Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Muzyka na Masie

13.10.09, 01:15
    Temat wałkowany wielokrotnie, ale poza wyliczankami drogich, komercyjnych hitów, nie padły akceptowalne propozycje...
    Może tym razem się uda - dla ułatwienia podam kilka wskazówek:

1) Aby utwór znalazł się na playliście w masowym odtwarzaczu potrzebne jest prawo do jego odtwarzania - jak dla mnie wystarczy posiadanie zgody wykonawcy, opłaconej licencji lub licencji creative commons na dany utwór;
    2) Powinien to być popularny i lekki rodzaj muzyki - ciężko będzie mnie przekonać do 6 minutowego polskiego hip-hopu, acidcore czy techno, ale jak będzie to jakiś ciekawy, ale krótki kawałek, to dla większej różnorodności może znaleźć się na playliście. Mniej restrykcyjne kryteria mam dla utworów o tematyce powiązanej z Masą. Piosenka musi mi się w jakiś sposób spodobać.
    3) Plik z muzyką musi być dobrej jakości, aby oszczędzać uszy i głośniki.

Szczególnie zachęcam do przeszukiwania baz muzyki na licencji creative commons - można tam znaleźć dużo fajnych, jeszcze nie znanych kawałków wartych wypromowania.
    Mogą to być zbiorcze strony z wieloma artystami, np. www.jamendo.com
    google podpowie strony pojedynczych wykonawców, np. www.joshwoodward.com/music/
    albo całych wytwórni, np. magnatune.com

Proszę o podawanie w tym wątku konkretnych tytułów, wykonawców oraz namiarów na pliki mp3 spełniające powyższe warunki i które powinny pojawić się na Masie.
    Obserwuj wątek
      • trawers01 Re: Muzyka na Masie 14.10.09, 21:57
        Czyżbyś miał przyjemność rozmawiać ostatnio z ZAiKS-em?...
        • skeler Re: Muzyka na Masie 15.10.09, 10:28
          z ZAiKS-em jeszcze nie rozmawialem, ale caly czas planuje u nich wizyte, zeby
          sie zorientowac, czy jest mozliwosc puszczania muzyki z ich bazy na sensownych
          warunkach.
          Zamowilem za to nowy odtwarzacz, ktory powinien grac juz na najblizszej Masie i
          chcialbym zaladowac go wieksza iloscia nowej muzyki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka