ovonell
12.10.18, 16:12
Szanowni,
Musiałem we wrześniu na miesiąc wyjechać, także teraz tak w skrócie (a więcej może po powrocie):
>> Trust21: To znaczy chcesz powiedzieć, że osoba z chadem w manii jest w stanie się kontrolować i ze te wszystkie głupoty robi świadomie? :-)...
(...) Ja się nie gubię ovonell, po prostu pewnych rzeczy nie chcesz zrozumieć. No i tak - w dużym stopniu piszemy o tym samym, z tym, że jak staram się bardziej szeroko spoglądać na pewne sprawy. Ja po prostu staram się spoglądać na problemy z różnych stron.
(...) Jednak nawet w przypadku partnera z chad, jeśli ktoś wyszedł z takiego związku i jest poraniony, nie powinien analizować partnera. Powinie skupić się na leczeniu ran.
(...) Osoby zaburzone nie nadają się na partnerów (Leda). Trust21: A tu bym polemizował. :) Jest na YT dziewczyna, która prowadzi blog na temat między innymi chadu, który ma zdiagnozowany. Leczy się od wielu lat i jest w ponad coś ok. 15 letnim związku. I ona mówiła kiedyś, że jak czuje, że zbliża się mańska, to informuje swojego męża, że ''mamy problem'' i o n już wtedy odpowiednio reaguje.
Osoba z chad nie może kontrolować tego, że jest w manii nadreaktywna, nadpobudliwa i napędzana paliwem lotniczym o podwyższonym zapłonie, ale może (i w pełni świadomie ponosi za to odpowiedzialność) wyrzygać tę energię rzucając się w wir pracy, gnając na rowerze, ćwicząc, pisząc (patrz M. Grechuta) lub jakkolwiek inaczej. Gdy jesteś z dziewczyną chad, a ona w manii przespała się w klubie z dwoma kolesiami, to tak - ona jest kur... (tyle, że kur... z chad). Zna ten stan, wie co ten stan z nią robi, więc niech w tym stanie nie gania po klubach, tylko natychmiast unika sytuacji, gdzie własne kur...wo będzie mogła "wytłumaczyć chadem.
Ty nie "starasz się bardziej szeroko spoglądać na pewne sprawy". Ty naiwnie wierzysz w "wytłumaczenia" lub bzdury w stylu: "to skomplikowane", "to nie takie proste", itp. :(
Po wyjściu ze związku z partnerką z chad należy analizować (i oceniać) partnera. Choćby dlatego, że do tej pory się tego (obiektywnie) nie robiło. Leczenie ran nie może polegać na "szukaniu przyczyny w sobie" lub uwierzeniu, że "sam sobie jestem winien i to na pewno przez `moje deficyty`.
Tak, jest na YT dziewczyna-chad w kilkunastoletnim związku małżeńskim (czym się też chwali). Ale..., ale widziałeś/słuchałeś tego jej męża na YT??? Jeśli nie, to obejrzyj akurat ten odcinek, męża, spójrz i posłuchaj... a wszystko Ci się wyjaśni... ;)
>> Ofiarawlasnychslabosci: szukam kontaktu do ovonell albo emtywords maile ie dzialaja zostawiam swojego potrzebuje pilnie sie skontaktowac rafal.biegun79@gmail.com lub gazetowy jak nick.
Pisz tu Stary (wiem, że wtedy trzeba nieco ogólniej, trudno, ale kiedyś nie mogłem się opędzić od maili ludzi w kryzysie i po "wypadkach" borderów lub partnerów borderów). Noszę się z zamiarem dołączenia do kogoś, kto planuje wkrótce stworzenie (poważnej, stricte psychologicznej i profesjonalnej) strony kontaktowo-poradnikowej dla ofiar (!!! a nie osób z) BPD, psychopatią, narcystycznym z.o., itp. Może wtedy... ;)
>> Brzask: nick ciekawy świetnie się googla a już imię i nazwisko medialnie znane - powodzenia - leda pomóż człowiekowi.
Brzask, Ty naprawdę, przeceniasz siebie i nie doceniasz innych. Tak wiele Ci się wydaje, że i trudno i szkoda podejmować tu jakąkolwiek dyskusję. :(