Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

help! ... porady!! .... potrzebuję ...

18.07.08, 17:25
    przed kolejną wyprawką/planowane ok. 800-1000km, dojrzałam do zmiany - w końcu jestem kobietą dojrzałą - więc zamierzam mojego wiernego, wysłużonego konika zamienic na młodszy, bardziej jurny egzemplarz ... :)
    ...
    takie mam pomysły:
    www.allegro.pl/item395609554_nowy_rower_author_basic_asl_shimano_odjazdowy_.html
    www.allegro.pl/item401078587_nowy_rower_author_quanta_shimano_rewelacja_.html
    www.allegro.pl/item400339167_kelly_s_salamander_2008_wyprzedaz_lodz.html
    www.allegro.pl/item398771105__merida_juliet_300_v_2007_od_merluk_.html...
    ech, nie ukrywam że wolę damkę ... ale też zalety techniczne i użytkowe są nie bez znaczenia, a moze nawet najważniejsze ...
    ....
    jestem "niezadużąstarsząpanią" ;) ... 160cm/z doświadczeniem rowerkowo-wyprawkowym
    .....
    acha! jeździmy z przyczepką:
    picasaweb.google.pl/mala.sawicz/WprawkaWyprawkaPrzyczepkaRowerowa

Obserwuj wątek
      • Gość: xxx Re: help! ... porady!! .... potrzebuję ... IP: *.adsl.inetia.pl 18.07.08, 19:33
        a czemu nie trekkingowy?
        • marzena.sa Re: help! ... porady!! .... potrzebuję ... 18.07.08, 23:25
          ech, ale się wysiliłeś!
          • Gość: xxx Re: help! ... porady!! .... potrzebuję ... IP: *.adsl.inetia.pl 19.07.08, 08:02
            no bo jednej rzeczy nie rozumiem, Wydaje mi się, że do twojego stylu jazdy
            bardziej pasował by jakiś trekking niż rower typowo górski. A Twoje typy to same
            typowe "górale".
      • mr.wit Re: help! ... porady!! .... potrzebuję ... 19.07.08, 07:57
        Z tego co piszesz jesteś doświadczoną rowerzystka a to oznacza że to
        Ty powinnaś udzielić rady.Moja propozycja jest taka że bym szedl w
        kierunku Autora Basica, ale o ile to możliwe trzeba osiolka
        wypróbować przed zakupem.No wiesz przejechać się kawaek bo jak znam
        życie to będzie się inaczej jeżdzilo.Zyczę udanego zakupu i może do
        zobaczenia gdześ na trasach.
        • marzena.sa Re: help! ... porady!! .... potrzebuję ... 19.07.08, 12:21
          doświadczenia to ja dopiero nabieram, ostatni rowerek to autorek z
          drugiej ręki za jakieś 3 stówy, potrzebuję już lepszy rower dlatego
          chcę sensownie wydać trochę większe pieniądze ... wiele na tym forum
          się dowiedziałam i wciąż dowiaduję i o sprzęcie i technice jazdy i
          wogóle super że jesteście :))
          ....
          jakoś treking wydaje mi się takim trochę koniem pociągowym, a ja
          lubię zwinne, lekko się prowadzące, dające radę w kazdym
          terenie /sorry te końskie porównania, kiedyś jeździłam ...
          ....
          tak, wiem ... najpierw pójdę do sklepu i wypróbuję, ale chętnie
          słucham opinii bardziej doświadczonych
          ...
          no tak, pewnie gdzieś, kiedyś z Wami się mijam na szlakach
          niekoniecznie rowerowych!
          Pozdro.

• Gość: Jacu Re: help! ... porady!! .... potrzebuję ... IP: *.icpnet.pl 19.07.08, 12:50
            Na twoim miejscu poszukałbym czegoś z mocowaniem na tylny bagażnik.
            Przyczepka przyczepką, ale przy Twoim stylu jazdy bagażnik prędzej czy później
            się przyda, a bez otworów na tylnym trójkącie zamontować nic sensownego się nie
            da (jedynie jakieś mocowane na sztycę o małym udźwigu).

Skoro szukasz czegoś niedrogiego kolejny używany byłby najciekawszym rozwiązaniem.

Ten jest niezniszczalny, lekki, fenomenalna rama (komfort jazdy większy niż z
            tanim amorkiem dzięki sprężystemu widelcowi)
            allegro.pl/item400672941_trek_950_cr_mo_shimano_stx_rama_18_5_bcm.html
            Jakby był 19,5" to sam bym go kupił ;)
            Swego czasu miałem b.podobny do tego rower, 70tyś zrobił ze mną, potem kapitalny
            remont i teraz pod kumplem dobija pomału do 100tyś.
            • marzena.sa Re: help! ... porady!! .... potrzebuję ... 19.07.08, 13:42
              ja wożę sakwy, więc bagażnik mieć muszę ... a na rowerek chcę wydać
              około 1,5-2 tysiące, bo taki za trzy stówy używany właśnie mi już
              nie pasi - jeźdźę na nim od wiosny ub. roku codziennie, no
              niezupełnie bo mam jeszcze miejską damkę - jak muszę "wyglądać" to w
              kapeluszu i długiej kiecce nie będę się wygłupiać na góralu, parę
              wypraw za sobą i przed następną chcę wymienić na sprawniejszy
              egzemplarz
              • Gość: Jacu Re: help! ... porady!! .... potrzebuję ... IP: *.icpnet.pl 19.07.08, 14:28
                Ten Trek np nie jest rowerem za 3 stówy, to niemal topowy (2 od góry) model
                renomowanej firmy sprzed bodaj 10lat - zupełnie inna klasa od wspolczesnych
                tanich rowerow. (no i ma otwory pod bagażnik)

www.mtbr.com/cat/older-categories-bikes/bike/trek/950/PRD_349274_91crx.aspx
                Tym rowerom czas nie szkodzi, a geometria z całą pewnością przypadnie do gustu
                miłośnikom długich wycieczek.
                • Gość: marzena.sa Re: help! ... porady!! .... potrzebuję ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.08, 15:44
                  ja mam 160 ... a może nawet 159/podobno na starość tak jakoś się
                  człowiek kurczy ....cm, więc 18,5 to troche nie tego, no za
                  duży ... :))
                  • Gość: Jacu Re: help! ... porady!! .... potrzebuję ... IP: *.icpnet.pl 19.07.08, 19:31
                    We właściwym rozmiarze też się znajdzie, choć rynek wtórny rowerów 16" nie
                    rozpieszcza bogactwem oferty.

www.allegro.pl/item402271138_trek_4500_wsd_rower_wylacznie_dla_kobiety_.html
                    No i nowsze modele MTB raczej nie będą miały mocowania na bagażnik
                    (w nowych MTB to rzadkość, kiedyś miały je nawet ramy zawodniczej klasy)
                    • marzena.sa Re: help! ... porady!! .... potrzebuję ... 20.07.08, 09:20
                      też go znalazłam :)
                      noo, niestety chronicznie nie znoszę niebieskiego koloru ... no może
                      jeszcze różowy jest bardziej ekscytujący!
                      .....
                      no cóż, wybiorę się jutro na rajd po sklepach i na własnym tyłku
                      popróbuję :)
                      • mr.wit Re: help! ... porady!! .... potrzebuję ... 20.07.08, 12:34
                        Ech Marzenko prawdziwa kobieta z Ciebie , kolor nie jeżdzi a kol.
                        Jacu naprawdę się postaral.Powodzenia.:)
                        • marzena.sa Re: help! ... porady!! .... potrzebuję ... 20.07.08, 16:21
                          tak, tak!
                          kolega jacu się postarał ... dzięki, dzięki :)))
                          ...........
                          no więc dziś/hehe, niedziela! zrobiliśmy rundkę po otwartych
                          sklepach, pojeździłam na róznych takich i ...
                          www.giant-bicycles.com/pl-pl/bikes/lifestyle/1980/31486/
                          znalazłam coś takiego/ukłon w stronę xxx-a :))
                          ..........
                          jakieś opinie?

• marzena.sa Re: help! ... porady!! .... potrzebuję ... 20.07.08, 16:23
                            heh, a co do kobiety to niech mój facet się wypowie :)))
                            • marzena.sa Re: help! ... porady!! .... potrzebuję ... 21.07.08, 21:59
                              no więc dziś również popróbowałam w kolejnych sklepach, pomacałam,
                              pooglądałam, pojeździłam ... i już wiem:
                              www2.centurion.de/Bikes.Detail?bike_id=1054
                              jakoś wszystko mi w nim pasi ...
                              nooo, taka sympatia(bo miłość to za dużo powiedziane) od pierwszego
                              hmmm, kontaktu?? no i nie jest RÓŻOWY!!!! bo jeszcze miałam fajne
                              odczucia na authorce:
                              www.mbike.pl/product_info.php?cPath=161_162&products_id=1693
                              ale niestety malinowy kolor i te ozdobniki ... no nie! chybam jednak
                              kobietą z innej bajki jest ... !!!
                              ....
                              i już nie pytam o opinie, ja już wiem że to kupię :))
                              ale dzięki za porady, jak wcześniej pisałam, cieszę się że jesteście!
                              • Gość: Jacu Re: help! ... porady!! .... potrzebuję ... IP: *.icpnet.pl 21.07.08, 23:29
                                Ten jest całkiem wporządku, ma nawet otwory do zamocowania bagażnika.
                                Niebieski brzydki, szary ładny...

nie z innej, tylko tej samej w wydaniu czarno-białym.

• maciux88 Re: help! ... porady!! .... potrzebuję ... 21.07.08, 23:42
                                  A co myslisz o tym rowerku?

www2.centurion.de/Bikes.Detail?bike_id=1088
                                  idealny rowerek wyprawowy moim skromnym zdaniem:)
                                  • marzena.sa Re: help! ... porady!! .... potrzebuję ... 22.07.08, 09:33
                                    owszem, owszem, ale ponieważ parametry ma z grubsza porównywalne, to
                                    jednak skłaniam się ku mojemu typowi ... jest bardziej elegancki :)
                                    hehe, no jednak baba wyłazi! szaro-czarny z delikatnymi akcentami
                                    czerwieni ... zdecydowanie lepiej się prezentuje niż biało-
                                    czarny ... :))
                                    • maciux88 Re: help! ... porady!! .... potrzebuję ... 22.07.08, 14:54
                                      Jednak mój typ jest o 1,5 kg mniejszy wiec bez sakw sie bedzie super jeździło (
                                      bo zakładam ze rowerek to całoroczny srodek transportu . Pozatym na kołach 28
                                      calowych bedzie Ci duzo wygodniej na długich dystansach.
                                      • marzena.sa Re: help! ... porady!! .... potrzebuję ... 03.08.08, 20:18
                                        już go mam! jest po testowej jeździe, po wymianie ramy na mniejszą/
                                        hmm, jakaś taka niedorosla jestem ...
                                        www2.centurion.de/Bikes.Detail?bike_id=1054
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka