Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

od jakiego wieku z dzieckiem na narty?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 15:42
    od jakiego wieku można dziecko zabierać na narty, ale nie w nosidełku ale
    przypiąć dziecku narty??
    Obserwuj wątek
      • Gość: Colagen Re: od jakiego wieku z dzieckiem na narty? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.05, 22:18
        Jak jestes pełnioletnia mozesz zabierac
        • Gość: kubagr mako IP: *.CHP.EDU 28.02.05, 13:57
          ten watek juz byl: skonczyl sie chyba w koncu stycznia: zobacz wstecz
          • Gość: Kazio. Re: mako IP: *.sympatico.ca 28.02.05, 15:12
            powinienes robic to z kazym watkiem ktory porusza tematy
            wczesniej omawiane. W koncu byc konsekwentnym to nie grzech.
            K.
      • Gość: Kazio. Re: od jakiego wieku z dzieckiem na narty? IP: *.sympatico.ca 28.02.05, 15:15
        Kiedys lekarze mowili ze ok 5 lat w laleznaosci od
        rozwoju ukaldy ksotnego dziecka.
        U nas w klubie juz 3-4 latki baiwa sie na sniegu w nartach
        pod okiem instruktora. Porozmawiaj z rozsadnym lekarzem.
        Wykladnikiem jest rozwoj dziecka i to co sie bedzie robic na sniegu.
        Kazio.
        • maladanka Re: od jakiego wieku z dzieckiem na narty? 28.02.05, 17:44
          Moja córka zaczęła chodzic na "butach" i na nartach jednoczesnie.Miała takie
          plastiki przypinane na paski skórzane i uwaga: bez kijków!Jak się oswoiła i
          oczłapała to gdy dostała kijki to już sobie doskonale radziła.
          W Szwajcarii widziałam dzieci ze smokami w buzi i na specjalnych uprzężach z
          rodzicami zjeżdzały niemal z każdej trasy - oczywiście wolniutko.
          W szkółkach narciarskich to tak na oko od 3 lat - szalały tam z nimi pingwiny i
          inne maskotki.Znajomi dali malucha rano,a po południu umiał!
          Ważne - to ma być zabawa! No i kask obowiązkowo!
          • Gość: Colagen Re: od jakiego wieku z dzieckiem na narty? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.05, 20:17
            rzeczywiscie przydalaby sie wam rozmowa z lekarzem a moze nawet
            leczenie .Sadzicie ze jak wy lubicie narty to taki szkrab tez? a moze on chce
            pobawic sie pluszakami?i wqasze narty ma gdzies - no to trzeba go zmusic prawda?
            oj baltimorskie ostrygi -widac dawno nie było okresowych badan
            • Gość: Kazio. Re: od jakiego wieku z dzieckiem na narty? IP: *.sympatico.ca 28.02.05, 20:29
              No qurde jednak jestes w tym swoim dyletanctwie niereformaowalny a szkoda.
              K.
              • Gość: kubagr Re: od jakiego wieku z dzieckiem na narty? IP: *.CHP.EDU 28.02.05, 20:54
                po raz pierwszy ( z zatrzezeniami) czesciowo sie zgadzam z colagenoza.czesciowo
                bo: oczywiscie nie ma nic gorszego niz zmuszac dzieciaka do jazdy wbrew woli.
                natomimast rodzice powinni to wyczuc.
                w sumie wiek na narty to 3-4 lat
                polecam w grupie rowiesnikow
                • Gość: Kazio. Re: od jakiego wieku z dzieckiem na narty? IP: *.sympatico.ca 28.02.05, 21:00
                  Zastanow sie deczko nad kontekstem tego watku.
                  Potem spojzyj w lustro i powidz sobie jednak jestem klakier Coli.
                  K.
                  ps.
                  to co jak dziecko nie chce siadac na nocnik to tez trzeba czekac
                  az tego zapragnie?
                  Oh Demagogowie tego forum jedzice na narty i przestancie
                  belkotac.
                  K.
                  • Gość: kubagr Re: od jakiego wieku z dzieckiem na narty? IP: *.155.57.74.Dial1.Baltimore1.Level3.net 28.02.05, 23:14
                    chyba zartujesz kazio jezeli twoj post o moim uwielbieniu dla colagenozy byl
                    zwrocony do mnie..............
                    positive reinforcement to chyba to????????/ w mysl tego nie mozna zmuszac
                    dziecka prawda.???
                    co ja o tym sadze to inna sprawa
                    • Gość: Kazio. Re: od jakiego wieku z dzieckiem na narty? IP: *.sympatico.ca 01.03.05, 02:16
                      Opss, przepraszam,
                      K.
            • Gość: ater Re: od jakiego wieku z dzieckiem na narty? IP: 80.72.37.* 28.02.05, 20:50
              colagen dosc tego! cos nie tak z twoja pamiecia. przeczytaj watek styczniowy na
              temat dzieci na nartach. bedziesz wiedzial kto i co pisal na ten temat. i
              zacznij prezentowac soba jakis poziom..... moze poprawny???
              • Gość: Colagen Re: od jakiego wieku z dzieckiem na narty? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.05, 21:25
                A ja sadziłem ze Kazio jezdzi na nartach a on na nocniku no no powodzenia Kazio
                ale musi cie obracac na tym nocniku bo jakis zakrecony jestes
                • Gość: Kazio Re: od jakiego wieku z dzieckiem na narty? IP: *.sympatico.ca 01.03.05, 02:04
                  Wisz baily mnie te twoje dyletancki wypowidzi ale ju mnie nudza
                  i nie bede ci odpowidal wiecej.
                  Kazio
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka