22.04.06, 19:10
2 maja wybieram sie na pierwsza wizyte do dr Prosta.Czego moge sie
spodziewac,jak wygladaja takie wizyty? Stresuje sie tym wyjazdem i chcialabym
jakos sie do tego przygotowac:)Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • renita1 Re: dr Prost 22.04.06, 20:09
      do doktor Prost (żony Prosta) czy do profesora Prosta? Bo tej pierwszej nie
      polecam, nam nic nie pomogła, błędna diagnoza, widać że jest nastawiona przede
      wszystkim na kasę. Natomiast jej mąż to porządny fachowiec, znający się na
      rzeczy, tyle że drogi. W lutym wizyta kosztowała 200zł, ale opłacało się, ja
      jestem bardzo zadowolona. Dokładnie zbadał małemu oczy i postawił diagnozę. On
      jedyny wiedział, co jest mojemu dziecku. Jeśli chcesz się jakoś przygotować, to
      przede wszystkim napisz sobie pytania, jakie chcesz mu zadać, bo ma faktycznie
      dużą wiedzę i chętnie udziela odpowiedzi.
    • beataklaudia Re: dr Prost 22.04.06, 22:25
      zakładam, że chodzi o prof. Prosta..tak..wizyta 200 zł (czasem 150 ale nie wiem
      od czego to zależy) - mysle że skoro to Wasz pierwszy raz to na pewno będzie
      200 zl. Profesor jest świetnym fachowcem i ma bardzo dobrze wyposażony gabinet,
      myślę, że możecie spodziewać się standardowego zestawu badań tj. "ręczne"
      badanie dna oka tj. palcami rozwira powieki i patrzy przez specjalną "lupę" do
      wew - nie boli, ale dzieci zazwyczaj strasznie krzyczą i trzeba je trzymać -
      przynajmniej te małe, które nie rozumieją o co chodzi. Później zazwyczaj jest
      usg oka, całkiem bezinwazyjne = przykłada specjalny aparat = trwa to moment,
      poźniej zazwyczaj jeszcze badanie ciśnienia - niezbyt miłe bo trzeba taki
      elemencik przyłożyć do pow. oka ale trwa sekundkę. Co jeszcze to pewnie w
      zależności od potrzeby i schorzenia. Przed wszystkimi badaniami pewnie będą
      kropić oczy na poszerzenie źrenic. Pomysł ze spisaniem pytań jest dobry bo prof
      chętnie odpowiada na pytania , ale trzeba je zadać, sam od siebie móiw tyle co
      trzeba kokretnie i na temat, ale bez zbędnego przedłużania..jesli jeszcze coś
      chcesz wiedzieć..pytaj :)
      Pozdrawiam,
      Beata
      • beataklaudia Re: dr Prost 22.04.06, 22:26
        ...i jeszcze..na miejscu jest toaleta, podgrzewacz do butelek, są warunki żeby
        dziecko przebrać, nakarmić..
        • tolka11 Re: dr Prost 23.04.06, 13:51
          Bardzo życzliwy człowiek, mówiący prawdę. Nie będzie ściemniał, unikał
          odpowiedzi jak inni lekarze. Konkretny. Mój mały przeszedł u niego 2 ciężkie
          operacje, szanse na powodzenie wynosiły 20%. W klinice byliśmy pod doskonałą
          opieką [Prost operuje w prywatnej klinice opłaty pokrywa NFZ]. Jeżdżę do niego
          już prawie 3 lata, na początku co 3 tygodnie, teraz raz na pół roku. I jak
          większość z forum mam do pokonania ogromny dystans - ponad 300 km w jedną
          stronę. W styczniu byłam wyjątkowo dodatkowo i płaciłam 150 zł. jak zwykle.
          Wiele by mówić o Profesorze. Tylko ostatnio naszło mnie pytanie: co będzie jak
          On pójdzie na emeryturę?
          • monika_69 Re: dr Prost 23.04.06, 16:09
            Profesorowie na emeryturze są nadal czynni zawodowo,więc nie ma obaw o brak
            nadzoru okulistycznego-gabinet i klinika z pewnością bedą czynne.W kwestii
            samego prof.Prosta -w swoim gabinecie w Aninie zgromadził sprzęt jakiego nie ma
            w CZD.To trochę smutne.W gabinecie w trakcie jednej wizyty wykonuje
            badania ,które na oddziale w CZD zajęłyby kilka dni plus pełna narkoza dla
            dziecka(w przypadku malucha).
            • tolka11 Re: dr Prost 24.04.06, 10:50
              Z tego, co wiem Prost już od dawna nie pracuje w CZD. Chyba, że coś się
              zmieniło. Cały czas przyjmuje prywatnie w Aninie i operuje w prywatnej klinice
              Enelmed na Targówku.
              • monika_69 Re: dr Prost 24.04.06, 11:33
                Czyli czynny zawodowo jest nadal.W kwestii wyposażenia -prof.dzieki licznym
                wyjazdom do klinik za oceanem m.in.do Bostonu (granty naukowe,staże,jako
                visiting prof.)zgromadził super sprzęt,którym dysponuje prywatnie.Zdarzało mu
                się operować w CZD korzystająć z zaplecza prywatnego.Pomijam tu oczywiście
                możliwości zdobycia zasobów intelektualnych w trakcie w/w. pobytów,poznawanie
                nowych metod zabiegowych.O następcach nic nie wiem-...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka