24.01.18, 14:17
Dziewczyny, możecie polecić mikroskop dla prawie 10-latka? Mamy taki kupiony w Lidlu, okropny jest. Chciałam coś lepszego w rozsądnej cenie na urodziny.
Zależy mi na opinii użytkowników, czyli was. Na Amazonie jest tego masa. Wiem, że mikroskopy z prawdziwego zdarzenia to kosztują sporo. Szukam czegoś pośrodku, żeby było lepsze od lidlowego. Dzięki.
Obserwuj wątek
    • wiwi1 Re: Mikroskop 24.01.18, 17:39
      Pisze tego posta poraz trzeci, bo moja glupia klawiatura czasem przy nacisnieciu pewnych klawiszy kasuje calego posta, grrr….
      Otoz kupowalam synowi mikroskop na mikolaja i skontaktowalam sie z Royal Microscopical Society I poprosilam ich o rekomendacje, napisalam czego oczekuje (syn chial miec mozliwosc pgladania w dobrym zblizeniu kropli wody) I ile syn ma lat.
      www.rms.org.uk/
      Odpowiedzieli mi, ze ich rekomendacja to mikroscop S 05 Sci Chem I podali mi namiary na firme Sci Chem.
      Skontaktowalam sie ze Sci Chem z pania Sarah Miller, przedstawil;em jej swoje zapytanie, mikroskop S 05 Sci Chem wydawal mi sie troche zbyt prosty I poprosilam czy moze polecic cos troszke lepszego. Jej rekomenacja to ten mikroscop:
      education.scichem.com/Catalogue/NavigateProduct/mib510010-microscope-037-led
      A tutaj ich strona glowna:
      www.scichem.com/
      I ten kikroskop kupilam do tego spreparowane sladju jakis zyjatek I roslin dokupilam I szkielka do wlasnorecznego robienia slajdow. Ja sie tym mikroskopem nie mialam okazji bawic, bo jest u mojego ex meza na razie, ale syn twierdzi, ze fajny, ex maz tez twierzi, ze calkiem porzadny, ja I tak sie na tym nie znam.
      Wczesniej natomiast jak robilam rozeznanie znalazlam ten artykul:
      www.microscopy-uk.org.uk/mag/indexmag.html?http://www.microscopy-uk.org.uk/mag/artsep13/buying-a-microscope1.html
      I skontaktowalam sie z ta firma:
      www.brunelmicroscopes.co.uk/
      I bardzo mily pan polecil ten mikroskop:
      www.brunelmicroscopes.co.uk/scientist.html
      model SP 13 dual light.
      Cenowo obydwa podobnie wychodza, specyfikacja tez podona. Zdecydowalam sie na Sci Chem ze wzgledu na rekomendacje z Royal Microscopic Society.
      Najprosciej bedzie wyslam zaptanie mailem, napisz na czym Ci zalezy I cos ci poleca. Moj syn ma 8, 5 lat I to jest dla niego chyba taki w sam raz mikroskop.
      Mam nadzieje, ze pomoglam I ze uda mi sie wyslac tego posta, bo czwarty raz mi sie pisac nie bedzie chcialo;)
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka