nuova "Raczkowałam" na Reksiu :D 23.05.07, 07:53 A po I Komunii przyszła kolej na ... Wigry 3 :) Pamiętam, że Wigry był w kolorze coś pomiędzy czerwonym a koralowym - jakas odmiana pomarańczowego - ogólnie dziwaczny był ten kolor ;) Reksio był białay (oczywiscie do czasu), a na szprychy nakłądałyśmy z siostrą kolorowe koraliki z plastiku, które wydawały charakterystyczny odgłos podczas jazdy :)) ...miał też ktoś takie koraliki? Aha, najśmieszniejsze było to, z eReeksio miał zepsuty dzwonek, ale koraliki były obowiazkowe :)) Link Zgłoś
stormy1 Re: Wasze pierwsze rowery 23.05.07, 22:11 pierwszy byl na czterech kolkach z kijkiem, potem dostalam od dziadka pieknego niebieskiego skladaka. potem byl goral, taka moda. a teraz mam wypasny rowerek miejski, urodzinowy prezent od narzeczonego:) Link Zgłoś
Gość: Tadeusz pelikan, bmx i jeszcze jeden niepamiętam nazwy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.07, 22:27 Link Zgłoś
Gość: Tadeusz Re: pelikan, bmx i jeszcze jeden niepamiętam nazw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.07, 22:28 pamiętam! WIGRY 3 !!! Link Zgłoś
Gość: k Re: Wasze pierwsze rowery IP: *.acn.waw.pl 23.05.07, 22:43 *trzykołowiec, grube plastikowe koła, napęd na przód *Reksio *Diadem, czy jakoś tak - składak podobny do pelikana - ktoś go buchnął z balkonu *rometowski BMX - czerwone opony, plastikowe siodełko, gąbkowe osłony na ramę i kierownicę *coś w stylu kolarki - ciężkie i za duże *pierwszy "góral" - używany, straszny syf, ale dość długo służył *Merida Dakar - CrMo, Alivio, cantilevery - mam go do tej pory w nieco zmienionej formie images3.fotosik.pl/215/8f699c7a4134304d.jpg ... i tak dalej - różne MTB mniej lub bardziej udane: Author Sector, GF HooKooEKoo, Scott Octane, Sekim Canibal, Destroyer DS2, Rocky Mountain Switch, Dragstar. Link Zgłoś
Gość: misiorniepisior Re: Wasze pierwsze rowery IP: 83.238.116.* 23.05.07, 23:12 1. Pelikan, niebieski, ukradli mi go z piwnicy 2. Domino, tez skladak, zielony, podobny do Pelikana ale rama nie w ksztalcie "U" 3. Mistral (zwany Krokodylem ze wzgledu na swoja dlugosc) - Wytwor firmy "Romet", turystyczny, czerwony, przelozenie 2/6, potem zmienilem na 3/7, kola 27", przejechalem na nim pol Polski; po 18.000 km stalowa rama sie pogiela (2 odlegle slady)i na tym koniec. Nigdy go jednak nie wyrzuce. Ten rower mial dusze, wiedzialem co nawala, wiedzialem co go boli, kazda wyprawa zawierala te 'niepewnosc' zwiazana z rowerem. Byl dobry klimat! 4. Author Classic (rocznik '98). Zielono-srebrny, kola 28", przelozenie 3/8, zmieniam wlasnie na 3/9; przejechalem na nim do teraz 26214 km po Polsce, Czechach, Slowacji, Szwecji. Swietny jest i nigdy go nie sprzedam. Trzymam go w pokoju i czyszcze jak mam wolne. Pozdrowienia dla Was i waszych Rowerow! Link Zgłoś
luiza-w-ogrodzie Re: Wasze pierwsze rowery 24.05.07, 03:53 1973: Czerwony skladak na malych kolkach, bez nazwy, dzielilam sie nim z siostra. 1975: moj pierwszy wlasny rower to byl Jubilat (tez skladak Rometu, ale na wiekszych kolach). Jest sprawny do dzis, jezdzilam na nim w czasie pobytu w Polsce w kwietniu. Pozdrawiam Luiza-w-Ogrodzie .¸¸><((((º>¸¸.·´¯`·.¸¸><((((º> Australia-uzyteczne linki Link Zgłoś
iza-bel Re: Wasze pierwsze rowery 25.05.07, 14:22 nie wiem jak się nazywał - pierwszy był czerwony ( teraz podejrzewam, że miał kółka 12) i z początku miał dodatkowe wyposażenie w postaci bocznych kółek i kija od szczotki z tyłu:) - drugi był żółty - koła w okolicach 16 chyba - na komunię dostałam wigry 3 - zajeździłam go na śmierć - w międzyczasie jeździłam na dużych damkach mamy i babci - już pełnoletnia dostałam na urodziny górala- służył mi 14 lat:) nie do wiary Link Zgłoś