Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

co myslicie o ischgil

IP: *.dip.t-dialin.net 11.12.05, 13:30
    wybieram sie w tamta strone w polowie stycznia-warto??

pozdr.
    Obserwuj wątek
      • docg Re: co myslicie o ischgil 11.12.05, 14:48
        warto. to duży kombinat narciarski, świetne warunki, imponująca infrastruktura
        (łącznie z 3-poziomowym skrzyżowaniem wyciągów kanapowych) :-)
        Można na nartach przejechać do Szwajcarii (zabrać paszport, bo zdarza się, że
        sprawdzają), tam jest strefa wolnocłowa, co dla niektórych też jest atrakcją
        pozdrawiam
        • Gość: Skyddad Re: co myslicie o ischgil IP: *.fornfyndet.se 11.12.05, 16:33
          I Jeszcze straszliwie przepelniony i drogi.
          Pzdr.Sky.
          • ortodox Re: co myslicie o ischgil 11.12.05, 16:55
            Osobiście nie byłem ale zaufałbym tej opinii:
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=380&w=17051113&a=17255363
            pozdrawiam
            • docg Re: co myslicie o ISCHGL 13.12.05, 08:59
              no tak, ale... jakiś czas temu była tu dyskusja o Sella Ronda, ja pisałem, że
              pod względem narciarskim jest słabo, co najwyżej można docenić walory
              turystyczne, i że tym, którzy chcą naprawdę pojeździć, polecam mniejsze ośrodki
              w Val di Fassa. Na co odezwali się zwolennicy Selli twierdząc, że tam jest
              super a mniejsze ośrodki to wiocha. No więc powiedzmy sobie szczerze: może w
              Ischgl jest sporo ludzi, ale na pewno nie tyle, co na Selli. Ja byłem w okresie
              ferii i nie było problemów z parkingiem, wyciągami ani jazdą na stoku. To jest
              jednak przewaga austriackiej organizacji ;-)
              Co do cen: tygodniowy skipass kosztował dokładnie tyle samo, co dolomiti
              superski, a noclegi w apartamencie miałem po 20 euro, czyli tak jak we Włoszech.
              pozdrawiam
              • staruch5 Re: co myslicie o ISCHGL 13.12.05, 09:14
                i pewnie mas zracje.
                Na szczescie, bo gdyby jendo miejsce mialo same zalety, to by nikt nigdzie
                indziej nie jedzil.
                • Gość: Skyddad Re: co myslicie o ISCHGL IP: *.fornfyndet.se 13.12.05, 12:20
                  Docg,
                  Oj to musiales byc bardzo dawno temnu,dzisiaj sie uwaza tanio 30 euro od lba na
                  noc w Wloszech.
                  Pzdr.Sky.
                  P.S Przewaga Sella Rondy zawsze pogoda zawsze prawie slonce i pieknie.Isgl mgla
                  ciagle zmiany a zeszlym roku na poczatkuu marca przyszlo +18C i jazda sie
                  skonczyla ludzie kleli.Sella dalej fukcjioniowala.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka