herbi984 22.04.06, 19:10 2 maja wybieram sie na pierwsza wizyte do dr Prosta.Czego moge sie spodziewac,jak wygladaja takie wizyty? Stresuje sie tym wyjazdem i chcialabym jakos sie do tego przygotowac:)Pozdrawiam! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
renita1 Re: dr Prost 22.04.06, 20:09 do doktor Prost (żony Prosta) czy do profesora Prosta? Bo tej pierwszej nie polecam, nam nic nie pomogła, błędna diagnoza, widać że jest nastawiona przede wszystkim na kasę. Natomiast jej mąż to porządny fachowiec, znający się na rzeczy, tyle że drogi. W lutym wizyta kosztowała 200zł, ale opłacało się, ja jestem bardzo zadowolona. Dokładnie zbadał małemu oczy i postawił diagnozę. On jedyny wiedział, co jest mojemu dziecku. Jeśli chcesz się jakoś przygotować, to przede wszystkim napisz sobie pytania, jakie chcesz mu zadać, bo ma faktycznie dużą wiedzę i chętnie udziela odpowiedzi. Odpowiedz Link
beataklaudia Re: dr Prost 22.04.06, 22:25 zakładam, że chodzi o prof. Prosta..tak..wizyta 200 zł (czasem 150 ale nie wiem od czego to zależy) - mysle że skoro to Wasz pierwszy raz to na pewno będzie 200 zl. Profesor jest świetnym fachowcem i ma bardzo dobrze wyposażony gabinet, myślę, że możecie spodziewać się standardowego zestawu badań tj. "ręczne" badanie dna oka tj. palcami rozwira powieki i patrzy przez specjalną "lupę" do wew - nie boli, ale dzieci zazwyczaj strasznie krzyczą i trzeba je trzymać - przynajmniej te małe, które nie rozumieją o co chodzi. Później zazwyczaj jest usg oka, całkiem bezinwazyjne = przykłada specjalny aparat = trwa to moment, poźniej zazwyczaj jeszcze badanie ciśnienia - niezbyt miłe bo trzeba taki elemencik przyłożyć do pow. oka ale trwa sekundkę. Co jeszcze to pewnie w zależności od potrzeby i schorzenia. Przed wszystkimi badaniami pewnie będą kropić oczy na poszerzenie źrenic. Pomysł ze spisaniem pytań jest dobry bo prof chętnie odpowiada na pytania , ale trzeba je zadać, sam od siebie móiw tyle co trzeba kokretnie i na temat, ale bez zbędnego przedłużania..jesli jeszcze coś chcesz wiedzieć..pytaj :) Pozdrawiam, Beata Odpowiedz Link
beataklaudia Re: dr Prost 22.04.06, 22:26 ...i jeszcze..na miejscu jest toaleta, podgrzewacz do butelek, są warunki żeby dziecko przebrać, nakarmić.. Odpowiedz Link
tolka11 Re: dr Prost 23.04.06, 13:51 Bardzo życzliwy człowiek, mówiący prawdę. Nie będzie ściemniał, unikał odpowiedzi jak inni lekarze. Konkretny. Mój mały przeszedł u niego 2 ciężkie operacje, szanse na powodzenie wynosiły 20%. W klinice byliśmy pod doskonałą opieką [Prost operuje w prywatnej klinice opłaty pokrywa NFZ]. Jeżdżę do niego już prawie 3 lata, na początku co 3 tygodnie, teraz raz na pół roku. I jak większość z forum mam do pokonania ogromny dystans - ponad 300 km w jedną stronę. W styczniu byłam wyjątkowo dodatkowo i płaciłam 150 zł. jak zwykle. Wiele by mówić o Profesorze. Tylko ostatnio naszło mnie pytanie: co będzie jak On pójdzie na emeryturę? Odpowiedz Link
monika_69 Re: dr Prost 23.04.06, 16:09 Profesorowie na emeryturze są nadal czynni zawodowo,więc nie ma obaw o brak nadzoru okulistycznego-gabinet i klinika z pewnością bedą czynne.W kwestii samego prof.Prosta -w swoim gabinecie w Aninie zgromadził sprzęt jakiego nie ma w CZD.To trochę smutne.W gabinecie w trakcie jednej wizyty wykonuje badania ,które na oddziale w CZD zajęłyby kilka dni plus pełna narkoza dla dziecka(w przypadku malucha). Odpowiedz Link
tolka11 Re: dr Prost 24.04.06, 10:50 Z tego, co wiem Prost już od dawna nie pracuje w CZD. Chyba, że coś się zmieniło. Cały czas przyjmuje prywatnie w Aninie i operuje w prywatnej klinice Enelmed na Targówku. Odpowiedz Link
monika_69 Re: dr Prost 24.04.06, 11:33 Czyli czynny zawodowo jest nadal.W kwestii wyposażenia -prof.dzieki licznym wyjazdom do klinik za oceanem m.in.do Bostonu (granty naukowe,staże,jako visiting prof.)zgromadził super sprzęt,którym dysponuje prywatnie.Zdarzało mu się operować w CZD korzystająć z zaplecza prywatnego.Pomijam tu oczywiście możliwości zdobycia zasobów intelektualnych w trakcie w/w. pobytów,poznawanie nowych metod zabiegowych.O następcach nic nie wiem-... Odpowiedz Link