04.11.06, 18:12
Wykryto u mnie 2 guzy na koniczynie dolnej.podejrzenie- mięsak mięśni
poprzecznie prążkowanych,nowotwór tkanek miękkich?.Szukałam w internecie
informacji na ten temat ale jest ich niewiele.Jeśli ktoś mógł by się
podzielić ze mną wiedzą bedę ogromnie wdzięczna.To nie daje mi spać.Dodam że
nie odczuważadnych dolegliwości bólowych mam jedynie na nodze 2 guzy jeden na
łydce drugi na stopie .Mam 21 lat...
Obserwuj wątek
    • anies21 Re: mięsak 04.11.06, 18:53
      nikt nie jest w stanie mi pomóc?
      • mania60 Re: mięsak 04.11.06, 20:30
        Anies. Co prawda nie znam sie na mięsakach , ale chcę Ci powiedzieć , żebyś się nie zamartwiała. Nowotwory są wyleczalne , nie wolno się ich bać . Trzeba z nimi walczyć i nigdy się niepoddawać. Przede wszystkim trzeba znaleźć dobrego lekarza , któremu zaufasz i poddać się jego wskazówkom.Naprawdę udaje się , sama jestem wyleczona po zaawansowanym czerniaku.Życzę Ci dużo siły i optymizmu. Głowa do góry !!!!!!!!!! Trzymaj się cieplutko.mania
    • susanka Re: mięsak 06.11.06, 12:02
      Hej hej, moja mama miala guza nadnercza, a wyniki histopatologiczne wykazaly
      angiosarcoma (miesak tkanki miekkiej) jej byl zlokalizowany na nadnerczu. Tez
      szukalam info w necie- i praktycznie niewiele znalazlam, trop doprowadzil mnie
      do Armed Forces Institute of Pathology w Waszyngtonie skad otrzymalam kilka
      artykolow o pzypadkach mojej mamy.Wiem za na forum byla jedna osoba, ktora
      miala miesaka podudzia. Jak tylko znajde, kto to byl, to podesle Ci info,
      zegbys mogla skontaktowac sie bezposrednio z ta osoba.
      Pozdrawiam,
      susanka
      • tesia32 Re: mięsak 06.11.06, 18:51
        mam do ciebie pytanie masz juz wyniki hispopatologi pobrane z guzów dopiero
        wtedy rozpocznie sie leczenie nie mart sie na zapas .Ja też chorowałam na
        miesaka tylko ,ze kosci .Naprawde nie mart sie wszystko bedzie dobrze
        pozdrowienia
    • anies21 Re: mięsak 06.11.06, 12:17
      DZiękuje bardzo naprawdę ogromnie jestem ci wdzięczna.Ja już wariuje boje się
      iść na histopatologie.Dla mnie to 2 raz jak miałam 12 lat miałam znamię
      barwnikowe które wyglądało bardzo poważnie ale okazało się niegroźne.Boje się
      że teraz zabraknie mi szczęszcia.WLaściwie wszystkie kobiety w mojej rodzinie
      umierają na nowotwory...Chce jak najwięcej wiedzieć bo chce być na wszystko
      przygotowana.
    • tesia32 Re: mięsak 06.11.06, 18:53
      leczyłam sie w warszawie w centrum onkologi duzo tam było takich
      miesakow ,tylko zlokalizowanie było różne na nogach rekach własciwie wszedzie w
      tkankach miekich i na kościach
      • ewa96403 Re: mięsak 15.11.06, 19:00
        tesia,jak byłaś leczona?kiedy?moja mama ma sarcoma uteri,miała podane 3
        chemie. i dzisiaj dowiedzieliśmy się,zę nie ma rezultatu. dalej proponują
        radioterapię.dodam,że brakdziałania chemii stwierdzono po bad.ginekologicznym(?)
        npapiszcie coś
        • liina Re: mięsak 15.11.06, 19:02
          Jak po badaniu ginekologiczym?Tylko po nim?
    • anies21 Re: mięsak 19.11.06, 14:54
      A ja jestem tchórz bo boje się dowiedzieć wole żyć w nieświadomości.Wiem żę to
      głupie i wkońcu bedę musiała pójść zwłaszcza że on rośnie..
      • zuella Re: mięsak 19.11.06, 16:19
        Wiem, że się boisz, ale im szybciej tym lepiej.Uwierz mi.Jesteś przecież taka
        młoda.Co się odwlecze to nie uciecze, więc idź teraz.Będzie dobrze, pa pa
        • mania60 Re: mięsak 19.11.06, 17:34
          Anies. Musisz to sprawdzić !!! Może to być coś zupełnie niegroźnego , a ty z niepewności zadreczysz się i w końcu popadniesz w jakąś depresję. Niewiedza , to najgorszy wróg naszej psychiki. Zaoszczędź sobie tych koszmarów i idź koniecznie do lekarza.Głowa do góry!!!! Powodzenia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka