Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Chcesz zostać moderatorem tego forum?

03.04.14, 15:52
    Poszukujemy osoby, która chciałaby dołączyć do grona moderatorów społecznych Forum.gazeta.pl i pomóc w opiece nad forum Narty.

Moderator społeczny to osoba wyjątkowa. Zaangażowana w życie forum, przestrzegająca netykiety i znająca forum jak własną kieszeń. Jeżeli uważasz, że dasz radę sprostać wyzwaniu - napisz, podając w treści maila swój login.

Jeśli chcesz zostać moderatorem innego forum redakcyjnego, napisz i podaj link do tego forum.

Zgłoszenia prosimy kierować na adres forum@agora.pl

Czekamy na Wasze maile!
    Administracja Forum Gazeta.pl
    Obserwuj wątek
      • Gość: kalle Re: Chcesz zostać moderatorem tego forum? IP: 149.156.124.* 04.04.14, 15:29
        A co - niejaki "ortodox" wam się znudził?
        • Gość: Karol-ski Re: Chcesz zostać moderatorem tego forum? IP: *.adsl.inetia.pl 06.04.14, 20:18
          Gdyby Ortodox był moderatorem to forum by kwitło,
          a tak ze smutkiem zauważam, że obumiera.
          Pozdrawiam Orta, Banitę, Renię i wszystkich, którzy tu zaglądają
          ale już nie piszą - Karol-ski.
          • jabolkn Re: Chcesz zostać moderatorem tego forum? 09.06.14, 18:52
            Gość portalu: Karol-ski napisał(a):

> Gdyby Ortodox był moderatorem to forum by kwitło,
            > a tak ze smutkiem zauważam, że obumiera.
            > Pozdrawiam Orta, Banitę, Renię i wszystkich, którzy tu zaglądają
            > ale już nie piszą - Karol-ski.

proponuje uzytkownika Agatulka vel Banita na moderatora
            • zolviu Re: Chcesz zostać moderatorem tego forum? 20.07.14, 16:18
              proponuje sztandar wyprowadzić...
              • jabolkn Re: Chcesz zostać moderatorem tego forum? 30.07.14, 09:44
                zolviu napisał:

> proponuje sztandar wyprowadzić...
                no i gdzie bedziesz wtedy swoje relacje pisal ?
                • zolviu Re: Chcesz zostać moderatorem tego forum? 31.07.14, 12:07
                  u Ciebie? :) kupe zdjec zaleglych mam do wstawienia, st. moritz jeszcze polowke, obertauern, katschberg, faningberg, grosseck. przed sezonem mysle sie ogarne
      • ewangelizator_carvingu Re: Chcesz zostać moderatorem tego forum? 25.08.14, 11:10
        takie ruchy to powinniście zrobić 5 lat temu

a tak userzy odpłyneli i pa pa
      • ortodox Re: Chcesz zostać moderatorem tego forum? 29.08.14, 21:52
        ... o konieczności zmiany, a właściwie powołania jakiegoś moderatora, który zająłby się tym forum pisano tu już od dawna. Chowaliście głowy w piasek udając, że nic się nie dzieje, że nie ma problemu. Teraz jest już chyba za późno.
        Pozdrawiam wszystkich, którzy zaglądają tu już chyba tylko z przyzwyczajenia.
        • jabolkn Re: Chcesz zostać moderatorem tego forum? 01.09.14, 08:37
          ortodox napisał:

> Pozdrawiam wszystkich, którzy zaglądają tu już chyba tylko z przyzwyczajenia.

Dziekuje i pozdrawiam takze
        • kasi.aa Re: Chcesz zostać moderatorem tego forum? 02.09.14, 17:15
          ortodox napisał:

> ... o konieczności zmiany, a właściwie powołania jakiegoś moderatora, który za
          > jąłby się tym forum pisano tu już od dawna. Chowaliście głowy w piasek udając,
          > że nic się nie dzieje, że nie ma problemu.

Jeżeli takie sygnały nie docierały bezpośrednio do nas (forum@agora.pl) to jest duża szansa, że - niestety - w ogóle o tym nie wiedzieliśmy. Technicznie nie jesteśmy w stanie czytać wszystkich wpisów na wszystkich forach redakcyjnych.

>Teraz jest już chyba za późno.

Może jednak nie - może byłbyś skłonny podjąć się tego zadania?:)
          • skynews Re: 04.09.14, 02:18

kasi.aa napisała:
            „Jeżeli takie sygnały nie docierały bezpośrednio do nas (forum@agora.pl) to jest duża szansa, że - niestety - w ogóle o tym nie wiedzieliśmy...”

no super...
            czy tzn. że jak się wysyła maile na adres forum@agora.pl to wiadomości te bezpośrednio do
            was nie docierają ?
            dwa razy pisałem do was w sprawie spamerów oraz tych, którzy niezalogowani agresywnie sobie poczynają na forum, przedstawiając konkretne techniczne propozycje rozwiązania tego problemu - są technologie, które to umożliwiają (np. podobne do tych stosowanych przy prenumeracie Piano)
            nigdy żadnej odpowiedzi...no ale jak nie docierały...
            a szkoda bo jest tu kilka osób, które często podróżują po świecie i mają co relacjonować
            na b.dobrym poziomie...

a to że przez 5 miesięcy nikt nie odpowiedział na propozycję Chcesz zostać moderatorem tego forum? też chyba świadczy o tym jakie szkody poniosło to forum, niestety również przy współudziale Administracji Forum Gazeta.pl...
            • kasi.aa Re: 04.09.14, 10:43
              skynews napisał:

> no super...
              > czy tzn. że jak się wysyła maile na adres forum@agora.pl to wiadomości te bezpośrednio do >was nie docierają ?

Docierają bezpośrednio do nas. To o czym pisałam oznacza, że jeżeli ktoś pisze o czymś na forum, a nie bezpośrednio pod adres forum@agora.pl, to o tym możemy nie wiedzieć, bo nie czytamy wszystkich wpisów na forum.

> dwa razy pisałem do was w sprawie spamerów oraz tych, którzy niezalogowani agre
              > sywnie sobie poczynają na forum

Z jakiego adresu do nas pisałeś? Po loginie nic znaleźć nie mogę..
              Spam na forum niestety był zawsze, walczymy z nim każdego dnia (nie tylko na tym forum). Między innymi na tym polega rola moderatora społecznego - wybieramy osobę z forum, której, jak nam, zależy, aby na forum można było prowadzić ciekawe dyskusje, bez spamu, reklam, wulgaryzmów oraz innych przypadków łamania netykiety. Nie bez przyczyny grono naszych moderatorów społecznych liczy sobie setki naprawdę znakomitych, zaangażowanych użytkowników. Zachęcam do rozważenia naszej propozycji, w ten sposób możecie mieć realny wpływ na treści, które prezentowane są na forum (oczywiście w zgodzie z Regulaminem i Netykietą, a nie osobistymi sympatiami moderatora:)
              • skynews Re: 05.09.14, 00:58

Dziękuję za szybką odpowiedź...

kasi.aa napisała:
                „Z jakiego adresu do nas pisałeś? Po loginie nic znaleźć nie mogę..”

mam od początku tylko jeden adres na waszym portalu i ten jest używany do pisania
                ale...ja nie pisałem do was wczoraj ani przedwczoraj - to było kilka lat temu i nawet
                nie uważam za celowe przeszukanie „Wysłane" bo zawarte tam techniczne propozycje są już
                nieaktualne.

„Spam na forum niestety był zawsze, walczymy z nim każdego dnia (nie tylko na tym forum).”

może zamiast walczyć (każdego dnia) należałoby zlecić dobrej firmie IT takie przeprogramowanie portalu żeby spamowanie, reklamy, pisanie bez logowania się, naruszanie regulaminu etc. ograniczyć do minimum lub w ogóle uniemożliwić - jest to dzisiaj wykonalne
                (mam zawodowo do czynienia z podobnymi sprawami).

zresztą jest tutaj gdzieś wątek na ten temat:
                jeszcze moderator wote informuje nas o portalu i swojej roli
                oraz jest tu też gdzieś napisane (w/g wote) że portal chce być powszechnie dostępny więc generalnie nie jest wymagane logowanie się do czytania i pisania...
                np. Facebook, Twitter i podobne są jeszcze bardziej powszechnie dostępne ale bez zalogowania się pisanie jest niemożliwe a czytanie ograniczone - musi być jakaś kontrola dostępu w czasach gdy komputery, tablety lub smartfony nie kosztują prawie nic...

na tym forum oprócz wyżej wymienionych plag nie mieliśmy do czynienia z wulgaryzmami
                lub rażącym łamaniem netykiety więc rola moderatora społecznego miałaby głównie polegać
                na 24h/doba ganianiu spamerów ?

wybacz...
                to chyba trochę naiwne jest: potrzebna szybka zmiana systemu całego portalu tym bardziej że
                uczestnictwo w jakiejkolwiek dyskusji pod artykułami na gazeta.pl odpada całkowicie... i doskonale wiesz z jakiego powodu.

Pozdrawiam serdecznie
                i zachęcam do przedyskutowania problemu możliwie szybko w gronie osób mogących podejmować decyzje korzystne dla wszystkich zainteresowanych stron...
                • jabolkn Re: 08.09.14, 08:39
                  proponuje Skynewsa i Zolviu na moderatorow
                  • zolviu Re: 08.09.14, 13:24
                    a co ja złego zrobiłem żeby się za darmo z Wami uzerac :p

popieram kasie - ORTODOX
                    powaznie mowie!
                    • skynews Re: 11.09.14, 02:03

Kasia to się chyba z nami pożegnała, przynajmniej na jakiś czas...
                      pewnie są bardzo zajęci z całym zarządem intensywną analizą naszych propozycji...
                      tak zajęci że nawet nie zauważono pierwszego już spamera...

mi wszystko jedno kto będzie moderatorem: byle tylko prawie zawsze był i skutecznie wykonywał to co do niego/do niej należy...

Januszowi odpowiadam że nie jestem w ogóle zainteresowany...portalu nie stać na mnie:)
                      • ewangelizator_carvingu Re: 16.09.14, 14:08
                        takie to sa czasy w których złotym gralem wszystkich marketingowców jest liczba odsłon, musiała sie gazeta zorientować że cos nie tak z forum i coraz mniej klikniec, ale tak jak napisałem juz jest na to za późno,
                        w dawnych czasach to forum było jednym z najpopularniejszych i najbardziej opiniotwórczych miejsc dyskusji o nartach, niestety tutaj niewiele sie działo, tymczasem konkurencja poszła mocno do przodu a i czasy sie zmieniły
                        a była szansa bo na forum zawsze przeważały tematy alpejskie, w czasie gdy wystartował boom na wyjazdy w Alpy to forum mogło przejąc role najbardziej opiniotwórczego ośrodka,

generalnie to chyba problem nie tylko gazeta narty ale i całego forum gazety
                        • skynews Re: 17.10.14, 00:43

30 września 2014 napisałem do kasi.aa
                          czy nie zechciałaby w dalszym ciągu z nami rozmawiać w sprawie moderatora i przedstawionych propozycji oraz zapytałem jaka jest przyczyna tak oszczędnego zajmowania się tematem, który sama zainicjowała - nic...do dzisiaj żadnej odpowiedzi.

widać że szczęście opuściło wote i musi ciągłe forum się opiekować...
                        • skynews Re: 17.10.14, 00:56

„a była szansa bo na forum zawsze przeważały tematy alpejskie, w czasie gdy wystartował boom na wyjazdy w Alpy to forum mogło przejąc role najbardziej opiniotwórczego ośrodka...”

dokładnie...
                          tym bardziej że znaczna cześć artykułów na tematy alpejskie w gazecie i nie tylko ściągnięta jest z naszego forum a to co sami napisali to najczęściej nawet śmieszne nie było...
      • jabolkn Re: Chcesz zostać moderatorem tego forum? 24.11.14, 08:48
        i dlaczego jeszcze nie znaleziono nowego moderatora ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka