Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Gandalf Travel koszty rezygnacji z wyjazdu ...

16.11.12, 15:06
    Z powodów zdrowotnych niestety zmuszony jestem do rezygnacji z wyjazdu na narty w tym sezonie. Złożyłem pisemną rezygnację na ponad 2 miesiące przed terminem wyjazdu. Napiszcie proszę jaką kwotę powinno mi zwrócić BP Gandalf Travel ? Poniżej trochę istotnych liczb.

koszt wyjazdu - 3098 zł ( 2x1549)
    ubezpieczenie - 110 zł (2x55)
    ubezpieczenie od kosztów rezygnacji - 120 zł (2x60)

Razem - 3328 zł ( to wszystko z dwie osoby )

Zaliczka którą wpłaciłem - 998 zł

Tu wklejam punkt 4.6 z ogólnych warunków uczestnictwa w imprezach Gandalf Travel ....
    .... 4.6. W cenie imprezy nie jest zawarte ubezpieczenie od kosztów rezygnacji z imprezy w przypadku choroby lub zdarzenia losowego. Gandalf Travel
    zaleca zawarcie tego ubezpieczenia wraz z rezerwacją imprezy. Cena ubezpieczenia przy imprezach o wartości: - do 1200 zł – 40zł/os; - od 1201 zł do
    2000 zł – 60 zł/os.
    Wykupienie ubezpieczenia gwarantuje zwrot maksimum 75% niewykorzystanych świadczeń z tytułu zawartej umowy.

Ile powinno mi zwrócić BP Gandalf Travel ?

Obserwuj wątek
      • Gość: web Re: Gandalf Travel koszty rezygnacji z wyjazdu .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.12, 15:19
        zacznij od tego ile wynosza koszty rezygnacji w Gandalfie.
        Przyjmijmy, że 10% wartości imprezy = czyli 320zł80gr + 60 - to jest twoja strata
        Gandalf zwróci Ci 998zł - 380.80zł
        a teraz firma ubezpieczeniowa na podstawie twojego zaświadczenia od lekarza, który stwierdzić musi, że nie bedziesz w stanie jechać na ten wyjazd za 2 miesiące odda Ci max 75% z kwoty 320.80zl
        kapito?
        teraz zajrzyj do warunków Gandalfa i weź sie za liczenie
        • smir_noff Re: Gandalf Travel koszty rezygnacji z wyjazdu .. 16.11.12, 15:29
          Skąd te 10 % ? Nie ma o tym mowy w OWU.
          Zacytowałem cały punkt 4.6 z OWU, w którym jest mowa o zwrocie 75 % niewykorzystanych świadczeń.
          • Gość: web Re: Gandalf Travel koszty rezygnacji z wyjazdu .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.12, 15:38
            zacznij od przeczytania warunków www.app.gandalftravel.com/dokumenty2010/warunki%20uczestnictwa%20gandalf%20travel.pdf
            a potem dopiero z tego co stracisz w gandalfie możesz ubiegać sie w firmie ubezpieczeniowej
            to nie to samo
            • smir_noff punkt 4.6 OWU 16.11.12, 15:46
              4.6 z ogólnych warunków uczestnictwa w imprezach Gandalf Travel ....
              .... 4.6. W cenie imprezy nie jest zawarte ubezpieczenie od kosztów rezygnacji z imprezy w przypadku choroby lub zdarzenia losowego. Gandalf Travel
              zaleca zawarcie tego ubezpieczenia wraz z rezerwacją imprezy. Cena ubezpieczenia przy imprezach o wartości: - do 1200 zł – 40zł/os; - od 1201 zł do
              2000 zł – 60 zł/os.
              Wykupienie ubezpieczenia gwarantuje zwrot maksimum 75% niewykorzystanych świadczeń z tytułu zawartej umowy.

Na umowie z Gandalfem, którą podpisałem jest zawarte ubezpieczenie od kosztów rezygnacji o którym mowa w pkt 4.6 OWU w kwocie 120 zł.
          • Gość: web Re: Gandalf Travel koszty rezygnacji z wyjazdu .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.12, 15:43
            no to liczymy
            według warunków Gandalf pobiera 300zł/os, czyli z zaliczki tracisz 600zł
            a Gandalf przesyła do Ciebie zaliczka - 600 - ubezpieczenie od rezygnacji = 278zł
            skladasz pismo do firmy ubezpieczeniowej o odszkodowanie z tytułu niemozności wzięcia udziału w imprezie turystycznej / np operacji serca/ - firma przychyla się dostajesz od niej 75% z kwoty 600zł czyli 450zł
            razem odzyskales = 728zl a straciłeś 270zł
            jasne?
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka