Gość: bg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 16:26 10-17 grud. 7 dni half board + 6 dni skipass za 300 Euro (z wyzywieniem!). Dojazd wlasny. Co sadzicie??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bingo Re: Passo Tonale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 17:06 Tonale jest lekko nudne na 6 dni, jesli bedziesz mial pecha zamkna jeszcze jeden z atrakcyjniejszych stokow bo trenuja wytrawni zawodnicy a lodowiec Prescena czy jak on sie tam zwie bedzie nie dostepny w czesci wyciagow orczykowych to masz przechlapane. Pozostaje ci Przlecz Kontrabandy ktora przy ladnej pogodzie jest piekna. Tanio napewno tanio wiedz o tym ze wtym czasie Skipas jest gratis w calych Dolomitach tz. promocja regionu. Polakow od cholery ja tez tam bede w Alta Badia, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
staruch5 Re: Passo Tonale 06.12.05, 17:18 bingo, masz na mysli Skirame, czy DolomitiSuperSki? Bo o tym ostatnim, to nic nie wiem, zeby byl za darmo. Sa znizki. Odpowiedz Link Zgłoś
ortodox Re: Passo Tonale 06.12.05, 20:25 Zacznę od tego, że to wcale nie jakaś taniocha(300e=1200zł)bez dojazdu? Jeżeli poczytasz to forum to dowiesz się, że za taka sumę można zrobić Vall di Sole lub Dolomity także w styczniu, kiedy warunki śniegowe są pewniejsze i nikt łachy darmowym(free ski) karnetem gęby nie wyciera a na dodatek z dojazdem. Co do samego Tonale, to różnie mówią: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=380&w=17051113&a=19885991 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=380&w=17051113&a=17704999 można spotkać wiele złych opinii ale pamiętaj, że forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=380&w=17051113&a=33083867 Ja dodam od siebie, że nie jest tam aż tak źle. Większość stoków jest południowa co może być problemem w marcu czy kwietniu ale nie w grudniu, styczniu i lutym. Nawet w mroźne dni może to być zaletą. Trasy są różne i urozmaicone i jest ich nie mało. Mieszkasz przy stoku, sporo rozrywek i atmosfera wakacyjna. Widokowo nie tak źle, widźałem gorsze miejsca, które inni wychwalali, co sie komu podoba to jego sprawa. Może na tydzień jeżdżenia to deczko mało urozmaicenia. Dlatego proponowałbym jeżeli to mozliwe, zrobić niewielką dopłatę do superskiramy. Za parę euro bedziesz miał możliwośc pojeździć dla urozmaicenia w Madonna di Campiglio, Marilleva, Folgarida,Pinzolo, Pejo(powszechnie krytykowane, chyba trochę niepotrzebnie), mt. Bondone, Paganella ... pozdwawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: svinx Re: Passo Tonale IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 06.12.05, 20:33 Superskirama w tym terminie tez jest za free, ja w kazdym razie jade wlasnie do tonale i bede mial superskirame w cenie hotelu wiec bez problemu odwiedzi sie okoliczne osrodki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bg Re: Passo Tonale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 20:34 ...ale zarcie mam w cenie, a dojazd 5 osob w dobrym vanie-zagazowanym zreszta to zadne koszta, wole to niz meczenie butelczyny w autokarze ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ortodox Re: Passo Tonale 06.12.05, 20:48 To jasne ale też parę stówek kosztuje(powiedzmy 200zł) a to razem daje 1400zł. Ja CAŁY taki wyjazd na 2 osoby/2tygodnie z wszelkimi kosztami zamykam w 5000zł mając pewne warunki śniegowe, czego grudzień niestety nie gwarantuje. Tylko tyle chciałem powiedziwc do tego :). pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: svinx Re: Passo Tonale IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 06.12.05, 20:43 wlasnie wyczytalem fajna informacje: SKIRAMA DOLOMITI Adamello-Brenta wychodzi poza granice, oferuje roczny skipass ważny 7 dni (począwszy od 01.12.2005) uprawniający także do korzystania ze stoków i wyciągów DOLOMITI SUPERSKI (co oznacza możliwość szusowania na wszystkich trasach włoskich Dolomitów obejmujących 1560 km nartostrad i 600 różnego rodzaju wyciągów). Odpowiedz Link Zgłoś
ortodox Re: Passo Tonale 06.12.05, 20:50 Coś mi tu nie pasi? Podaj link pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: svinx Re: Passo Tonale IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 06.12.05, 20:55 www.skirama.it/po/skipass.asp ale to chyba tylko te drozsze caloroczne jakies czy cos :) Odpowiedz Link Zgłoś
ortodox Re: Passo Tonale 06.12.05, 20:58 Oczywiście, superskirama CAŁOSEZONOWA oferuje 7 dni na wyciągach objętych dolomitisuperski, to jasne. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś