Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Zieleniec noclegi

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.10, 20:23
    Po raz pierwszy planuję wyjazd do Zieleńca może ktoś może polecić
    niedrogi nocleg blisko wyciągów tak żeby nie trzeba było dojeżdżać
    samochodem a może jeżdżą skibusy??
    Obserwuj wątek
      • aina40 Re: Zieleniec noclegi 26.01.10, 02:22
        W Zieleńcu oprócz pensjonatu Hubertus wszystkie usytuowane są bardzo
        blisko stoków, lub na samych stokach.
        Niedrogiego noclegu to tam raczej nie znajdziesz. Najtańsze zapewne
        będzie schronisko Orlica - standard mizerny, nadrabia trochę
        wyśmienitą lokalizacją.
        Jakąś alternatywą jest nocleg w Dusznikach, wiąże się to niestety z
        uciążliwymi dojazdami górską serpentyną.
        Tu masz wszystkie miejsca noclegowe, tel. i dzwoń:
        www.zieleniec.pl/noclegi.php
        • Gość: anna Re: Zieleniec noclegi IP: 77.222.248.* 06.02.10, 13:34
          Nie polecam pensjonatu Hubertus, wszędzie daleko, zimno, śniadania
          słabe.
          • Gość: jot Re: Zieleniec noclegi IP: 188.33.159.* 10.02.10, 23:30
            może w hotelu u rycha co ma licznych znajomych w PO
            • j666 Re: Zieleniec noclegi 11.02.10, 10:26
              'Chez Ryszard'.

Właśnie występuje w telewizji, może będzie nadana reklama hotelu,
              ale poseł Zbigniew W. twierdzi, że skazani kryminaliści nakradli,
              może nart szkoda?
              • j666 Re: Zieleniec noclegi 11.02.10, 11:26
                O!
                BYŁA REKLAMA SZAROTKI!
                DOKŁADNIE O GODZ. 11.23 :-))

-----

> występuje w telewizji, może będzie nadana reklama hotelu
                • pretty01 Re: Zieleniec noclegi 15.02.10, 10:56
                  Polecam pensjonat Mieszko. Bezpośrednio na stoku, zniżki na szkolenie i wyciągi.
                  Byłam tam trzykrotnie z dziećmi- polecam.
                  www.mieszko.zieleniec.pl/
                  • kuba670 Re: Zieleniec noclegi 11.02.13, 10:40
                    Nie polecam. Hałas w rurach i jechało z brodzika.
          • Gość: danka Re: Zieleniec noclegi IP: *.echostar.pl 19.12.10, 19:20
            popieram, jesli chcecie wdychac dym papierosowy i placic za nieprzespaną noc to jedźcie tam. ale jesli chcecie miec mile wspomnienia to omijajcie Hubertusa..
            • Gość: juli Re: Zieleniec noclegi IP: 156.17.207.* 06.09.11, 09:46
              A nam się w Hubertusie bardzo podobało. Odludzie faktycznie - ale nam o to chodziło. Wszystko zależy od tego czego się szuka. Przepiękne widoki, cisza, spokój. Fantastyczne miejsce. Wyżywienie mieliśmy we wlasnym zakresie (kuchnia do dyspozycji), wieczorem ognisko, do innych zabudowań daleko więc gitara nikomu nie przeszkadzała. Dla nas dodatkowy plus - akceptują pobyt z psami.
          • Gość: Gość Re: Zieleniec noclegi IP: *.stargard.mm.pl 15.11.13, 00:09
            Hubertus to gwarantowana porażka. Beznadzieja. Oni musieliby dopłacać żeby mieć normalnych klijentów. A właściciel to dziwkarz i podrywacz. Wstyd.
          • Gość: Gość Re: Zieleniec noclegi IP: *.stargard.mm.pl 15.11.13, 00:10
            a
        • Gość: Natalia Re: Zieleniec noclegi IP: *.play-internet.pl 09.04.15, 22:25
          Zieleniec sam w sobie naprawdę godny polecenia :) Nie spodziewaliśmy się, że w Polsce można tak fajnie pojeździć. Będziemy tu zaglądać częściej :)

Niestety trafiliśmy na średnie apartamenty (Snow house). Było naprawdę nieprzyjemnie. Takiej niechęci i wrogości w stosunku do gości jeszcze nigdy nie doświadczyliśmy.

Sam standard jeszcze w miarę, choć zdjęcia na stronie chyba z pokazowego pokoju są...
          Było zimno, nawet bardzo. Niestety nie ma możliwości regulować temperatury w pokojach, gospodarze sami ją ustawiają (wersja oszczędna), więc żeby nasze 2 letnie dziecko nie marzło musieliśmy dogrzewać apartament kuchenką elektryczną.

Raczej nie polecam, sami też już nie skorzystamy. Jest w Zieleńcu masa apartamentów, na pewno lepszych...
      • marika4221 Re: Zieleniec noclegi 12.01.12, 10:58
        Gość portalu: jollkon napisał(a):

> Po raz pierwszy planuję wyjazd do Zieleńca może ktoś może polecić
        > niedrogi nocleg blisko wyciągów tak żeby nie trzeba było dojeżdżać
        > samochodem a może jeżdżą skibusy??
        Na stronie enoclegi.net.pl powinni mieć jakiś nocleg w swojej bazie, zawsze korzystam z tej strony i udaje mi się zaoszczedzić
      • gosc82 Re: Zieleniec noclegi 17.01.12, 14:54
        Ja polecam Bida&Nędza w Zieleńcu, usytuowane przy dużym parkingu, w zasadzie wystarczy przejść przez ten parking ok 200 m i jest się na wyciągu. Co do ceny to w zeszłym roku za dwójkę płaciłem coś ok 1000 - 1200 zł za tydzień. Jedyny minus to brak śniadań, ale każdy pokój ma aneks kuchenny.
        • janek-kowal Re: Zieleniec noclegi 20.01.12, 14:22
          Osobiscie gdziekolwiek jade wyszukuje noclegi w bazach noclegowych, Dzieki temu mam przeglad i porownanie co do standardu jak i ceny.
          Na niektorych mozna dodac ogloszenie i robi sie taki maly przetarg- wybierasz wtedy najbadziej dopasowana oferte do swoich oczekiwan.
          • Gość: Celina Odradzam Gosciniec SABA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.12, 23:43
            Zenada. Brak prywatnosci - gospodarze wtracaja sie, podwyzszaja ceny, uprzykrzaja zycie domownikom. Nieodsniezony dojazd na parking, zejscie po dziesiatkach oblodzonych schodow w butach narciarskich - mozna bylo otworzyc wyjscie przez taras. Ale nie!
            Poza tym awantury o kapcie- trzeba przebrac na wejsciu, choc za buty gospodarz nie ponosi odpowiedzialnosci. Kombinowanie z rachunkami. ODRADZAM! Sam stres i popsuty pobyt!
            • Gość: Maja Re: Odradzam Gosciniec SABA IP: *.adsl.inetia.pl 01.05.13, 15:19
              Dokładnie! Ja też bardzo niemile wspominam pobyt, miało być miło- a tak... Jest wiele lepszych pensjonatów. W skrócie: od 12 miał być wolny pokój, nie było. Włascicielka powiedziala ze jeszcze się sprząta i mamy przyjsc o 14. ok. Poszlismy na obiad, nie ma problemu. O godzinie 14 dalej nie był gotowy. Koło godziny 16 pani nas poinformowała, czy moglibyśmy wziąc pokoj dwuosobowy z łazienką (ale po cenie pokoju bez łazienki, ktory rezerwowalismy) ponieważ ten który był dla nas przeznaczony był połączony (zamykanymi drzwiami) z innym pokojem, i ona by mogła te całe dwa pokoje (połączone drzwiami) wynając jednej rodzinie, bo sie okazało ze wieksza rodzina przyjezdza i bla bla bla. Ok jak po starej cenie, to nie ma problemu. Jednak przy płaceniu okazało się, że włascicielka chce wyższej ceny. Było to około godziny 21:00 ciemno za oknem, gdyby powiedziała nam to o godzinie 14, wtedy poszlibysmy szukac czegos innego, a tak to gdzie bedziemy chodzić zimą po nocy! Sprytne babsko! Stwierdziła ze jesli nie chcemy placic wyzszej ceny to mozemy u niej sprzątac! Bezczelność! Nie wydała nam reszty (wiec zaaplacilismy troche wiecej niz za pokoj bez łazienki), ja naiwna studentka pomogłam jej sciągac brudna posciel po gosciach i zakladac czysta- wprawdzie raz i krótko, ale pomogłam. A ona na koncu powiedziała że nic nie pomogłam i mam jej jeszcze (dzien przed wyjazdem) pomóc albo zaplacic reszte. Oczywiscie powiedziałam co o tym mysle, ze nie przyjechalam tu do pracy i nie dopłaciłam. Nastepnego dnia, obrażona, nie zwróciła mi nawet reszty za pieczywo. (Zamawiało się codziennie u niej bułki). Teraz jestem troche starsza i postąpiłabym inaczej niż wtedy. Ale z tego co widziałam to było wiele takich młodych osob przyjezdnych które "załapaly się na sprzątanie" wiec nie byłam jedną naiwną. Włascicielka oszustka- nie polecam!Szkoda nerwów.
      • Gość: Adam Ostrzegam przed Goscincem SABA!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.12, 23:48
        Nigdy wiecej - poczytajcie o tym osrodku zanim tam pojedziecie. Babka zniszczyla nam caly pobyt! Niestety wszyscy naokolo w Zielencu sa tego swiadomi, ze TAM SIE PO PROSTU NIE JEZDZI! Chyba tylko desperaci, ktorzy pozniej musza sluchac uwag o nie jedzeniu w pokoju, o wynoszeniu smieci (nie wiadomo gdzie - chyba do sasiedniego osrodka), o tym, ze przeciez tv nie dziala, bo nie ma kabla i kropka. O kombinowaniu z rachunkami, podwyzszaniu cen nie wpominajac!
        • Gość: RADEK Re: Ostrzegam przed Goscincem SABA!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.13, 08:38
          A nasza kochana Pani (byłem u niej ok. 7 lat temu) ma jeszcze te powalone, ogromne psy, straszące gości? POBYT TRAGEDIA!!!!! Nas ta Pani oszukała!! Zamówiliśmy 2 apartamenty 2-pokojowe z łazienkami (2 rodziny, 9 osób) a dostaliśmy 1 duży pokój bez łazienki..... na poddaszu.... etam, dużo wrażeń. TRAGEDIA!!!!
          • anagri7 Re: Ostrzegam przed Goscincem SABA!!! 14.03.16, 12:14
            Paweł Żurek ?

Zdecydowanie odradzam pensjonat SABA pod adresem Zieleniec 3. Gościliśmy w 8 osób od 1 marca do 6 marca 2016. Zamawialiśmy pobyt w listopadzie 2015, cena została przez właścicielkę ustalona na 5600 złotych za wszystkie osoby ze śniadaniem , obiadokolacją, oraz przez cały dzień dostępnym ciastem, pieczywem, smalcem, nutellą, płatkami do mleka, oraz skipasami bo pensjonat uczestniczy w programie "ski za free" Pani zażyczyła sobie zaliczkę w wysokości 2500 złotych czyli prawie połowy kwoty, którą oczywiście wpłaciliśmy. Po przyjeździe okazało się że nie dość że jest problem z jedzeniem bo gospodarze mieli problemy z dokrojeniem pomidorów czy dosmażeniem jajecznicy, a po cieście nutelli czy płatkach ślad zaginął. Przyjęli tak dużą ilość gości że na obiad czekaliśmy od 20 do 50 minut. Dostaliśmy pokój na poddaszu ze śmierdzącą bez wentylacji łazienką na korytarzu z której korzystał kto chciał.Najlepsze jednak było na koniec kiedy okazało się że musimy zapłacić za pobyt 6360 plus opłata klimatyczna, bo właściciele tydzień przed naszym przyjazdem z okazji obfitych opadów śniegu w Zieleńcu wprowadzili sobie, nikogo nie uprzedzając, pakiety w cenie 795 złotych od osoby. Oczywiście zapłaciliśmy. Wszyscy którzy się rozliczali byli zaskoczeni i rozczarowani zachowaniem właścicieli. Niezwykłej pikanterii całemu pobytowi dodawał dobiegający z kuchni głos właściciela; "ile można dokrawać, ile jeszcze będą jedli, jak nie pasuje to wynocha, puszczą nas z torbami, i temu podobne. Odniosłem wrażenie że właścicielom ogromnie zależy na pieniądzach, natomiast bardzo przeszkadzają im goście.
      • zetkaw Re: Zieleniec noclegi 19.11.13, 09:10
        jestem początkująca jeśli chodzi o narty i mam pytanie czy Zieleniec jest fajną miejscówką dla takich osób? dotychczas jeździliśmy do Wisły.
      • Gość: narciarka przerażenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.14, 14:37
        o kurcze, a ja tam zamówiłam noclegi. Prezent dla męża.
      • Gość: Ewelina Re: Zieleniec noclegi IP: *.play-internet.pl 05.01.15, 13:59
        Polecamy noclegi Apartamenty Żywioły w Bardzie, niedaleko od Zieleńca w atrakcyjnej cenie.
        olx.pl/oferta/apartamenty-zywioly-bardo-CID3-ID8oWwR.html#d1d78310ddZapraszamy
      • Gość: Ewelina Re: Zieleniec noclegi IP: *.play-internet.pl 05.01.15, 13:59
        Polecamy noclegi Apartamenty Żywioły w Bardzie, niedaleko od Zieleńca w atrakcyjnej cenie.
        olx.pl/oferta/apartamenty-zywioly-bardo-CID3-ID8oWwR.html#d1d78310dd

Zapraszamy
        • dorinkas Re: Zieleniec noclegi 01.02.15, 18:25
          Wg mapy google 45 km. To jest niedaleko?
          • Gość: Darko Re: Zieleniec noclegi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.15, 21:03
            W przeciętnych warunkach 2 godz. jazdy. Zaoszczędzisz na karnetach :)
      • Gość: malgorzata [...] IP: 91.234.102.* 22.02.16, 00:09
        Treść postu jest niedostępna.
        • fajnylajkonik Re: Zieleniec noclegi 22.02.16, 13:47
          Najlepiej jak napiszesz tą opinie na google. Tam tez sporo osób szuka noclegów i czyta opinie.
          Ten obiekt jeszcze nie ma żadnej opinii wiec Twoja będzie pierwsza i jeżeli to jest prawda co piszesz to uchroni innych przed taka sama wtopą.
        • Gość: Piotr Re: Zieleniec noclegi IP: *.toya.net.pl 05.03.16, 15:35
          Coś ten wpis o Widoku brzydko pachnie,wybieram sie tam 3-raz z rodzina i
          jestem zaskoczony takim postem,jedyny kłopot to to ze nie ma miejsca na
          wozek dzieciecy.
          Widze ze ten gosc:malgorzata oczekiwal pensjonatu z obsluga na kwaterach
          prywatnych....a tak w kwesti informacyjnej to wentylacja przeciez zalacza sie z zapalaniem swiatla w
          lazience,no i mokrych scian nie da sie pomalowac,i po co?;P
      • anagri7 Re: Zieleniec noclegi 16.03.16, 18:34
        Paweł Żurek

Zdecydowanie odradzam pensjonat SABA pod adresem Zieleniec 3. Gościliśmy w 8 osób od 1 marca do 6 marca 2016. Zamawialiśmy pobyt w listopadzie 2015, cena została przez właścicielkę ustalona na 5600 złotych za wszystkie osoby ze śniadaniem , obiadokolacją, oraz przez cały dzień dostępnym ciastem, pieczywem, smalcem, nutellą, płatkami do mleka, oraz skipasami bo pensjonat uczestniczy w programie "ski za free" Pani zażyczyła sobie zaliczkę w wysokości 2500 złotych czyli prawie połowy kwoty, którą oczywiście wpłaciliśmy. Po przyjeździe okazało się że nie dość że jest problem z jedzeniem bo gospodarze mieli problemy z dokrojeniem pomidorów czy dosmażeniem jajecznicy, a po cieście nutelli czy płatkach ślad zaginął. Przyjęli tak dużą ilość gości że na obiad czekaliśmy od 20 do 50 minut. Dostaliśmy pokój na poddaszu ze śmierdzącą bez wentylacji łazienką na korytarzu z której korzystał kto chciał.Najlepsze jednak było na koniec kiedy okazało się że musimy zapłacić za pobyt 6360 plus opłata klimatyczna, bo właściciele tydzień przed naszym przyjazdem z okazji obfitych opadów śniegu w Zieleńcu wprowadzili sobie, nikogo nie uprzedzając, pakiety w cenie 795 złotych od osoby. Oczywiście zapłaciliśmy. Wszyscy którzy się rozliczali byli zaskoczeni i rozczarowani zachowaniem właścicieli. Niezwykłej pikanterii całemu pobytowi dodawał dobiegający z kuchni głos właściciela; "ile można dokrawać, ile jeszcze będą jedli, jak nie pasuje to wynocha, puszczą nas z torbami, i temu podobne. Odniosłem wrażenie że właścicielom ogromnie zależy na pieniądzach, natomiast bardzo przeszkadzają im goście.
      • italio70 Re: Zieleniec noclegi 20.06.22, 14:25
        Prowadzącym wynajem noclegów dla turystów polecam program do wystawiania rachunków Pakiet Przedsiębiorcy Rachunek. Można go pobrać bezpłatnie tutaj:

www.pakietprzedsiebiorcy.pl/rachunek
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka