Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

POMOCY - Val di Sole czy Livigno

14.03.03, 19:37
    Kochani,
    Pomozcie prosze, udalo mi sie dostac urlop i 28.03 jade do Wloch!!!!! Hip
    Hip hura!!!!!!!!!
    Tylko problem - do wyboru mam Val di Sole i Livigno. Kto z obytych
    pasjonatow narciarstwa wie, gdzie pod koniec marca bedzie wiecej sniegu i
    lepsze warunki. W ogole gdzie warto jechac???????
    Kocham narty absolutnie i bezgranicznie, jezdze b. dobrze i chce poszalec na
    max na wspanialych wloskich stokach.
    Prosze, kto powie gdzie bedzie lepiej i bardziej dam sobie w kosc??????? ;)
    Kusi mnie Lombardia w Dolomitach juz bylam i znam Cortine i wszystko wokol
    Sella Ronda.
    Z gory dzieki serdeczne,

Arya
    Obserwuj wątek
      • tripis Re: POMOCY - Val di Sole czy Livigno 25.01.04, 15:14
        Z dwojga zlego to juz chyba Val di Sole, chyba, ze cie kreci strefa wolnoclowa
        w Livigno i dziki tlum nawalonych polakow, spiewajacych biesiadne rymowanki o
        marynie i jej dupie. W V-d-Sole jest jeszcze w miare.
        Na przyszly rok jak chcesz naprawde pojedzic to polecam a Francje (Tignes albo
        Alpe'd'Huez). Niewiele dalej (ok. 3 godzin jazdy) ale zwraca sie z nawiazka.
        Przed 3 godzinami wrocilem z Oz (obok Alpe'd'Huez) po pobycie tam juz drugi
        raz i znow bymm pojechal. Pozdrawiam.
        • skyddad Re: POMOCY - Val di Sole czy Livigno 25.01.04, 16:58
          Strefy wolnoclowej juz dawno niema.Livigno jest ladne i jest gdzie
          pojezdzic,obok masz Isolacje i Bormio.W Bormio ten sam skipass masz obok St
          Catarina tez sliczne trasy.W Bormio odbywaja sie Wordl Cup. Masz tam gorki do
          3000m zreszta taksamo jest w Livigno.Kolega poleca Francje i chyba zrob to co
          On mowi napewno nie pozalujesz.Pzdr.Skyddad.
      • magdaszy Re: POMOCY - Val di Sole czy Livigno 26.01.04, 11:46
        Zdecydowanie Livigno! Biore pod uwage warunki sniegowe - bylam w polowie marca
        w Livigno przed 3-ma laty i warunki byly rewelacyjne, czego nie mozna
        powiedziec o Cortinie;); i trasy bardzo fajnie rozmieszczone i blisko siebie.
        powodzenia
        Magda
        • zuzaankaa Re: POMOCY - Val di Sole czy Livigno 26.01.04, 12:05
          W marcu 2003 nie było śniegu ani tu, ani tu. Zrezygnowaliśmy z Włoch i
          przenieśliśmy się / mogliśmy, bo nie mieliśmy zorganizowanej, zapłaconej z
          góry imprezy/ do Austrii- Zillertal- Mayerhoffen, Zell am Ziller. Tam snieg
          jest Pewny i mozliwości tyle, że zapijaczeni Polacy nie dowloką się tam, gdzie
          dotrze zapalony , dobry narciarz.
      • es_el Re: POMOCY - Val di Sole czy Livigno 27.01.04, 17:48
        od kilku lat jezdze w marcu do livigno i bardzo sobie chwale, polakow jest
        troche, ale i tak niemcow duzo wiecej, mi to w ogole nie przeszkadza, wszedzie
        znajda sie ludzie, ktorzy niekoniecznie potrafia sie zachowac, nie zawsze sa to
        polacy
        dla mnie najwazniejsze sa warunki, a livigno jest super, w marcu jest mniej
        ludzi niz w szczycie sezonu, w 2003 sniegu bylo w brod (bez dosniezania), dlugi
        dzien, blekitne niebo bez chmurki - bajka
        trasy swietnie utrzymane i roznorodne - od latwiutkich niebieskich po czarne,
        takze szerokie pisty z muldami, przepustowosc wyciagow tez jest niezla, nawet
        jak utworzy sie tlumek pod wyciagiem to blyskawicznie sie rozladowuje, mozna
        jezdzic od dziewiatej do osiemnastej, a jak z malym dzieckiem to tez super bo
        do 7 lat jest free (trzeba sprawdzac)
        kwateruje sie zawsze przez internet - biore apartament (2 adults 2 kids), ani
        razu sie nie zawiodlem www.aptlivigno.it/
        wieczorem jest fajnie, wiele miejsc gdzie mozna cos zjesc
        polecam i nie przesadzajmy z ta izolacja od polakow, w koncu chodzi o narty -
        na stoku jeszcze zaden polak (ani nikt inny ;) mnie nie zaatakowal
        my (jesli jestesmy kulturalni) tez robimy opinie o rodakach
        pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka