Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Dojazd do Canazei

08.11.14, 16:58
    Witam. Mam pytanie dotyczące dojazdu do Canazei. Byliśmy w Fassa kilkukrotnie i jak jechaliśmy samochodem to zjeżdżaliśmy z autostrady zjazdem Bolzano Nord, później przez Nova Levante i Carreza, zjazd do Pozza i do Canazei. Z tego co się orientuję na autostradzie pomiędzy zjazdem na Val Gardenę a Bolzano są prace drogowe. W zeszłym roku znajomi stracili 3 godz w korku. Może ktoś wie jak wygląda sytuacja obecnie? Na Google Maps pokazuje że są jakieś prace. Czy jeździł ktoś przez Val Gardenę do Canazei? Jak to wygląda zimą? Prawdę mówiąc trasa którą jeździliśmy (Carreza) jak nasypie to do najmilszych nie należy. Pytam teraz bo przymierzamy się do zaplanowania podróży ( nocleg w trasie czy nie ) . Pozdrawiam
    Obserwuj wątek
      • ewangelizator_carvingu Re: Dojazd do Canazei 10.11.14, 11:56
        ja korzystam z tego serwisu:

www.autostrade.it/autostrade_en-gis/gis.do
        nie widac tam utrudnien
        przez Gardene mozna sie przedrzeć przez Lupo Bianco ale jak spadnie snieg moga zamknac drogę, sprawdzaj w ostatniej chwili jakie sa warunki,

wzdłuz autostrady sa równiez drogi lokalne,
        • eg1504 Re: Dojazd do Canazei 10.11.14, 16:58
          Dziękuję
          • Gość: trialjumper Re: Dojazd do Canazei IP: 193.201.167.* 13.11.14, 11:31
            Śmiesznie bo właśnie wczoraj zastanawiałem się która droge wybrac do Canazei :). osobiście mam trzy opcje: pierwsza to zjazd w Bolzano Nord i droga SS241 przez Nova Lvente dalej Carezza do Vigo di Fassa i wtedy w lewo w SS48 przez Pozza do Canazei. jak popada jest niestety problem między carezza a Vigo. No i wersja druga: zjazd Chiusa - Val gardena i na droge SS242d i dalej SS242 przez Ortisei - santa Christina - Selva i w dół do Canazei. I na koniec wersja trzecia: zjazd Chiusa - Val gardena i na droge SS12 (wezdłuż A22) do miejscowości Ponte Gardena. Dalej na mostek, za mostkiem rondko i przez krótki tunel na SS242 i dalej SS242 przez Ortisei - santa Christina - Selva i w dół do Canazei. Problem w tym że w zeszłym roku tunel przy wjeździe na SS242 w Ponte Gardena był zamknięty po zejsciu lawiny z kamieniami i nie wiem czy juz to otwarto ?
        • Gość: Biniu Re: Dojazd do Canazei IP: *.skanska.pl 13.11.14, 12:54
          spojrzałem na stronę tego serwisu i zwróciłem uwagę, że ta autostrada o której mówimy jest zaznaczona na niebiesko. Na dole mapy jest legenda z której wynika , że jest to autostrada innego koncesjonariusza, czyli ten serwis jej nie obsługuje( jak widać należy korzystać z umiejętności czytania) . Wujek Google powiedział, ze tę autostradę obsługuje ten serwis: www.autobrennero.it/it a tu widzimy , że faktycznie roboty drogowe i korki aż w trzech miejscach. Ale chyba i tak każda alternatywa jest conajmniej bardziej ryzykowna.

Pozdrawiam
          Biniu
          • eg1504 Re: Dojazd do Canazei 19.11.14, 22:03
            a jednak miałam nosa że coś z tym Brennero jest nie tak :-), ponowię wątek jak będzie zbliżał się wyjazd
            • ron5 Re: Dojazd do Canazei 20.11.14, 06:51
              Jakkolwiek byście nie jechali to przestrzegajcie ograniczeń prędkości ja się zagapiłem w okolicy Predazzo i miałem 100 na ograniczeniu 70 i zapłacilem 167 euro czyli prawie dokladnie cenę karnetu na tydzień,trudno ,należało się .pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka