Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Trzy Doliny

18.01.05, 18:38
    Niewiele po nartkach styczniowych, a ja zaczynam już myśleć o następnych. No i
    przyszedł mi do głowy pomysł w postaci Trzech Dolin we Francji. Warto, nie
    warto?? Był tam ktoś z was? Mapę trasek widziałem - imponująca!!! Zastanawiam
    się tylko jak jest z cenami, bezpieczeństwem (lawiny)? Nigdy jeszcze nie byłem
    we Francji na nartach... i tak się właśnie zastanawiam...
    Obserwuj wątek
      • staruch5 Re: Trzy Doliny 18.01.05, 18:49
        kazdy muzulmanin raz w zyciu idzie do Mekki.
        Kazdy narciarz...

Musisz tam pojechac. To nawet sie nie powinienes przyznawac, ze tam nie byles.
        :-)) To jedno z najlepszych miejsc na narty na swiecie! Zawsze sie znajda
        marudy i narzekacze. To w "dobrym stylu" poszpanowac, ze cos jest nie tak w
        3Valee, ale byc tam trzeba i miec swoje zdanie. Pzdr.
        • Gość: jarczeslaw Re: Trzy Doliny IP: 80.72.38.* 20.01.05, 16:25
          Racja, racja i jeszcze raz racja. 3Doliny bombowa sprawa raj na ziemi za zycia.
          Życzę miłego szusowania.
          • Gość: jarek Re: Trzy Doliny IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 20.01.05, 22:49
            Fakt. To jest rewelacja. Jest tylko jedno ale... rewelacja dla ludzi o grubych
            portfelach. POlecam i ...nie zapominaj o tym "drobnym" mankamencie.
            P.S. Raz w zyciu warto się spłukać z kasy na taki cel;)
            • Gość: ron5 Re: Trzy Doliny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.05, 06:41
              Co do portfeli to widziałem apartamenty za ceny podobne jak w Austrii.Też mam
              pomysł,żeby tam pojechać.
              Oczywiście podróż jest droższa,bo z noclegiem ,jeśli autem i dodatkowo trzeba
              auto zostawić na platnym parkingu w większości miejscowości.
              • Gość: donc Re: Trzy Doliny IP: *.man.polbox.pl 21.01.05, 12:11
                1. Pamiętaj że apartamenty w 3dołkach zaczynają się od 10 - 12 metrów
                kwadratowych. Można dostać klaustrofobii. Jest wypożyczalnia sprzętu różnego (w
                tym TV) a obowiązkowy parking to rzecz konieczna, jest za mało miejsca.
                2. Stoki są dobre, ale tylko jeśli nie jadą po nich liczne wycieczki z Anglii
                czy Holandii. Koszmar! Leżą jak trupy co metr, wstają i znowu padają po pięciu
                metrach. Taka wycieczka zjeżdża ze stoku ok. 2 - 3 razy dziennie.
                3. Poza nartami to jest to fabryka do wyciągania kasy. Puby do rana. Pamiętaj
                że nie musisz jeść w pubie. Wychodisz na chwilę na pizzę czy kebab. Są też
                drogie restauracje z dobrym winem i mały supermarket.
                Powyższe opisuje Val Thorens, podobno Megeve jest droższy. Jeśli jedziesz na
                tydzień wystarczy skipas na Val Thorens.
              • Gość: Xander Re: Trzy Doliny IP: 81.210.66.* 21.01.05, 12:55
                Mozna dojechac bez nocowania
                • Gość: donc Re: Trzy Doliny IP: *.man.polbox.pl 21.01.05, 14:10
                  Potwierdzam: 24 godzin jazdy (z Warszawy), w tym 2 godziny snu w samochodzie.
                  • Gość: ron5 Re: Trzy Doliny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.05, 18:05
                    jedziecie po wypoczynek czy po śmierć w wypadku?taka jazda to typowo polska
                    głupota.
            • jabolkn Re: Trzy Doliny 06.05.13, 19:34
              ciekawe jakie ludzie 8 lat temu bzdury wypisywali :-)
      • Gość: ian les 3 Valees oui !!! IP: *.net81-66-145.noos.fr 22.01.05, 17:52
        Dzis wrocilem z VALMOREL a to o rzut beretem od 3V, warunki teraz znakomite
        (moze nawet za bardzo = robi sie lawinowo), ostatnie 4 dni jezdzilem w puchu i
        ciagle jeszcze pada snieg, tak chyba bedzie do wtorku.
        Les 3 Valees polecam jak najbardziej, teraz jest chyba najlepszy moment by tam
        jechac, bo juz od poczatku lutego zaczynaja sie ferie i bedzie siwy dym.
        Z parkowaniem bez przesady, mozna znalezc miejsce za darmo pod warunkiem, ze
        sie przyjedzie poza absolutnym szczytem sezonu (tak przynajmniej bylo w Meribel
        Mottaret). Odradzam raczej BRIDES LES BAINS (nie wiem czemu to miejsce wciskaja
        czesto polskie biura podrozy), zbyt dlugi codzienny dojazd do samych 3 Dolin.
        Wogole to mozna pobyt zalatwic bez posrednikow w apartamencie, z wyposazona
        kuchnia, gotowac samemu i zakupy robic w supermarkecie na miejscu, to najtansza
        forma pobytu. Rezerwacji mozna dokonac przez internet w :
        www.pierre-vacances.fr/
        albo
        www.maeva.com/
        pozdrawiam
        ian
        • Gość: donc Re: les 3 Valees oui !!! IP: *.man.polbox.pl 24.01.05, 16:36
          Nie jestem zwolennikiem szybkiej jazdy.
          Jechałem 24 godziny robiąc przerwę na kawę lub posiłek co 2 godziny.
          Jeśli ktoś chce jechać na wariata to zdąży w 15 godzin, ale w końcówce może
          wylecieć w przepaśćbo stromo, kręto i ślisko.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka