Gość: mako IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 15:42 od jakiego wieku można dziecko zabierać na narty, ale nie w nosidełku ale przypiąć dziecku narty?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Colagen Re: od jakiego wieku z dzieckiem na narty? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.05, 22:18 Jak jestes pełnioletnia mozesz zabierac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubagr mako IP: *.CHP.EDU 28.02.05, 13:57 ten watek juz byl: skonczyl sie chyba w koncu stycznia: zobacz wstecz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazio. Re: mako IP: *.sympatico.ca 28.02.05, 15:12 powinienes robic to z kazym watkiem ktory porusza tematy wczesniej omawiane. W koncu byc konsekwentnym to nie grzech. K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazio. Re: od jakiego wieku z dzieckiem na narty? IP: *.sympatico.ca 28.02.05, 15:15 Kiedys lekarze mowili ze ok 5 lat w laleznaosci od rozwoju ukaldy ksotnego dziecka. U nas w klubie juz 3-4 latki baiwa sie na sniegu w nartach pod okiem instruktora. Porozmawiaj z rozsadnym lekarzem. Wykladnikiem jest rozwoj dziecka i to co sie bedzie robic na sniegu. Kazio. Odpowiedz Link Zgłoś
maladanka Re: od jakiego wieku z dzieckiem na narty? 28.02.05, 17:44 Moja córka zaczęła chodzic na "butach" i na nartach jednoczesnie.Miała takie plastiki przypinane na paski skórzane i uwaga: bez kijków!Jak się oswoiła i oczłapała to gdy dostała kijki to już sobie doskonale radziła. W Szwajcarii widziałam dzieci ze smokami w buzi i na specjalnych uprzężach z rodzicami zjeżdzały niemal z każdej trasy - oczywiście wolniutko. W szkółkach narciarskich to tak na oko od 3 lat - szalały tam z nimi pingwiny i inne maskotki.Znajomi dali malucha rano,a po południu umiał! Ważne - to ma być zabawa! No i kask obowiązkowo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Colagen Re: od jakiego wieku z dzieckiem na narty? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.05, 20:17 rzeczywiscie przydalaby sie wam rozmowa z lekarzem a moze nawet leczenie .Sadzicie ze jak wy lubicie narty to taki szkrab tez? a moze on chce pobawic sie pluszakami?i wqasze narty ma gdzies - no to trzeba go zmusic prawda? oj baltimorskie ostrygi -widac dawno nie było okresowych badan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazio. Re: od jakiego wieku z dzieckiem na narty? IP: *.sympatico.ca 28.02.05, 20:29 No qurde jednak jestes w tym swoim dyletanctwie niereformaowalny a szkoda. K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubagr Re: od jakiego wieku z dzieckiem na narty? IP: *.CHP.EDU 28.02.05, 20:54 po raz pierwszy ( z zatrzezeniami) czesciowo sie zgadzam z colagenoza.czesciowo bo: oczywiscie nie ma nic gorszego niz zmuszac dzieciaka do jazdy wbrew woli. natomimast rodzice powinni to wyczuc. w sumie wiek na narty to 3-4 lat polecam w grupie rowiesnikow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazio. Re: od jakiego wieku z dzieckiem na narty? IP: *.sympatico.ca 28.02.05, 21:00 Zastanow sie deczko nad kontekstem tego watku. Potem spojzyj w lustro i powidz sobie jednak jestem klakier Coli. K. ps. to co jak dziecko nie chce siadac na nocnik to tez trzeba czekac az tego zapragnie? Oh Demagogowie tego forum jedzice na narty i przestancie belkotac. K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubagr Re: od jakiego wieku z dzieckiem na narty? IP: *.155.57.74.Dial1.Baltimore1.Level3.net 28.02.05, 23:14 chyba zartujesz kazio jezeli twoj post o moim uwielbieniu dla colagenozy byl zwrocony do mnie.............. positive reinforcement to chyba to????????/ w mysl tego nie mozna zmuszac dziecka prawda.??? co ja o tym sadze to inna sprawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazio. Re: od jakiego wieku z dzieckiem na narty? IP: *.sympatico.ca 01.03.05, 02:16 Opss, przepraszam, K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ater Re: od jakiego wieku z dzieckiem na narty? IP: 80.72.37.* 28.02.05, 20:50 colagen dosc tego! cos nie tak z twoja pamiecia. przeczytaj watek styczniowy na temat dzieci na nartach. bedziesz wiedzial kto i co pisal na ten temat. i zacznij prezentowac soba jakis poziom..... moze poprawny??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Colagen Re: od jakiego wieku z dzieckiem na narty? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.05, 21:25 A ja sadziłem ze Kazio jezdzi na nartach a on na nocniku no no powodzenia Kazio ale musi cie obracac na tym nocniku bo jakis zakrecony jestes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazio Re: od jakiego wieku z dzieckiem na narty? IP: *.sympatico.ca 01.03.05, 02:04 Wisz baily mnie te twoje dyletancki wypowidzi ale ju mnie nudza i nie bede ci odpowidal wiecej. Kazio Odpowiedz Link Zgłoś