Dodaj do ulubionych

Chyba się przekręcę...

21.03.11, 20:36
Okna umyłam- na zewnątrz też. Chyba padnę jutro od tych dzisiejszych wygibasów bo już teraz czuję moją szyję. Listonosz chyba pomyślał, że skakać będę jak mnie zobaczył- minę miał taką jakby nikogo myjącego okien w swoim życiu nie widział. Macie jakiś patent na mycie tych okien na zewnątrz co się do wewnątrz nie otwierają ?
Obserwuj wątek
    • mrs.t Re: Chyba się przekręcę... 21.03.11, 20:42
      tak, firma zewnetrzna raz w miesiacu:)

> e zobaczył- minę miał taką jakby nikogo myjącego okien w swoim życiu nie widzia
      > ł.

bo pewnie nie widzial w takiej sytuacji, ja tez tylko firmy widuje myjace okna :)
      • posh_emka Re: Chyba się przekręcę... 21.03.11, 21:01
        Myślałam o takiej firmie tylko,że :
        -z dostępem do okien w salonie mieliby spory kłopot- musieliby wejść do ogrodu sąsiadki z dołu- nie da rady- więc nie ma sensu na wynajęcie ich do kilku okien,
        - samej taniej mi wyjdzie- zdecydowanie taniej...
        • ola_twist Re: Chyba się przekręcę... 21.03.11, 21:59
          okna na zewnatrz myje sciagaczka( gumowa nakladka+ drozek), zaczynam od najdalszego konca szyby w kierunku do siebie, jak narazie dziala;)
          • dorotus76 Re: Chyba się przekręcę... 21.03.11, 22:02
            Tak.. najlepszy sposób na mycie okien to mąż ;)
            Nie cierpię dwóch rzeczy: prasowania i mycia okien..
          • posh_emka Re: Chyba się przekręcę... 22.03.11, 19:55
            A kupiłaś gdzieś taką czy własnej roboty masz sprzęt ?
            • ola_twist Re: Chyba się przekręcę... 22.03.11, 23:23
              robert dyas: www.robertdyas.co.uk/P~143377~Draper+300mm+Wide+Squeegee+Blade
        • izabelski Re: Chyba się przekręcę... 21.03.11, 22:07
          ale oni przychodza do paru okien, u mnie do szesciu nieduzych i place £8
          • gypsi Re: Chyba się przekręcę... 21.03.11, 22:11
            Drogo u Was jakos.
            Ja za cala chalupe, 18 pojedynczych (jak w "weavers cottage") okienek place 7.50
            • carmelaxxx Re: Chyba się przekręcę... 21.03.11, 22:34
              ja place 6.50 za dom w ktorym mam 3 duuze okna, jedne drzwi tarasowe podwojne, 4 male okna, fajnie bo pan bardzo szybko sie z tym uwija a ja nie musze kombinowac. Ale juz za framugi troche drogo krzyknol to sie sama nimi zajelam przed zamowionym myciem okien.
          • posh_emka Re: Chyba się przekręcę... 22.03.11, 19:56
            Ale ja lubię prace domowe- w tym sprzątanie- pewnie dziwnie zabrzmi ale mnie to relaksuje.
    • agg3 Re: Chyba się przekręcę... 21.03.11, 22:28
      w tym momencie mam tylko 2 okna na gorze.
      wynajmuje drabine :)
    • jaleo Re: Chyba się przekręcę... 22.03.11, 11:12
      U nas myje firma, dom jest wolnostojacy 4 bed, wiec troche tych okien jest, placimy £5.50 (ale to jest na tzw prowincji). Conservatory nie myja, za to trzeba placic osobno £6.50. Raz do roku wyczyszcza i myja tez guttering, rowniez guttering w conservatory, za to biora £90.
      • a-inka Re: Chyba się przekręcę... 22.03.11, 11:50
        U mnie okna myję mąż,chociaż zawsze powtarzam,że pięć funtów to nie majątek i może by tak zadzwonił po kogoś z drabiną?;)Chłop twierdzi,że nikt tak nie umyje okien,jak on sam.I gadaj z takim;)
        Mina listonosza musiała być bezcenna,pewnie taka sama,jak mojej sąsiadki,gdy pierwszy raz widziała,jak sami myjemy okna;)
        • panixx Re: Chyba się przekręcę... 22.03.11, 13:13
          O! temat jak najbardziej na czasie, wlasnie patrze na swoje brudne okna i planuje zabrac sie za nie w tym tygodniu.
          Moje okna na sczescie otwieraja sie :) ale cholernie duzo ich jest :(
          • posh_emka Re: Chyba się przekręcę... 22.03.11, 20:00
            No moje też tylko,że na zewnątrz kurka no........
        • posh_emka Re: Chyba się przekręcę... 22.03.11, 19:59
          No nie powiem- chłop się aż wzdrygnął bo chyba myślał,że skakam i spadnę prosto na niego.
          Ja to się tylko zastanawiałam czy się zaraz jakiś patrol sprawdzający nie pojawi...........no health & safety reasons.
    • derka1 Re: Chyba się przekręcę... 22.03.11, 15:35
      Ja ostatnio przyuwazylam jak u mnie jednoosobowa firma myje okna - wszystkie jedna scierka. Facet moglby ja przynajmniej po kazym domu wyplukac. Wyglada na to, ze sie szybko pozegnamy... A, tez bierze £8 - za 4 okna (jedno spore) i drzwi wejsciowe.
      • natina0 Re: Chyba się przekręcę... 22.03.11, 15:44
        ja zakupiłam drążek viledy ze ściągaczką i też miałam wczoraj gimnastykę,szybko i łatwo się nią myje, ale też po dachu skakałam;)mój M też sam woil myć bo nikt nie myje tak jak on!(tzn.on tak twierdzi;)
        • carmelaxxx Re: Chyba się przekręcę... 23.03.11, 11:18
          wlansie mi sie przypomnialo jak mylam okna jka ledwo zamieszkalam w uk tez sie zasiedzi dziwnie przygladali hihi .
          • klimea Re: Chyba się przekręcę... 23.03.11, 13:40
            hehe, a niech sie patrza, wazne zeby okna byly czyste. My w swoim domu specjalnie zamawialismy okna otwierajace sie do srodka, zebym mogla sama myc. Tez widzialam jak oni te okna myja, blee. Raz placilismy, wiecej nie bede, to nie jest przeciez mycie - jedna szmata cala ulice przetrzec.
            • steph13 Re: Chyba się przekręcę... 23.03.11, 13:47
              Jesli domownicy sa nieobecni to nie bardzo jest gdzie wode zmienic czy szmate wyplukac. Ja zawsze wpuszczam swojego window cleaner aby odswiezyl materialy zanim wezmie sie za moje okna. 7 okien plus french doors za £12, co 6 tygodni.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka