniak1 Re: Do pana Chmielewskiego! 16.01.07, 16:52
                            Lewandowski oficjalnie w Urzędzie Gminy ni pracuje. Tak na marginesie, mamy
                            ciekawą sytuację. Jest dwóch chętnych, o przerośnietych ambicjach do rządzenia
                            z za pleców wójta i jego zastępcy - Mirosław Lewandowski i Jacek Wiśniewski.
                            Ciekawe czy bedzie mała wojna?
                            • adatoniewypada5 Re: Do pana Chmielewskiego! 16.01.07, 18:07
                              Mała wojna?pomiędzy Lewandowskim a Chmielewskim?Chyba nie.Tak swoja drogą
                              szkoda Wisniewskiego.Tyle się chłopina napracował ,tyle włozył serca a
                              Rajkowski dał mu tylko małą robótkę kontrolną w GOS-ie i koniec.Szkoda chłopa.
                              • dorota022 Re: Do pana Chmielewskiego! 16.01.07, 19:04
                                do dziś wiedziałam,że najwięcej w Polsce mamy "lekarzy", a teraz okazuje
                                się,że "samorządowców i przepowiadaczy przyszłości"
                                • patrzacy.z.boku Re: Do pana Chmielewskiego! 16.01.07, 19:30

---
                                  *no to rosnie relidze konkurencja,skoro wisniewski serca wklada...
                                • adatoniewypada5 Re: Do pana Chmielewskiego! 16.01.07, 19:31
                                  Chyba przyznasz,że Wiśniewski już nie jest potrzebny Rajkowskiemu?Wiśniewski
                                  odwalił kawał roboty .I co za to ma?
                                  • dorota022 Re: Do pana Chmielewskiego! 16.01.07, 20:14
                                    a może zapytała byś p.Wiśniewskiego osobiście?
                                    • beata103 Re: Do pana Chmielewskiego! 16.01.07, 20:45
                                      Chodzi o pytanie co ma Wisniewski od Rajkowskiego z tytułu zaangażowania się w
                                      wybory i poparcie KWGRR ? Czy nie został odepchnięty przez Rajkowskiego?No to
                                      zapytajmy współnie Wiśniewskiego.Przecież czasami tu się pojawia pod swoim
                                      nazwiskiem.
                                      • dorota022 Re: Do pana Chmielewskiego! 16.01.07, 20:49
                                        napisałam osobiście tzn. w "cztery oczy"przy okazji spotkania
                                        • beata103 Re: Do pana Chmielewskiego! 16.01.07, 20:56
                                          Nie rozumiem jakiego spotkania?Dorota to chyba nie Jacek W.? A dlaczego pan
                                          Wiśniewski nie może nam tego wytłumaczyć na forum.Robi jakieś bilanse
                                          otwarcia,tłumaczy ,że nie bierze udziału w redagowaniu niekuriera,to dlaczego
                                          nie może nam wytłumaczyć czy coś przypadkiem się nie sypie na linii Rajkowski -
                                          Chmielewski.Przed chwilą poruszyłaam kwestie przedszkola i domu kultury.Czy
                                          ktoś ma jeszcze coś do powiedzenia z KW GRR .Czy JW ma coś do powiedzenia?
                                          • ziggyksiazek Re: Do pana Chmielewskiego! 16.01.07, 21:04
                                            beata, gonisz po wątkach...
                                            lepiej chyba aby nie sypało się, nie wyobrażam sobie drugiej kadencji wójt
                                            kontra rada, coś jeszcze w gminie jest do zrobienia
                                            • beata103 Re: Do pana Chmielewskiego! 16.01.07, 21:17
                                              A jaki teraz ukłąd mamy .Bez jakiejkolwiek kontroli.Cały czas dopytuję czy
                                              Chmiel ma jakiś wpływ?Bo rada jest marionetkowa."spadam"-muszę oddać kompa
                                              młodzieży.pozdrawiam
                                              • raszyniak1 Re: Do pana Chmielewskiego! 16.01.07, 22:38
                                                A ja myślę (nie bez podstaw), że to Radnym się w głowach przewraca. Z tego co
                                                słychać, wielu z nich wydaje się, że "Oni tu żądzą". Myślę, że Przewodniczący
                                                Szwed powinien zorganizować im jakieś szkolenie o "Prawach i obowiązkach
                                                Radnego". Juz widzę, co się będzie działo przy zmianach w budżecie!!! (Ten
                                                Iwickiego raczej nie przetrwa). To będzie jedna wielka targowica!!! (Już się
                                                zresztą zaczęła). Nie dziwię się więc Rajkowskiemu, ze nie wie co z tym fantem
                                                zrobić. Przecież ta jego 7 (6 radnych Naszej Gminy + Pawlikowski) nie miała i
                                                nie ma kompletnie pomysłu na całą gminę. Każdy z nich myśli tylko o
                                                własnych "interesach" i niestety nie oznacza to wcale "dobrego interesu" dla
                                                okręgów z których zostali wybrani. Szkoda tylko, że Rajkowski nie chce tego
                                                głośno powiedzieć. Straciłby być może chwilowo poparcie kilku z nich, ale
                                                zyskał w oczach mieszkańców gminy. Tu potrzeba zdecydowania (nie mylić z
                                                dyktaturą Iwickiego).
                                                • dorota022 Re: Do pana Chmielewskiego! 16.01.07, 22:58
                                                  ty też radny?
                                                  • raszyniak1 Re: Do pana Chmielewskiego! 16.01.07, 23:20
                                                    Raczej zawiedziony idealista. Myślałem, że po 12 latach panowania nie zbyt
                                                    udanego wójta i kolejnych 4 kompletnego nieporozumienia, zaryzykujemy wszyscy
                                                    wybór czegoś naprawdę nowego, co dawałoby jakieś perspektywy na zmiany.
                                                    Tymczasem, znowu zwyciężyły układy i pomówienia. Powszechnym było zastraszanie
                                                    (np. utratą pracy). Wyborcy głosujący za programem byli w zdecydowanej
                                                    mniejszości. Zresztą, czy ktokolwiek miał tu prawdziwy program? No, może ekipa
                                                    Chmielewskiego, chyba jako jedyna przedstawiła coś na jego kształt. Cóż z tego,
                                                    skoro przegrali wybory. Dziwią mnie zresztą pretensje uczestników tego forum do
                                                    M. Chmielewskiego za nie realizowanie tegoż programu. Nie trzeba być zaraz
                                                    profesorem matematyki, aby stwierdzić, że 7 głosów to 3,5 raza tyle co 2. Jak
                                                    więc sobie wyobrażacie przeforsowanie pomysłów M. Chmielewskiego?
                                                  • beata103 Re: Do pana Chmielewskiego! 17.01.07, 22:04
                                                    A ja dziwię się,ze Chmiel zdecydował się na bycie zastępca bez gwarancji
                                                    realizacji swojego programu.To bez sensu!
                                                • adatoniewypada5 Re: Do pana Chmielewskiego! 17.01.07, 09:10
                                                  Ja też uważam ,że nowostarej władzy brak zdecydowania.Niektórzy mówią ,że
                                                  iskrzy między panami Ch. i R. Może brak zaufania sprawia ,że są mało decyzyjni?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka