Dodaj do ulubionych

Nocne autobusy

27.03.07, 13:35
"Na przełomie kwietnia i maja większość podwarszawskich gmin będzie mogła
korzystać z nocnych autobusów...Miesięcznie za uruchomienie linii Pruszków z
Piastowem ma zapłacic 10638zł.,JANKI z RASZYNEM - 6999zł......
Wstępny plan tras został już przez ZTM opracowany.Nocne autobusy mają jeździć
do miejscowości pod Warszawą co godzinę."
*Gazeta Mazowiecka z dn.21.03.2007r. nr.04 www.gazetamazowiecka.pl
Obserwuj wątek
    • halibutt Re: Nocne autobusy 27.03.07, 13:56
      Czyżby jednak się udało wbrew złorzeczącym?
      • ziggyksiazek Re: Nocne autobusy 27.03.07, 14:52
        halibutt, pozwolę sobie zauważyć, że wobec faktu czytania forum przez władzę (w
        odróżnieniu od trzymania ręki na pulsie) wkład szanownych koleżanek i kolegów
        forumowiczów w kształtowanie działań naszej obecnej władzy jest przeogromny!
        • halibutt Re: Nocne autobusy 27.03.07, 16:10
          No, akurat z rozmowy Pulsu z wójtem Rajkowskim
          ([www.pulsraszyna.waw.pl/?p=249]) wynikało dokładnie to samo, więc nie
          wiem gdzie tu nius smile Zapowiadali że nocne będą, potwierdzali że nocne będą i
          teraz kolejny ktoś napisał że nocne będą. A czy jest to efekt artykułów w
          Pulsie, plam na słońcu czy czytania forum to - moim zdaniem - sprawa
          drugorzędna. Grunt że będą nocne, nieprawdaż?
          • ziggyksiazek Re: Nocne autobusy 27.03.07, 16:12
            prawdaż reprezentancie zło.....cych
          • muszka61 Re: Nocne autobusy 28.03.07, 11:12
            halibucie, pewnie i ja należę do tej grupy - wiadomość o tym że nie będzie
            tych linii pochodziła z wywiadu z szefem ztm, do którego link został
            zamieszczony na forum - teraz nowy link i komu wierzyć - widzę jedno, że
            stajesz się wyraźnie pro... - z wiadomości oczywiście się cieszę - i wcale mnie
            ona nie zdziwiła - nie było innej możliwości. aha, pragnę dodać, że "tęsknię"
            za kolorowym kurierem - w wydaniu i. czy r. - to zależy od władzy - czyżby nie
            było w gminie dobrze piszących ludzi, że pozostał tylko puls - wybacz, ale
            uważam, że szkoda zrywać z tak długą tradycją - wasz puls nie potrafi wypełnić
            tej luki.
            • raszynianka2 Re: Nocne autobusy 28.03.07, 12:36
              Ja tez nie rozumiem p.rajkowskiego.Na sesji powiedział,ze powstanie
              pismo.Przyjął specjalnie na to stanowisko syna p.pasteskiej.Nie wiem czy ten
              chłopak ma jakies kwalifikacje i co porabia ,bo pisma ciągle nie ma.
            • halibutt Re: Nocne autobusy 28.03.07, 14:33
              muszka61 napisała:

> halibucie, pewnie i ja należę do tej grupy - wiadomość o tym że nie będzie
              > tych linii pochodziła z wywiadu z szefem ztm, do którego link został
              > zamieszczony na forum - teraz nowy link i komu wierzyć

Muszko, nie wiem komu wierzyć, ale wydaje mi się, że między poszczególnymi
              informacjami nie ma sprzeczności. Rajkowski w rozmowie z nami zapowiedział, że
              rozmowy trwają. Gazeta Mazowiecka pisze, że wstępny plan został opracowany.
              Wyborcza podała, że jeszcze niczego nie podpisano. Wszystkie te informacje są ze
              sobą zgodne, różnią się jedynie naciskiem położonym na różne aspekty. Więc- w
              tym wypadku chyba można wierzyć wszystkim.

> ona nie zdziwiła - nie było innej możliwości. aha, pragnę dodać, że "tęsknię"
              > za kolorowym kurierem - w wydaniu i. czy r. - to zależy od władzy - czyżby nie
              > było w gminie dobrze piszących ludzi, że pozostał tylko puls - wybacz, ale
              > uważam, że szkoda zrywać z tak długą tradycją - wasz puls nie potrafi wypełnić
              > tej luki.
              A czego Ci w Pulsie brakuje?
              • patrzacy.z.boku Re: Nocne autobusy 28.03.07, 19:02

---
                *moze pani bylej redaktor?...
                • dorota022 Re: Nocne autobusy 28.03.07, 19:17
                  może pani redaktor ale na pewno nie byłej.Myslisz,ze ktos pomyślał,że to nalezy
                  zmienić?
                  • patrzacy.z.boku Re: Nocne autobusy 28.03.07, 20:44

---
                    *a ktorej?...i co lub kogo zmienic?
                  • halibutt Re: Nocne autobusy 28.03.07, 21:23
                    dorota022 napisała:

> może pani redaktor ale na pewno nie byłej.Myslisz,ze ktos pomyślał,że to nalezy
                    > zmienić?

Odkąd Puls powstał współpracowały z nim trzy panie. Dwie na razie zawiesiły
                    współpracę z powodów osobistych (brak czasu), natomiast trzecia pani redaktor
                    jak najbardziej się udziela. I jak dotąd nikt nie myślał o zmianie.
                    • patrzacy.z.boku Re: Nocne autobusy 28.03.07, 22:02

---
                      *dorocie chyba chodzilo o byla red kuriera...
                      • dorota022 Re: Nocne autobusy 28.03.07, 22:17
                        dorocie chodzi o red.naczelną Kuriera Raszyńskiego /wcale nie byłą/
                      • patrzacy.z.boku Re: Nocne autobusy 28.03.07, 22:56

---
                        *wiec jednak ta sama osobe na mysli mielismy...
                        • halibutt Re: Nocne autobusy 29.03.07, 19:04
                          No dobrze, ale czy to jest odpowiedź na moje pytanie? A o autobusach więcej w
                          najbliższym numerze PR smile
                          Pozdr.
              • muszka61 Re: Nocne autobusy 31.03.07, 14:53
                nie o to chodzi czego mi w pulsie brakuje tylko o to, że nie ma kuriera
                raszyńskiego i dlaczego...
                • halibutt Re: Nocne autobusy 01.04.07, 16:07
                  Napisałaś, że Puls nie jest w stanie wypełnić jakiejś luki. Dlatego pozwoliłem
                  sobie zapytać: jakiej. Jestem zwyczajnie ciekaw.
                  • halibutt Re: Nocne autobusy 04.04.07, 12:56
                    www.pulsraszyna.waw.pl/?p=265
    • janek_raszyn Re: Nocne autobusy 10.04.07, 22:55
      Tak trochę z innej beczki:

PKS do Pruszkowa:

www.pksgrodzisk.com.pl/rozklady/html/Pruszkow-RaszynUG.htm
      bilet około 3 zł 80 gr (pełny). Można wykupić miesięczny, są też zniżki jak to w
      PKS dla młodzieży (do 26 lat), dla seniorów etc.
      • janek_raszyn Re: Nocne autobusy 10.04.07, 23:02
        Jeszcze przetłumaczę z PKSowego na nasze:

są po 2 kursy:
        Pruszków odjazd 6:55 -> Raszyn 7:25 przyjazd
        Pruszków odjazd 16:00 -> Raszyn 16:30 przyjazd

Raszyn odjazd 7:30 -> Pruszków 7:50
        Raszyn odjazd 16:30 -> Pruszków 16:50

dla kogoś kto pracuje w Raszynie a mieszka w Pruszkowie (lub na odwrót) godziny
        są dobrane dość dobrze, cena biletu znośna, miejsc w PKSie nie jest wiele (to
        jest raczej BUSik).
        Jednak aby pojechać do Pruszkowa coś załatwić i wrócić trzeba skorzystać z
        Ikeo-Janko-Darmo-transportu przez Janki albo tułać się przez W-wę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka