Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

W jakim ośrodku w Austrii najmniej Polaków?

IP: *.chello.pl 07.10.09, 23:05
    Szukam ośrodka w Austrii, w którym mam jak najmniejszą szansę na spotkanie
    grona rodaków. Ktoś może coś polecić?
    Obserwuj wątek
      • ortodox Re: W jakim ośrodku w Austrii najmniej Polaków? 08.10.09, 00:40
        Jak Ci powiemy, to nie będzie to już aktualne.
        Przecież wiadomo, że każdy Polak chce być sam za granicą, a szczególnie w Austrii. Jakby co, to jedź do Zell am Zee ;))
        pozdro.
      • Gość: Compan Re: W jakim ośrodku w Austrii najmniej Polaków? IP: *.limes.com.pl 08.10.09, 07:15
        Ziggy, poleciłbym kilka ośrodków w których Polaków naprawdę trudno spotkać, są to takie ośrodki w których nawet w czasie ferii w ogóle jest mało ludzi. Napisałbym ale nie napiszę, i tu muszę przeprosić ortodox'a (za odczytywanie intencji), bowiem Ziggy, Twój kretyński jad przebija się przez ten krótki wpis. Polacy czy jakakolwiek nacja mogłaby potencjalnie przeszkadzać np. w czasie pobytu w lokalu. Zatem wynika z tego że na nartach nie jeździsz bowiem nie słyszałem jeszcze by podczas samego zjazdu narodowość narciarzy miała jakiekolwiek znaczenie.
        Bez pozdrowień
      • wychu Re: W jakim ośrodku w Austrii najmniej Polaków? 08.10.09, 14:34
        Post pozerski, chamski i szkoda gadać. O to ja kulturalny Polak chcę pojechać
        gdzieś, gdzie nie będę miał styczności z "motłochem". Mam radę może zmienić
        obywatelstwo skoro twoja polskość tak ci przeszkadza?
      • jeepwdyzlu Re: W jakim ośrodku w Austrii najmniej Polaków? 08.10.09, 14:55
        ziggy proponuję kurorty w Chile
        będzie Ci się podobało
        jeep
        • Gość: trialjumper Re: W jakim ośrodku w Austrii najmniej Polaków? IP: 193.201.167.* 09.10.09, 14:09
          Jakim trzeba być PAJACEM żeby zadawac takie pytanie - człowieku jak
          chcesz pytac o cos takiego to wejdź sobie na strony niemieckie,
          włoskie, czy jakiejkolwiek innej nacji a nie jak ostatni wał pytasz
          Polaków czy nie słyszeli gdzie ich nie ma. No żeby wiedzieć czy
          ktos gdzieś jest czy go tam nie ma to trzeba tam samemu być !!!
          • Gość: lelek Re: W jakim ośrodku w Austrii najmniej Polaków? IP: *.chello.pl 11.01.10, 00:47
            jak
            > chcesz pytac o cos takiego to wejdź sobie na strony niemieckie,
            > włoskie, czy jakiejkolwiek innej nacji

No, ale może tam się nie ma po jakiemu dogadać?
            :-))
      • Gość: ziggy W czym problem? IP: *.chello.pl 12.10.09, 22:13
        Po prostu nie przepadam za towarzystwem wąsatych panów pociągających zza pazuchy
        w wagoniku kolejki, czy też rodzin niewidzących nic dziwnego we wsuwaniu
        podwawelskiej z gazety w restauracji na stoku bez zakupu czegokolwiek w lokalu.
        Z tego też względu wolę wybierać ośrodki, gdzie możliwość takich spotkań jest
        ograniczona do minimum a odwiedzają je cywilizowane nacje.
        • jabol_z_www.kochamnarty.pl Re: W czym problem? 12.10.09, 22:25
          Gość portalu: ziggy napisał(a):

> Po prostu nie przepadam za towarzystwem wąsatych panów pociągających
          zza pazuch
          > y
          > w wagoniku kolejki, czy też rodzin niewidzących nic dziwnego we wsuwaniu
          > podwawelskiej z gazety w restauracji na stoku bez zakupu czegokolwiek w
          lokalu.
          > Z tego też względu wolę wybierać ośrodki, gdzie możliwość takich
          spotkań jest
          > ograniczona do minimum a odwiedzają je cywilizowane nacje.

już chciałem odpowiedzieć ale poco, jeszcze przyjedziesz tam gdzie ja
          się wybieram i będzie ich więcej
        • Gość: Outlanderek Re: W czym problem? IP: *.chello.pl 12.10.09, 22:30
          W ciągu ostatnich 3 lat odwiedziłem następujące ośrodki w Alpach:
          Kappl, Galtur, Ischgl, Sammnaum, Livigno, Bormio, Solden, Hochgurgl,
          Kronplatz, Corvara, Cortina di Ampezzo, Pitztal.

W każdym spotkałem rodaków i CHCIAŁBYM ZAZNACZYĆ ZE W ŻADNYM
          z nich nie spotkałem się z fenomenem wnoszenia własnego jedzenia czy
          upijania się na umór. Czasy kiedy tak było wydaje mi się mijają bądź
          już minęły. Rodacy których spotkałem byli kulturalni, jedli i
          płacili jak każdy inny.

Pozdr.

/D
          • jabol_z_www.kochamnarty.pl Re: W czym problem? 12.10.09, 23:15
            Gość portalu: Outlanderek napisał(a):

> W ciągu ostatnich 3 lat odwiedziłem następujące ośrodki w Alpach:
            > Kappl, Galtur, Ischgl, Sammnaum, Livigno, Bormio, Solden, Hochgurgl,
            > Kronplatz, Corvara, Cortina di Ampezzo, Pitztal.

ee tam nie wierze, tyle ośrodkuf? koniecznie przedstaw jakieś dzjęcia
            • Gość: Outlanderek Re: W czym problem? IP: *.chello.pl 13.10.09, 00:47
              Zdjęcia? Jest tego trochę:-)

Pozdr.

/D
        • ortodox Re: W czym problem? 13.10.09, 10:22
          Jako jedyny cywilizowany Polak, powinieneś wiedzieć gdzie szukać sobie podobnych. Dlaczego pytasz nas "wąsatych panów pociągających ..." gdzie nas nie ma?
          pozdro.
      • zolviu Re: W jakim ośrodku w Austrii najmniej Polaków? 13.10.09, 09:15
        ten jest idealny, caloroczny, najwyzsza półka, mysle ze polakow raczej w nim nie
        spotkasz

acidcow.com/index.php?newsid=79
        :)
      • Gość: xyz Re: W jakim ośrodku w Austrii najmniej Polaków? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.09, 10:35
        Chyba za bardzo napadliście na Ziggy'ego. Ja też nie lubię jak jest za dużo
        Polaków na stoku - i wcale tu nie chodzi o to, że czuję się lepszy od innych
        Polaków, albo że Polacy są "bydłem" w stosunku do innych nacji.
        To tak jak słuchanie piosenek - lepiej słuchać po angielsku i nie wiedzieć o
        czym śpiewają. Jak Niemcy albo Włosi rozmawiają, nawet głośno między sobą, to
        szczerze mówiąc mi to nie przeszkadza, bo nie wiem o czym. A stojąc z Polakami w
        kolejce stajesz się chcąc nie chcąc świadkiem ich dyskusji. To samo zresztą jest
        na plaży - wolę leżeć w towarzystwie źle zachowujących się Włochów niż Polaków,
        bo ich nie rozumiem i dzięki temu nie przyciąga mojej uwagi.
        • ortodox Re: W jakim ośrodku w Austrii najmniej Polaków? 13.10.09, 11:04
          Rzeczywiście masz racje xyz, chyba niektórzy koledzy zbyt ostro potraktowali Ziggy'ego. On przecież jest zwyczajnie uczulony na podwawelską. Poza tym, mogli przecież nie uczyć się obcych języków i jak Ty i Ziggy i dołączyć do nielicznej grupy cywilizowanych Polaków.
          Zrozumieliby, jaka to frajda stać w kolejce, leżeć na plaży, siedzieć w barze ... i nic nie rozumieć z tego, co inni mówią.
          pozdrawiam ;))
        • Gość: M. Re: W jakim ośrodku w Austrii najmniej Polaków? IP: 62.40.76.* 13.10.09, 15:56
          Niestety, bardziej zgodze sie z Ziggy'm niz oponentami. Wpychanie
          sie bez kolejki, glosne rozmowy albo z przeklenstwami (tj. nie
          liczenie sie z nikim), zachwycanie sie/odrkywanie rzeczy dla innych
          oczywistych od dawna - same zalety polskiej nacji. Oczywiscie nie
          wszystkich, ale srednia jest niestety taka.
          • ortodox Re: W jakim ośrodku w Austrii najmniej Polaków? 13.10.09, 16:41
            Piszesz o sobie, rodzinie, czy najbliższych znajomych?
            Doprawdy, wierzyć się nie chce, że można być tak głupim i posuwać się
            tak daleko w narodowych uogólnieniach. Może wyczytała(e)ś to w austriackiej prasie, choć wątpię, bo przecież trzeba by umieć czytać.
            :P
            • Gość: M. Re: W jakim ośrodku w Austrii najmniej Polaków? IP: 193.179.187.* 14.10.09, 10:41
              Nie, nie pisze o sobie, sam zarowno nie przeklinam, jak i nie
              nazywam innych glupimi, nawet anonimowo w internecie. Twoja
              wypowiedz w tym zakresie paradoksalnie podkresla prawdziwosc mojego
              opisu (usredniajacego oczywiscie, wiec i z wyjatkami, ale
              przecietna/srednia zwykle odzwierciedla najwieszka liczebnosc w
              zbiorowosci): ci, ktorzy maja inne poglady niz nasz Polak, sa glupi.
              Nasz Polak jest najmadrzejszy. Takiej filozofii, miedzy innymi, nie
              mam przyjemnosci sluchac, np. na urlopie.
              • ortodox Re: W jakim ośrodku w Austrii najmniej Polaków? 14.10.09, 12:56
                Może na początek ... nauczyłbyś się czytać ze zrozumieniem.
                Nie napisałem, że jesteś głupi. Przeczytaj uważnie. Jednak ktoś, kto na podstawie obserwacji swego otoczenia określa cechy całej nacji, zdecydowanie zasługuje na miano głupca. Twój wpis potwierdza jedynie to, że jesteś człowiekiem małej wiedzy i wielkiego mniemania o sobie. Uważasz, że wyróżniasz się w tłumie, bo nie przeklinasz ... zabawne. Oczywiście, że są Polacy mądrzy i głupi, grzeczni i chamscy, potrafiący czytać i niepotrafiący ... ale tak jest w każdej nacji. Nie ośmieszaj więc się swymi rewelacjami, bo wystawiasz sobie sam odpowiednią cenzurkę.
                :P
                • ortodox Re: W jakim ośrodku w Austrii najmniej Polaków? 14.10.09, 13:09
                  Dodam jeszcze, co wydawało mi się oczywiste, ale wobec twoich trudności z rozumieniem czytanego tekstu, podkreślę. Nie zauważyłem, by Polacy (statystycznie) na stokach, w jakikolwiek sposób różnili się od Austriaków, Włochów, Niemców, Holendrów ... Czechów itd. Zarówno w ubiorze, zachowaniu, umiejętnościach, gustach itp. :P
                  • Gość: Outlanderek Re: W jakim ośrodku w Austrii najmniej Polaków? IP: *.chello.pl 14.10.09, 17:25
                    Podpisuję się pod ostatnim postem Ortodoxa obiema ręcami.....

/D.
                  • Gość: wl Re: W jakim ośrodku w Austrii najmniej Polaków? IP: 195.116.91.* 14.10.09, 19:41
                    Dziwne kryterium wyboru ośrodka narciarskiego. Mnie osobiście
                    wkurzają młodzi Niemcy, drą papy tak, jak by sami byli w wagoniku
                    kolejki. Ostatnio wszystkich przebijają Rosjanie. Latem płynąłem po
                    Morzu Egejskim, ruski pokładli się na kanapach w knajpie pod
                    pokładem, chlali gorzołę, kobiety też, a inni turyści siedzieli na
                    górnym pokładzie wystawieni na dość mocną bryzę morską. Nikt nie
                    miał odwagi zwrócić im uwagi- bo było ich kilkadziesiąt osób.
                    • Gość: Biniu Re: W jakim ośrodku w Austrii najmniej Polaków? IP: 195.205.147.* 08.01.10, 10:17
                      Witam,
                      nie do końca się zgadzam z większością.
                      W ubiegłym roku byłem właśnie w takim ośrodku gdzie nasi rodacy sa
                      rzadkością i jak czytam na innym forum takie wspomnienia:
                      www.skiforum.pl/showthread.php?p=267811#post267811
                      to powiem wam , że tam gdzie byłem narty zostawiano w stojakach na
                      stoku do następnego dnia. Trochę się obawiam napisać tutaj gdzie to
                      było.

Pozdrawiam
                  • jabol_z_www.kochamnarty.pl Re: W jakim ośrodku w Austrii najmniej Polaków? 15.10.09, 09:42
                    Nie zauważyłem, by Polacy na stokach, w jakikolwiek sposób różnili
                    się od Austriaków, Włochów, Niemców, Ho
                    > lendrów ... Czechów itd.

i tu się nie zgadzam, bo my mymy najfajniejsze DZIEWCZYNY
                    • ortodox Re: W jakim ośrodku w Austrii najmniej Polaków? 15.10.09, 09:51
                      Czeszki i Słowaczki ... też są niczego sobie :)
                      pozdro.
                      • jeepwdyzlu eeeeeeee tsm ortodox mylisz się 15.10.09, 11:31
                        Czeszki i Słowaczki ... też są niczego sobie :)
                        -------
                        no nie
                        Powszechnie w całej Europie wiadomo, że najpiękniejsze są Niemki -
                        zwłaszcza te z wschodnich landów..
                        A na drugim miejscu piegowate Angielki...

:-)

jeep (nigdy nie musiałem się wstydzić, że jestem Polakiem - więcej -
                        w wielu miejscach w Austrii i we Włoszech - miejscowi uważaja nas za
                        sympatycznych, wesołych, grzecznych i ZAMOŻNYCH)
                        • ortodox Re: eeeeeeee tsm ortodox mylisz się 15.10.09, 17:14
                          Gdybyś zamiast :-) napisał ;-) ... to może bym zrozumiał, ale w takim przypadku muszę posądzić Cię o kiepski (niesłowiański) gust ;))
                          pozdro.
                          • Gość: nie jade Bez obaw IP: *.radom.vectranet.pl 08.01.10, 10:25
                            Możesz jechać spoko do każdego ośrodka. Ja w tym roku nie jadę, bo nie udało mi
                            się kupić krakowskiej, żona ogoliła mi wąsy, a nart już tyle zebraliśmy na
                            stokach, że nie mam gdzie pakować w garażu. To po co mam jechać.
                            • skyddad Re: Bez obaw 09.01.10, 16:39
                              po co taki glupi post rozwijac.
                              Pzdr.Sky.
                            • Gość: pp Re: Bez obaw IP: *.netcologne.de 09.01.10, 16:49
                              Ziggi, jedz do Szwajcarii . Jezeli Austria to Montafon badz
                              Voralberg - regula im mniejszy i mniej opisywany w polskiej prasie
                              region tym rzadziej spotkasz narciarzy z Polski.
                              Do kolegow wyszydzajacych Ziggiego : mialem juz "przyjemnosc"
                              widziec kelnerow zbierajacych obrusy ze stolow na dzwiek polskiego
                              jezyka . Poza tym jakos rozumie faceta ktory nie lubi sluchac "
                              ilesmy kur...wczoraj wypili a ile kur...wypijemy dzisiej "
                              • ortodox Re: Bez obaw 09.01.10, 20:44
                                A w jakiej miejscu wielce szanowny pan pp miał niewątpliwy zaszczyt spotkać tak obytych, dobrze wychowanych i kulturalnych kelnerów?
                                Napisz proszę, a będę wiedział jakie miejsca omijać :P

Żeglarstwo w obiektywie
                                Oglądaj w oryginale
                    • Gość: lelek Re: W jakim ośrodku w Austrii najmniej Polaków? IP: *.chello.pl 11.01.10, 00:53
                      i tu się nie zgadzam, bo my mymy najfajniejsze DZIEWCZYNY

Bo co - najfajniejsze kawały opowiadają?
                      • ortodox Re: W jakim ośrodku w Austrii najmniej Polaków? 11.01.10, 15:47
                        Gość portalu: lelek napisał(a):
                        > i tu się nie zgadzam, bo my mymy najfajniejsze DZIEWCZYNY
                        ----------------------------
                        To jedz do Zakopanego, albo Białki ... po co do Austrii?
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka