Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Skipass Val Gardena ...

15.12.11, 11:48
    ... nie obejmuje Alpe di Siusi i vice versa?
    Tak przynajmniej wynika z www.dolomitisuperski.
    Pisałem już o tym i pytałem w innym wątku:
    forum.gazeta.pl/forum/w,380,131376820,131409461,Re_Ktory_skipass_mam_kupic_.html
    ale może to gdzieś umknęło, więc jeszcze raz.
    Wydaje mi się, że przedtem jednak był jeden skipass na te tereny. Nie mam takiej pewności, bo nie kupowałem nigdy regionalnych skipassów. Czy ktoś pamięta i może to potwierdzić lub zdementować, że dotychczas był tam jeden skipass?
    pozdro.
    Obserwuj wątek
      • b-a-n-i-t-a Re: Skipass Val Gardena ... 15.12.11, 12:00
        Kumie mnie się nie pytaj bo prawdę mówiąc w tym regionie nigdy w życiu nie trzymałem w ręku innego skipassa niż Dolomiti Superski. Nawet jak kilka lat temu pojechaliśmy we dwóch z Panem Prezesem na pół dnia do Val Gardeny to mieliśmy skipass Dolomiti Superski. Według mnie te wszystkie inne wynalazki, szczególnie w Dolomitach, są bez sensu.
      • Gość: Ania Re: Skipass Val Gardena ... IP: *.171.105.18.static.crowley.pl 15.12.11, 12:57
        Na stronie DSS jest ujęty jako skipass ValGardena/AlpeSiusi:
        Valido su 83 impianti di risalita in tutta la Val Gardena, fino ai Passi Sella e Gardena e sull’Alpe di Siusi per un totale di 175 km di piste.
        Klikając na mapkę zbiorczą 12 stref, zaznaczony jest jako jedna. Wynika z tego, że obejmuje.
        Pozdrawiam
        A.
        • ortodox Re: Skipass Val Gardena ... 15.12.11, 15:57
          Prawdę mówiąc pytałem o to jak było poprzednio, bo choć wydaje mi się że był jeden skipass, to nie kupowałem więc nie mam pewności.
          Natomiast obecnie sytuacja wydaje się niejasna. Z jednaj strony rzeczywiście na mapce jest zaznaczony jeden region VG/AdS i w cenniku wymienione są jako jedna pozycja z ta samą ceną.
          Z drugiej strony jednak mamy osobny cennik na Alpe di Siusi
          i osobna pozycję na Val Gardenę
          Ceny są co prawda identyczne, ale to niczego nie dowodzi.
          • Gość: Ania Re: Skipass Val Gardena ... IP: *.171.105.18.static.crowley.pl 15.12.11, 16:19
            Poniższy link powinien rozwiać Twoje wątpliwości:
            www.valgardena.it/?pagid=8&artid=55&lang=eng
            Jest wyraźnie napisane na górze strony: Val Gardena-Alpe di Siusi Skipass
            Poza tym tu też jest to jasno opisane:
            This skipass is valid for a total of 83 lifts and 175 km ski runs in Val Gardena as far as Passo Sella and Passo Gardena and also on Alpe di Siusi.
            Wg. mnie to jest jednoznaczne, przynajmniej teraz. Też nie pamiętam jak było kiedyś:(
            Pozdrawiam
            Agata
            • ortodox Re: Skipass Val Gardena ... 15.12.11, 18:39
              No tak wydaje się, że ten link rozwiewa wątpliwości, dziękuję :)
              Nie wiem po co mącą na dolomitisuperski.
              pozdro.
          • b-a-n-i-t-a Re: Skipass Val Gardena ... 15.12.11, 16:31
            Sprawdziłem kumie, jest 1 skipass na Val Gardenę i Alpe di Siusi na 175 km tras.
            W Alpe di Siusi spotyka się nazwę Alpe di Siusi / Val Gardena stąd może to zamieszanie.
            Na podanych przez ciebie stronach zobacz u góry ;)
      • Gość: narciarz Re: Skipass Val Gardena ... IP: *.dynamic.chello.pl 15.12.11, 15:06
        Nie obejmuje.
        • b-a-n-i-t-a Re: Skipass Val Gardena ... 15.12.11, 16:31
          Gość portalu: narciarz napisał(a):

> Nie obejmuje.

Jak tak pisze największy forumowy spamer to musi być na 100% prawda. Także wątek można już zamknąć kumy ;)
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka