Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Nordica SUV 8?

IP: *.henet.pl 19.11.10, 17:53
    Czy 490 zł zł za narty Nordica SUV 8 w bardzo dobrym stanie na wiązaniach rentalowych (Marker) to akceptowalna cena czy raczej zbyt wysoka i przepłacam sporo. Dziękuję za pomoc.
    Obserwuj wątek
      • freekruszynka Re: Nordica SUV 8? 20.11.10, 09:34
        To zależy. Mi się wydaje ,że trochę dużo. Widziałam ten model na dobrenarty,pl i kosztowały one tam około 390 . To raczej spora różnica. Słyaszałąm bardzo pozytywne opinie na temat tych nart, więc muszą być dobre. W każdym razie rozejrzyj się jeszcze
        • Gość: xx Re: Nordica SUV 8? IP: *.henet.pl 20.11.10, 11:43
          Zaoszczedzęęna kosztach przesyłki wiec różnica w cenie wyniesie tylko 70 zł. Chyba się więc skuszę.
          Dzięki za pomoc.
          • Gość: Michał Czy warto ??? Kupić te narty czy raczej nie IP: *.toya.net.pl 20.11.10, 13:03
            Zapraszam Cie na forum kochamnarty.pl doradzimy Ci, co kupić i czy się opłaca
            Jest wiele powodów, dla których nie warto kupować narty używanej po pierwsze narta na 100% już jest spracowana tzn. nie ma tej sprężystości, którą mieć powinna narta rentalowa to narta zajeżdżona, że tak określę na śmierć druga sprawa w tej cenie kupisz nowe narty z oferty marketów i uwierz mi będziesz zadowolona, więc zapraszam

Jakie narty
            Gdzie jechać na narty
            Jakie kupić buty narciarskie
            • ortodox Re: Czy warto ??? Kupić te narty czy raczej nie 20.11.10, 15:09
              Gość portalu: Michał napisał(a):

> Zapraszam Cie na forum kochamnarty.pl doradzimy Ci, ...
              ------------------------------------
              Kolejny nawiedzony naganiacz?
              Stary, jak ktoś potrafi na forum doradzić, czy kupić te narty, czy nie to może robić to nawet na forum gazety.pl ...
              pozdro.
              • Gość: xx Re: Czy warto ??? Kupić te narty czy raczej nie IP: *.henet.pl 20.11.10, 15:53
                Ja nie mam (teraz) zdrowia więc moje jeżdżenie polega tylko na asekuracji dzieci i zjechanie z punktu A do punktu B w miłych okolicznościach przyrody:) Te narty nie są po wyporzyczalni więc może nie są do końca "spracowane".
              • Gość: Michał Możesz wyjaśnić dalczego nawiedzony ??? IP: *.toya.net.pl 20.11.10, 15:56
                i dlaczego mam to robić na tym forum ????

Te narty nie są warte tej ceny zwłaszcza używane na forum KochamNarty.pl jest więcej osób które mogą podzielić się swoją wiedzą i doświadczeniem może nawet jeżdziły na takich nartach. Pani nie napisała wzrostu, wagi, umiejętności, jak dużo jeździ na nartach oraz jaki styl preferuje to wszystko ma znaczenie. Jeżeli chce dobrać sprzęt tak aby spełnił jej wymagania to nie zaszkodzi zasięgnąć języka w miejscu gdzie ktoś się na tym zna tu jakoś nie widzę chętnych do pomocy tylko malkontenta któremu coś nie pasuje jak będzie chciała to wejdzie na forum i się dowie.

Jakie narty
                Gdzie jechać na narty
                • Gość: xx Re: Możesz wyjaśnić dalczego nawiedzony ??? IP: *.henet.pl 20.11.10, 16:07
                  Osoba bardzo doświadczona dobrała mi te narty. Ja tylko chcę wiedzieć czy za dużo nie przepłacam:)
                  • Gość: Michał dlaczego nie IP: *.toya.net.pl 20.11.10, 16:29
                    Czyli potrzebne Ci są narty do tzw. zwożenia w takiej sytuacji każda narta będzie dobra ale cena 490 zł za narty prawdopodobnie z sezonów 04 05 06 to przesada ktoś chce jak najmniej stracić po zapłacił za nie około 1,1 tys zł ale to nie powód aby kupić je za tyle.
                    Ta narta jest już stara z uwagi na rocznik ma już z 5 lat tak podejrzewam materiały z których jest wykonana też się starzeją tracą właściwości) a ty będziesz chciała na nich jeszcze pojeździć więc są to narty moim zdaniem nie warte tej ceny teraz w ofercie makro czy sellgrosa są narty np. Elany za 600 zł nowe tylko długości takie juniorskie 140-152 i wiązania do 7,5 din czyli dla lżejszej osoby również dlatego bez danych typu wzrost waga ciężko coś doradzać a dopłacając z 200 zł spokojnie możesz kupić nowe narty np. ROSSIGNOL SAPHIR cena 730 zł które wystarczą na kilka sezonów.

Jakie narty
                    Gdzie jechać na narty
                  • Gość: Misio_Zloty Przepłacasz IP: *.limes.com.pl 20.11.10, 19:39
                    Ok, to narta dla początkujących i jak piszesz powyżej, do zwożenia się czyli narta nie musi być jakoś tam dynamiczna a wręcz przeciwnie, winna wybaczać błędy i nie męcząca.
                    Ale ...
                    Cena 490,- jest moim zdaniem za wysoka dla tego typu modeli, tym bardziej dla używek i jeśli to dokładnie model SUV 8 a nie jakiś SUV8.1 to narta ma już z 5-6 lat, więc cena powinna wynieść nie więcej niż 350,- złotych a i to przy świetnym stanie, bo o ile pamiętam nówki kosztowały w granicach do 900 zł.
                    Takie jest Moje zdanie.
                    Jakiś czas temu (na wiosnę) w Intersporcie były do kupienia narty Tecno XT500 (zielone) za cenę poniżej 600,- zł. Jeżdziłem na nich i powiem tyle, to były niezłe narty, choć już raczej dla dobrze jeżdżących ale widziałem na Allegro niższy model odpowiadający lub bliski tym SUV8 czyli model Tecno XT300 za cenę 330,- z przesyłką.
                    Rozumiem że tu jest wielu przeciwników kupowania nart z Allegro czy nart mało czy nieznanych producentów ale ja nie namawiam a jedynie chcę zwrócić uwagę na alternatywę.

P.S. Nie wystawiam ani tych nart ani jakichkolwiek innych zaś Allegro jest jedną z form sprzedaży sieciowej i tutaj podanie tego portalu jest tylko wskazówką że wskazany produkt tam znalazłem.
                • ortodox Re: Możesz wyjaśnić dalczego nawiedzony ??? 20.11.10, 18:24
                  Nie pytasz dlaczego naganiacz? ... tylko nawiedzony?
                  Gdybyś nie był nawiedzony, to pewnie zapytałbyś także ... dlaczego naganiacz :)
                  No i ciekaw jestem co taki znafca używanych nart jak ty robi na forum malkontentów?
                  Nie jesteś pierwszym, który w sposób nachalny i pożałowania godny próbuje jak ryba wody złapać kogoś na wasze forum. Wiem, że dla was każde kliknięcie może oznaczać być albo nie być, ale to jeszcze nie powód, by uciekać się do takiej nagonki.
                  Wchodząc na to forum musisz zaakceptować panujące tu reguły i zasady. Nie możesz przekazywać żadnych treści reklamowych, a ty nawet w sygnaturkach pod pozorem ważnych informacji pełnisz role naganiacza. Czytałem te wątki i wiesz co ... mógłbyś znaleźć coś lepszego, by zareklamować JNFN. No, a może tam nie ma nic ciekawszego ...to przepraszam.
                  Wracając do meritum sprawy, czyli do dylematu xx ... ty już wiesz michal, że narty są w 100% spracowane ,że nie mają sprężystości i że to narta zjeżdżona i w ogóle inie warto ich kupować choć ich na oczy nie widziałeś!!! Teraz wiesz ... dlaczego jesteś nawiedzony.
                  Bo wypowiadasz się w sprawie o której nie masz wiedzy ... czy to jasne?
                  Posłuchaj xx ... nikt Tobie nie odpowie sposób jednoznaczny i rzetelny na Twój problem na forum. Te narty należałoby wpierw obejrzeć, bo tylko wtedy można ocenić ich wartość. Nie ma innej rady, gdy chcesz kupić używane narty, jak wziąć je do reki i wprawnym okiem ocenić ich zużycie. Zużycie krawędzi i ślizgów, bo o sprężystość bym w ogóle się nie obawiał. Tej cech narty nie tracą w ciągu kilku sezonów. Nie jest to trudne do oceny, ale musi to zobaczyć ktoś, kto trochę na tym się zna. Z samego faktu, że są to nart rentalowe nic nie wynika, bo wcale nie muszą pochodzić z wypożyczalni, choć jest to prawdopodobne. Taki narty maja z zasady grubsze krawędzie, więc nie wykluczone, że jakiś czas mogą jeszcze pojeździć, ale nie sposób ocenić tego i ich wartości bez dokładnych oględzin, więc ani tu, ani tym bardziej na forum nawiedzonych narciarzy ( kocham_narty) nikt Ci jednoznacznej odpowiedzi nie udzieli. Jeśli to spróbuje zrobić, to jest nawiedzony :)))
                  pozdro.
                  • Gość: Misio_Zloty A ja jestem nawiedzony IP: *.limes.com.pl 20.11.10, 20:00
                    i co Mi zrobisz ?.
                    xx pytał czy cena za narty jest dobra czy aby nie za wysoka.
                    Nie pytał czy narty są złe czy dobre ale czy cena nie jest wzięta z kosmosu.
                    Akurat ja i Michał napisaliśmy a i Ty się zapewne zgodzisz że jest za wysoka, bo akurat jest.
                    Jeśli xx kupi za podaną cenę ale będzie na nich długo jeździł to tak czy inaczej się mu odwdzięczą a i on zadowolony będzie, jeśli będzie inaczej, będzie sobie pluł w brodę że się nie posłuchał rad.
                    Ale to jego wybór.
                    Jedyne z czym się zgodzić mogę, to ze stwierdzeniem że tu Nikt nie odpowie jednoznacznie i rzetelnie na zapodany problem.
                    M.in. dlatego też podałem inny mało znany model narty (moim zdaniem w niezłym stanie technicznym i stan wskazuje na mało używaną) odpowiednik (circa) SUV8 jako wskazówkę że ceny mogą być niższe.
                    Czy zatem dokonywanie takich wpisów jest też beeeeeeee czyli nawiedzone ?!
                    • ortodox To juz Twój problem ... 20.11.10, 20:51
                      Cóż mogę zrobić nawiedzonemu? Lepiej uważaj, żebyś sobie sam krzywdy nie zrobił :)
                      Poza tym wydaje się, że trochę przesadzasz ze swoim nawiedzeniem.
                      Nie napisałeś, że narty są w 100% spracowane i nie maja już sprężystości, że są zużyte ... nawet ich nie oglądając. Nie obiecujesz też, że na innym forum doradzą w tej sprawie bez oglądania nart ... wiec chyba nie jest z Tobą aż tak źle Zloty_Miso, jak z Michałem.
                      Na razie idź się przespać, a jutro przeczytaj cały watek od początku i ... będzie dobrze.
                      To wystarczy,
                      pozdro.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka