natkazander 12.11.11, 09:28 Witajcie, czy mozecie mi poradzic jak zorganizowac/zainstalowac polska telewijze w Niemczech? Chodzi mi glownie o kanaly dziecinne. TVP1 tez byloby nie zle. U mnie nawet Polonia nie odbiera . Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
natkazander Re: Polska Telewizja 15.11.11, 20:09 a tak bardziej w szczegole? W Polsce kupic abonament i dekoder + satelite na dachu zainstalowac? Technicznie jestem na prawde zielona...Moglby ktos napisac lopatologcznie jak to krok po kroku zorganizowac? Odpowiedz Link
toya666 Re: Polska Telewizja 24.11.11, 18:08 Mieszkam w Niemczech, mamy Astrę (wersję darmową). Odbieramy TVP Info, Sport, Kultura, Historia, Polonia. Też dowiadywałam się co zrobić, aby odbierać TVP1, TVP2 itd. Wszyscy radzą "wykupić abonament". Ale wydaje mi się, że nawet przy płatnej wersji Astry to niewiele da, choć może się mylę. Inną rzeczą jest, że na TVP1 i TVP2 nie znajdziesz za dużo programów dla dzieci Może jakaś polska wersja Cartoon Network albo jakiegoś innego kanału dla dzieci? Ale naprawdę nie wiem co zrobić, żeby to odbierać... Odpowiedz Link
leyla76 Re: Polska Telewizja 27.11.11, 17:27 Mieszkam w Szwajcarii, mam cyfrowy polsat. dekoder przywiozlam z Polski, abonament jest na moich rodzicow. antene satelitarna mam na balkonie. musi byc ustawiona na hotbirda. najlepiej zadzwonic po fachowca, jezeli sama nie masz o tym pojecia. w niemczech nie powinno byc z tym problemu, zeby kogos do zamontowania i ustawienia anteny znalezc. jezeli chodzi o kanaly z bajkami to z polsatu mam cartoon network, boomerang, disney channel, nickeldeon, polsat jim jam, disney jr, nick jr. najlepiej sparawdzic sobie oferty w internecie. dla mnie najlepszy jest cyfrowy polsat a i dzieci w wieku, ze wola disney jr czy nick jr od cartoon network. Odpowiedz Link