Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Ubezpieczenie

21.03.13, 23:32

Właśnie skończyło mi się OC. Czy ktoś z Was się ubezpiecza.?. Wszyscy agenci i strona PZU mają mnie głęboko. Gdzieś piszą, że PZU zlikwidowało to ubezpieczenie; gdzie indziej znów, że za 100 którą płaciłem dotychczas mam teraz tylko 3 miesiące.
    Może inne ubezpieczenie obejmujące także wypadki rowerowe?
    Obserwuj wątek
      • gom1 Re: Ubezpieczenie 22.03.13, 08:12
        Przejrzyj oferty ubezpieczycieli pod kątem typowego ubezpieczenia OC w życiu prywatnym. Mój ubezpieczyciel oferuje "OC na każdy dzień", które w wariancie Standard obejmuje także "użytkowanie roweru zgodnie z przeznaczeniem". Co prawda jednocześnie zastrzegają, że ubezpieczeniem nie jest objęte "wyczynowe uprawianie sportu", ale użytkowa jazda po mieście tej definicji nie wyczerpuje.

Koszt ubezpieczenia to w zeszłym roku 51 PLN na rok, obejmuje dwie osoby (mnie i żonę, mogę jeszcze dopisać dziecko i kwota nadal będzie taka sama), w tym roku będzie ciut taniej (kontynuacja). Suma gwarancyjna: 100 000 PLN. Mogę urywać lusterka w S-klasach ;-)

Ubezpieczenia OC dedykowane rowerzystom są droższe i mniej atrakcyjne, jak wszystko co jest związane z rowerami (vide smary do łańcuchów czy łatki do dętek). O wiele lepsze będzie "zwykłe" OC, które obejmuje również jazdę rowerem. Zgodną z przeznaczeniem :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka