Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Byłem wczoraj na biegówkach:)

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.06, 11:11
    Wyciagnalem swoje stare biegowki, nasmarowalem na goraco i w pola, zrobilem taka rundke do okola wsi polami, moze tak ok. 4 km. Na polach 40 cm sniegu - puch na zmiane ze zmrozonym. Jezdzilo sie po warstwie zmrozonego pokrytym parucentymetrowym swiezym puchem z nocnego opadu.
    Straty: wyrwane wiazanie z jednej narty oraz ogromny odcisk na lewej piecie.
    Zyski: potrenowalem troche i rozruszalem miesnie oraz pierwszy raz pokonalem ten dystans tak szybko, bez nart i sniegu to niedostepne tereny bo albo zboza, kartofle albo niedostepne gestwiny ostrezyn:)
    Obserwuj wątek
      • Gość: Tejert Re: Byłem wczoraj na biegówkach:) IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 12.02.06, 17:54
        Ja też w piątek sobie trochę pobiegałem - pierwszy raz w tym sezonie, dorobiłem
        się nawet ładnego siniaka po rozpaczliwej wywrotce na oblodzonej ścieżce. Przy
        okazji mam pytanie gdzie można kupić kijki - w naszych pięknych i płaskatych
        górach bez problemu można kupić najprzedniejszy sprzęt do konkurencji
        alpejskich a sprzętu biegowego nawet na "lekarstwo"
        • murowany Re: Byłem wczoraj na biegówkach:) 12.02.06, 17:58
          szczerze to nie mam pojecia, korzystam z "normalnych" kijkow ale wiem, ze to nie to. przegladalem katalog maks sport ale znalazlem w nim jedynie jedna stronke a na niej trzy modele biegowek i dwa butow.
          wiesc gminna niesie, ze zainteresowani zaopatruja sie w sprzet u naszych poludniowych sasiadow, bo w Czechach to ponoc duzo popularniejszy sport.
          • janato1 Re: Byłem wczoraj na biegówkach:) 12.02.06, 21:52
            W zeszłym roku kupiłem kijki do biegówek w Maksi Sport koło Domu Turysty w
            Krakowie- może w tym też są.
            • Gość: oranjefanka Re: Byłem wczoraj na biegówkach:) IP: *.crowley.pl 13.02.06, 10:48
              zgadzam sie, sprzetu biegowkowego to u nas nie ma...pod tym wzgledem katastrofa;
              nie tylko nie ma ale i ceny nieproporcjonalnie duze, jak juz jest; no ale kijki
              sie da kupic, bez przesady; nie wyobrazam sobie jak mozna uzywac zjazdowych, za
              krotkie sa przeciez zdecydowanie...w wiekszosci duzych sklepow sportowych w
              warszawie sa (go sport, delta sport, decathlon, ale tylko ten w markach, nie
              reduta, itd), wiec mniemam ze w sklepach tych sieci w innych miastach
              zaopatrzenie jest podobne; fakt, wybor porazajacy nie jest, ale kilka rodzajow
              nart, butow i kijkow sie znajdzie; a jesli nie potrzebujesz jakichs super hiper
              tylko normalne to spokojnie je mozna kupic w macro, gdzie maja tez te zalete, ze
              sa zasdniczo tansze; zreszta te w sklepach sportowych to przewaznie nie sa
              jakies super hiper;

murowany, zazdroszcze ci tego, ze przypinasz narty i wybiegasz z domu...ja musze
              je do bagaznika dachowego zamocowac i min. 30 minut z miasta wyjezdzac, a to
              tylko jak korkow nie ma:(
              • Gość: murowany Re: Byłem wczoraj na biegówkach:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 00:03
                Oranjefanka: wiem, ze ze zjazdowymi to meczarnia ale jeszcze nie nabylem odpowiednich, poki co to kazda wolna kase pochlaniaja karnety na wyciagi;-)
                A biegowki to mam odziedziczone. Pamietaja jeszcze prl'owskie gieldy narciarskie:)
                • Gość: oranjefanka jeszcze o biegowkach i cenach IP: *.crowley.pl 15.02.06, 08:55
                  wiesz, jak ja sie wybieram na bieganie, to 95 procent ludzi ktorych mijam ma
                  takie odziedziczone biegowki; moje sa nowe tylko dlatego, ze nauczylam sie na
                  nartach, zarowno zjazdowych jak i biegowych ze wzgledu na faceta, co bylo
                  relatywnie niedawno (nie w prlu;) no wiec prawie nikt nie ma nowych, zero
                  lanserki, kazdy biega dla przyjemnosci na tym, co ma; zdecydowanie popieram,
                  dlatego jak mam jeden dzien to znacznie bardziej wole na biegowki niz na gore
                  kamiensk jechac (z wwy na jeden dzien nie masz innej opcji), tam to jest rewia...

o cenach jeszcze:
                  jak rok temu kupowalam sprzet biegowkowy (w tym rzecz jasna kije) dla mojego
                  brata to nigdzie nie widzialam tak tanich jak te oferty w necie do ktorych masz
                  linki w postach ponizej; fakt, ze te z netu uzywane, ale na pewno byloby ci
                  wygodniej, ze wzgledu na dlugosc; w wwie w sklepach sportowych to jest czesto
                  wiecej niz 100PLN, w macro bylo cos kolo 50-60 rok temu; znacznie taniej komplet
                  mozna kupic nie w polsce, no ale to juz cala wyprawa biegowkowa wiec rozumiem,
                  ze nie wchodzi w gre;
        • souls_hunter Re: Byłem wczoraj na biegówkach:) 13.02.06, 12:26
          Jak zwykle allegro sie klania
          aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=86357403
          aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=85912207
          • Gość: oranjefanka Re: Byłem wczoraj na biegówkach:) IP: *.crowley.pl 13.02.06, 15:56
            no tak, za taka cene jak na allegro, to w zadnym sklepie nie znajdziesz...
        • Gość: Kross Re: Byłem wczoraj na biegówkach:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.06, 16:36
          Ja kupilem mojej Matuli w prezencie komplet buty, narty, kije w przyzwoitej
          cenie (sprzet uzywany) za gieldzie narciarskiej. Wybor moze nie oszalamiajacy,
          ale kije w rozsadnej cenie na pewno sie znajda.

W Krakowie gielda jest na Oleandry kolo Rotundy w kazda sobote. W innych
          wiekszych miastach tez takie gieldy sa pewnie organizowane.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka