Gość: ble 62 - teren, 60 - na szlaku między drzewami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.07, 12:10 62 - na nartostradzie z prechyby do szczawnicy - czekałem na kumpli na dole 45 min 60 - na szlaku między drzewami pod okrajem po czeskij stronie było to "parę" lat temu - Trek 850, oponki Panaracery Magic i Rear Magic DH Link Zgłoś
Gość: krzywik Re: Ile km/h wyciągneliście max. na rowerze ? IP: *.ramtel.pl 31.05.07, 12:41 Ja miałem 39 km/h z górki :) Link Zgłoś
Gość: 51 Re: Ile km/h wyciągneliście max. na rowerze ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.07, 06:37 na płaskim miałem 51 km/h na góralu z oponami 2,1 cala :D na zjeździe około 70 km/h - ale dało by rade więcej, gdyby stok był bardziej stromy :D pzdr skocz.pl/szok/ Link Zgłoś
Gość: TTR Re: Ile km/h wyciągneliście max. na rowerze ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.07, 08:49 W tym roku, jak na razie, moja max prędkość to 68 km/h. W tam tym roku udało mi sie zjechać z Postołowa (Lesko) 72 km/h - rezerwy jeszcze były, ale strach w oczach jeszcze wiekszy :) Link Zgłoś
Gość: kondor Re: Ile km/h wyciągneliście max. na rowerze ? IP: *.interq.pl 03.06.07, 20:54 Napisz jeszcze na jakim rowerze tam jechałeś?Zjazd długi i prosty,ale małe nachylenie zmusza do sporego kręcenia aby tam 70-tkę złapać Link Zgłoś
Gość: TTR Re: Ile km/h wyciągneliście max. na rowerze ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.07, 13:12 To prawda, zazwyczaj prędkości jakie tam osiągam oscyluję w granicah 68 km/h. A wtedy, o ile dobrze pamiętam, dość mocno wiało. A jeżdże na crossie Krossa. Link Zgłoś
Gość: kondor Re: Ile km/h wyciągneliście max. na rowerze ? IP: *.interq.pl 05.06.07, 19:03 Tak na szybko naliczyłem 30 górek w naszym rejonie gdzie na szosówce przekroczyłem z górki 70km/h Na trzech z nich ponad 80km/h.Na tej którą wspomniałeś muszę porządnie dokręcić aby bez pomocy wiatru 70-tkę zobaczyć. Jeżeli chodzi o tą 50-tkę po prostej i na góralu o którą pyta "rak_75' można próbować gdy wiatru nie ma,ale o to u nas trudno.Wiatry mniejsze lub większe wieją cały czas. Link Zgłoś
tome.k 67,5 km/h 01.06.07, 11:34 Koła 26, 18 biegów. Nie wiem nawet jaki to rower bo był kupiony gdy jeszcze byłem dzieckiem, przeszło 10 lat temu. Na szczęście z pomocą ojca dobrze służy przez głównie ostatnie lata, bo wcześniej nie byłem chętny na jazdę na rowerku. A wynik ustalony ze dwa tygodnie temu, wcześniej było to 62 km/h ze dwa lata temu. Jeszcze wcześniej rekordem było 58 km/h gdzieś na Warmii. Obecny rekord ustaliłem w Łodzi... nawet nie wiem gdzie dokładnie ;] Link Zgłoś
chrisu_gd Re: Ile km/h wyciągneliście max. na rowerze ? 01.06.07, 23:32 Heh. Jakoś nikt nie pisze, na jakich oponach. Na 2.35 po płaskim 61km/h. Link Zgłoś
Gość: Adrenalin Re: Ile km/h wyciągneliście max. na rowerze ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.07, 21:49 Droga Stu Zakrętów, zjazd z Lisiej Przełęczy do Kudowy. Lekko "utrekkingowiona" szosówka. Ładnych parę lat temu, jeszcze w erze przedlicznikowej (były takie czasy!). Według kilometrażu drogowego udało mi się osiągnąć średnią ok. 65km/h. Nie wiem jaką miałem Vmax i może to lepiej. Jak ktoś zna tę drogę, może to sobie wyobrazić. A okładziny klocków przeprowadziły się na obręcze. Na pewno nie jest to rekord - jestem czystym amatorem. Nie będę jednak go bił, w każdym razie nie tam. Link Zgłoś
dickofgeorge Re: Ile km/h wyciągneliście max. na rowerze ? 05.06.07, 00:26 72km/h. Asfalt. Zjazd z przeleczy przy BabiejGorze. Kola 28". Mialem bardzo ciezkie sakwy, bylem w trasie. Czulem jak przy tej predkosci i obciazeniu rama pracuje, normalnie jakby sie wyginala. Author Classic (1998). Po zjezdzie zero odksztalcen. Link Zgłoś