28.03.11, 13:59
Drodzy smile
Witam serdecznie, czy ktoś ma jakieś uwagi, porady, wskazówki? Gdzie najlepiej z dziećmi?

Pozdrawiam smile
Obserwuj wątek
    • mahadarbi Re: Zakinthos 29.03.11, 00:09
      Dwa lata temu stalam przed tym samym problem. Z dwulatką. Poczytaj, co mi wtedy ludzie doradzili:
      forum.gazeta.pl/forum/w,203,95424142,95424142,Znawcy_Zakhyntos_poradzcie_.html
      wpisów bylo wiele, bardziej lub mniej pomocnych, ja planow nie zmieniłam - wybralam Kalamaki i najbardziej przyjazny z hoteli, jako jedyny na wyspoie położony na SAMEJ plaży. Wakacje mieliśmy wtedy cudowne!
      Polecam.
      • delfinlex Re: Zakinthos 29.03.11, 09:43
        Zaraz poczytam i już z góry dziękuję
        My mamy zestaw 2 i 6 lat i sama już nie wiem co wybrac...najpierw wybraliśmy louis zante beach, ale odradzono nam ze względu na bliskośc rozrywkowej miejscowości pełnej angoli..czego nienawidzimy,,,,, teraz rozważam louis plagos beach, tam super spokojnie, ale do plaży kawałek.... nic to, idę poczytac smile
        pozdrawiam
        • delfinlex Re: Zakinthos 29.03.11, 10:24
          Ha, ha, to się uśmiałam w trakcie czytania, bo chyba dokładnie mnie zrozumiesz smile)) Grecja - nasza miłośc big_grin
          To nasze pierwsze od 10 lat wakacje z biurem podróży - i pewnie jedne z ostatnich - za rok mały będzie już na tyle duży, że będzie można już go łącznie z bratem ogarnąc. My też z tych, co to sami wszystko sobie organizowaliśmy - przeloty, domki do wynajęcia, mieszkania - whatever, samochody i robimy co chcemy. Szczytem szczęścia były dwutygodniowe wakacje kamperem - po Grecji - nic tego nie pobije..... już za rok, niech tylko mały podrośnie... wtedy byliśmy z jednym synkiem, miał ponad 3,5 roku i było FANTASTYCZNIE!!!!!Zresztą, Młodszy ma właśnie "greckie korzenie" tongue_outP
          A wracając do lektury - pewnie jednak zostaniemy w wersji plagos beach przy tsilvi - do plazy nie jest tak daleko, a jak nas znam smile)) to pewnie po jednym dniu "na plazy" i tak już wypożyczymy samochód i w drogę smile)))) Dzieci mamy zaprawione big_grin
          Pozdrawiam i bardzo dziekuję za pomoc smile
          • mahadarbi Re: Zakinthos 29.03.11, 23:57
            Do plaży tam nigdzie nie jest daleko, zależy tylko do jakiej plazy... wink W Tsilivi jest plaża na ktorej więcej ludzi niż miejsca do leżenia wink Jeśli miejscowość traktować zamiar macie jak jedynie bazę wypadową - Tsilivi może być, ale ja bym nie wybrała. Za głośno, masa tłumów, ciasno, zero klimatu. U mnie nawet baza musi byc klimatyczna, no ale ja mam chyba odchył wink
            Dziś, jakbym raz jeszcze miała tam lecieć (co zrobie pewnie jeszcze nie raz wink wybrałabym absolutnie obledny Vasilikos, z kamiennymi domkami zgubionymi pośród gajow oliwnych! Stamtąd jest bliziutko na Gerakas, plazy najwiekszej i najdłuższej, ze słynnymi lęgowiskami żłówi. Problem w tym, że trzeba trzymać się przepisow, które miejscowa straż bardzo surowo egzekwuje. Max.3 godziny leżakowania, nie rozkladanie parasoli, nie budowanie zamków z piasku zbyt blisko konstrukcji etc.
            Zante jest przepiękna. My wzięliśmy samochód na 10 dni i zobaczyliśmy każdy jej zakątek. Północ totalnie różna od południa, jak inna wyspa. Widoki zapierają dech, naprawdę.
            • bah77 Re: Zakinthos... 31.03.11, 08:14
              > Dziś, jakbym raz jeszcze miała tam lecieć (co zrobie pewnie jeszcze nie raz wink
              > wybrałabym absolutnie obledny Vasilikos...

O ile pamiętam, poprzednim razem nie udało mi się Ciebie do tego przekonać, hihi... wink

Pozdrawiam

bah77
              • mahadarbi Re: Zakinthos... 31.03.11, 23:47
                Hej, bah-u!!! Kopę lat smile

Wiesz, jak to jest pierwszym razem... Nie dowierza się, chcę się samemu ocenić/przekonać, człowiek nieufny jakiś taki... wink)) Tak, to prawda. Do dziś mam w 'ulubionych' linki od Ciebie do kamiennych domków... A potem, jak je wszystkie zweryfikowalam w realu, okropnie bylam na siebie zła, że.... nie posłuchalam wink Mea culpa. Wiem. Ale hotelik w Kalamaki był też ok. A już najsilniejszym argumentem przemawiającym za nim było sąsiedztwo najlepszej tawerny pod greckim slońcem! smile

Gdzie w tym roku się udajesz? Może poopowiadasz u mnie o Mykonos? Byleś tam może?

Pozdrawiam Cię ciepło!
            • delfinlex Re: Zakinthos 01.04.11, 11:08
              Bardzo dzięuję za pomoc smile
              Jestem pewna, że będa to kolejne piękne greckie wakacje smile
              Jeżeli Zakynthos jest choć troszkę podobna do Lefkady czy zachodniego poleponezu (a wiem, że jest big_grinD) to inaczej byc nie może smile
              Pozdrawiam cieplutko smile
              I odliczamy dni do wylotu big_grin
              • mahadarbi Re: Zakinthos 02.04.11, 00:46
                Idę o zakład, że będą to udane wakacje smile
                Cudnych wrażeń! I zdrowych dzieciaków smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka