Dodaj do ulubionych

skimmed milk

26.07.08, 09:47
Mam znow pytanie :-) Czy angielskie kaszki mleczne jak Hipp czy Cow and gate
zawieraja formule czy mleko krowie?? Napisane jest tylko, ze skimmed milk???
Jak mam to rozumiec? Chcialabym juz przestac odciagac na sniadanko i kolacje
moje mleczko dla niuni i podac kaszki mleczno- ryzowe, a w polskim sklepie sa
po £3.5 :-( Z gory dziekuje za odpowiedz.
Obserwuj wątek
    • johnuska Re: skimmed milk 27.07.08, 16:56
      Bylam dzis w Asdzie, przegladnelam wszystkie kaszki,zadna nie jest na mleku
      modyfikowanym tylko na "skimmed milk" i o dziwo jedna znalazlam na "whole milk
      powder" firmy Organix First Creamy apple & raspberry cereal. Ale pisza,zeby tez
      przyrzadzac na mleku???????? I ja juz calkiem zglupialam????
      • magdalena_gignal Re: skimmed milk 28.07.08, 10:48
        Witaj Johnusko,

Są dwa rodzaje kaszek - jedne zawierają mleko w proszku i te przygotowuje się na wodzie, drugie są bez dodatku mleka i te przyrządza się na mleku modyfikowanym, na mleku z piersi lub - dla starszych dzieci - na zwykłym mleku. Jeśli będziesz kierować się wytycznymi na opakowaniu dotyczącymi wieku dziecka, a Twoja pociecha nie ma alergii na mleko, kaszka zawierająca mleko na pewno będzie dla niej odpowiednia.

Skimmed milk to chude mleko, semi-skimmed - półtłuste, a whole milk - pełnotłuste.

Pozdrawiam serdecznie,
        Magda Gignal
        • johnuska Re: skimmed milk 28.07.08, 12:35
          No tak, ale HV juz od dawna mowila,zeby dziecku nie dawac chudego mleka tylko to
          pelnotluste,i stad to moje zdziwienie,ze wszystkie kaszki sa tylko z chudym
          mlekiem, dlaczego? A ta jedna z tlustym mlekiem to tylko go zawiera 4% i
          napisane,zeby dodac mleko,a ja chce kupic taka,zeby tylko dodac wode,jak polskie
          kaszki mleczno ryzowe,gdzie juz nie mozna dodac mleka tylko wlasnie wode. Oj
          troche namotalam, ale dzieki za odpowiedz.
          • magdalena_gignal Re: skimmed milk 28.07.08, 17:06
            Z tym pytaniem możesz zwrócić się do producenta kaszek. Tu znajdziesz formularz kontaktowy do firmy HIPP:
            HIPP - kontakt
            a tu do Cow & Gate:
            Kontakt - Cow & Gate

Kaszki, do których dodaje się tylko wodę, to między innymi:
            Hipp Creamy Porrige
            Hipp Banana and Peach Breakfast
            Hipp Creamy Rice Pudding

Jeśli chcesz przygotowywać dziecku kaszki na pełnotłustym mleku, możesz sama gotować owsiankę albo zalewać lekko podgrzanym mlekiem brykiety Weetabix. Takie śniadanie ma dodatkową zaletę - nie zawiera cukru, którego w gotowych kaszkach zwykle nie brakuje.

Pozdrawiam serdecznie,
            Magda Gignal
            • johnuska Re: skimmed milk 28.07.08, 17:54
              Dzieki serdeczne za szybka odpowiedz, pewnie bede musiala do nich napisac, bo ja
              chce kupic kaszke na mleku modyfikowanym i dodawac wode, nie chce dawac corze
              krowiego mleka,ma dopiero 9 miesiecy. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka