Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

serfaus-fiss-ladis

30.03.10, 23:13
    Witam
    Macie moze namiar na kwatere w tych miejscowosciach??? wybieram sie tam na
    swieta pierwszy raz i poszukuje noclegu.

qPozdrawiam
    Obserwuj wątek
      • staszka1974 Re: serfaus-fiss-ladis 31.03.10, 14:30
        My mieszkalismy w Prutz (Hotel Post - b. fajny hotel). Ceny o połowę niższe niż
        w Serfauss, Fiss czy Ladis. Dojazd pod wyciągi zajmował nam ok. 10-15 min.
      • Gość: agatulka Re: serfaus-fiss-ladis IP: *.11-79-r.retail.telecomitalia.it 31.03.10, 16:58
        A bedzie sie tam dalo jeszcze jezdzic? Pomijajac posty z forum wielu znajomych
        wrocilo wlasnie z roznych duzo wyzej polozonych osrodkow (np. 3 Doliny) i ponoc
        sytuacja jest (byla) tragiczna nawet na duzych wysokosciach.
        Ja juz sobie dalam spokoj na ten sezon po takich relacjach.
        • ron5 Re: serfaus-fiss-ladis 31.03.10, 20:02
          nie wiem co ci znajomi mieli za kłopoty w 3 dolinach,jade tam 8-
          11.04 i śledzę pogodę ,nawet w dolnych partiach 3 dolin są
          pokazywane temperatury bliskie zeru,więc na pewno nie mogło być tam
          tragicznie
          • Gość: agatulka Re: serfaus-fiss-ladis IP: *.11-79-r.retail.telecomitalia.it 31.03.10, 20:15
            Ja nie wiem, znajomi twierdza, ze woda byla nawet w Val Thorens i ogolnie tragedia.
            • Gość: serec Re: serfaus-fiss-ladis IP: 195.184.82.* 31.03.10, 22:55
              Oczywiście wcale tak być nie musi, warto jednak przeczytać:
              www.skiforum.pl/showthread.php?t=30839
              serec
              • ron5 Re: serfaus-fiss-ladis 01.04.10, 05:46
                dzi,eki za ciekawy link i zawartą w nim super relację.
                Cóż-wyrywam się na dawno wymarzony rekonesans trzydniowy do 3V i nie
                bedę się na zapas martwił co przyniesie natura.Natomiast z
                ciekawością obserwuję różne prognozy i nauczyłem się baaardzo
                ograniczonego zaufania,nawet do tych trzydniowych.
                18-21.03 byłem w Schladming i prognozy pokazywały,że będzie (na
                górze) +4 mniej więcej przez te 3 dni.W rzeczywistości ,przez 2 dni
                na wyświetlaczach na Planai w środku dnia było +14 a zauważyłem też--
                - +20 !!!Mimo to były to super dni narciarskie-8:30-ca 12 super
                jazda a potem jazda w ciężkim śniegu-ale wciąż radość.Gdybym jednak
                znał wcześniej prognozę o +14 to po prostu bym nie pojechał.
                Na 3 V obserwuję
                www.snow-forecast.com/resorts/Meribel/6day/top
                bo wydaje mi się,że ta strona pokazuje przynajmniej tendencję pogody.
                A jak będzie naprawdę:zobaczymy!!!

• Gość: twarozek Re: serfaus-fiss-ladis IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.10, 12:04
                  Agatulka wybacz za złośliwość, ale odbijając piłeczkę - "nie ma jej
                  tam a się wypowiada" - przecież znajomi nie są żadnym wyznacznikiem
                  (vide casus mojej opinii o Ischgl na podstawie zeznań bliskich
                  znajomych).
                  • Gość: agatulka Re: serfaus-fiss-ladis IP: *.11-79-r.retail.telecomitalia.it 01.04.10, 12:11
                    Heh racja, ale chyba nie zauwazyles, ze wyraznie napisalam, ze nie wiem bo to tylko opinia znajomych.
                • Gość: adek Re: serfaus-fiss-ladis IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.10, 18:25
                  byłem wtedy w okolicy i muszę powiedzieć extrem słońce u góry i miła
                  jazda
                  ale w ok 16ej zjazd na dół już nie był tak bardzo przyjemny-)
      • Gość: waldek Re: serfaus-fiss-ladis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.10, 21:03
        Bylem w Fiss miesiac temu i jest tam gdzie pojezdzic.
        Prognozy sa w okolicach zera. Ale oczywiscie to sa tylko prognozy.
        Podaj swoj e-mail to ci wysle kontakt na apartament i hotel.Do wyboru.
        Bylem w jednym i drugim i moge je polecic.

• Gość: agatulka Re: serfaus-fiss-ladis IP: *.11-79-r.retail.telecomitalia.it 01.04.10, 21:57
          Ze jest tam gdzie pojezdzic to chyba nikt nie ma watpliwosci, to jeden z najlepszych osrodkow w Austrii ;)
          Ja znam fajny apartament, ale jakies 25 minut od S-F-L, za to ma jedno zalete, lezy po srodku miedzy 3 najwiekszymi osrodkami w okolicy, wiec wszedzie jest blisko.
          • Gość: adek Re: serfaus-fiss-ladis IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.10, 22:44
            podajcie te namiary
            my 2011 jedziemy do fiss
            dzięki
            • ewangelizator_carvingu Re: serfaus-fiss-ladis 02.04.10, 10:00
              wrzuce swoje 3 grosze

nie ma sensu mieszkac na płaskowyżu SFL jezeli nie ma sie
              bezpośredniego dostepu do tras

zasuwać pół kilometra pod góre, czy tez pakowac sie do samochodu na
              5 minut drogi, czy nie lepiej zamieszkać w dolinie, skad dojazd
              samochodem czy skibusem zajmie 10 minut dłuzej?

na płaskowyzu ceny sa wysokie, dużo taniej jest w dolinie - Prutz,
              Ried, są wieksze i tańsze sklepy, poza tym jest łatwiejszy dostep do
              innych ciekawych osrodków - Fendels, Kaunertal czy nawet Nauders,
              Samnaun, dodatkowo w czwartki jest nocna jazda w Fendels

moim zdaniem przy tygodniowym pobycie w SFL wizyta w Kaunertal jest
              obowiazkowa, to na tyle mały a zarazem fajny lodowiec ze najlepiej
              odwiedzić go "przy okazji"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka