Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

SKI- ubezpieczenie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 11:50
    Witam , sezon zbliża się wielkimi krokami i trzeba rownież pomysleć o SKI
    ubezpieczeniu , zwłaszcza jak się będzie podziwiać słowackie trasy. czy w
    związku z tym macie jakieś namiary na ubezpieczenia. Z tego co wiem to w
    zeszłym roku nawet niezłym monopolistą była signal indua (chyba dobrze
    napisałem). podzielcie się swoja wiedza.
    pozdr
    Obserwuj wątek
      • staruch5 Re: SKI- ubezpieczenie 19.11.06, 12:58
        Signal Iduna rzczywiscie jest popularny, ale porownywalismy w zeszlym roku z
        innymi i nie pamietam, zeby jakos wcuglach wygral.
        Musialbys poszukac w archiwum.
        Rozmawiamy oczywiscie o standardowym ubezpieczeniu na AMATORSKIE uprawianie
        narciarstwa (sztruxowego).
      • Gość: arp007 Re: SKI- ubezpieczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 14:52
        ja ze znajomymi wykupujemy od pary lat warte. nie porownywalismy ofert. nasz
        znajomy byl agentem warty i zalatwial to ubezpieczenie na ciekawych warunkach.

pozdrawiam,
        • 1web Re: SKI- ubezpieczenie 20.11.06, 10:27
          Warta, Signal, PZU - Elvia.
          Wszystkie moga być, ale pamiętajcie jedno, żedne z nich nie płaci za operację
          zerwanych więzadeł pobocznych i krzyżowych. A to częsta kontuzja carwingowców.
          • Gość: Jurek M Re: SKI- ubezpieczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 11:27
            Na Slowacje najlepsze jest standardowe,darmowe ubezpieczenie z NFZ.Przerabialem
            juz na Vielkej Racy prywatne,dodatkowe ubezpieczenie z Warty,bylo z nim duzo
            problemu,mnostwo pisania roznych druczkow i koniecznosc zaplaty za zabieg,gips
            itd na miejscu,a kasa z powrotem dopiero od ubezpieczyciela w kraju.Jak
            mielibysmy E-111 z NFZ to wszystko byloby zrobione na miejscu gratis ( dotyczy
            szpitalu w Cadcy)Tak ze wedlug mnie na Slowacje nie warto dodatkowo sie
            ubezpieczac,co innego Alpy
            • Gość: Roberto Re: SKI- ubezpieczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 12:44
              Tak , ale ratownictwa i powrotu do kraju NFZ Ci nie zapłaci.
              Więc nie oszczędzaj i wykup .
              • 1web Re: SKI- ubezpieczenie 20.11.06, 13:50
                Jurek, bardzo cie proszę nie dawaj takich rad.

Konieczne jest ubezpieczenie ratownictwa górskiego, bez tego cię za frico nie
                zwiozą, ani nie wyslą helikoptera. Do tego czasami jest potrzebny transport
                poszkodowanego do domu. Sprawdź ile kosztuje wynajęcie transportu
                sanitarnego..........
                Tak więc obojętnie gdzie jedziemy - ubezpieczenie ski + karta z NFZ
                • Gość: Jurek M Re: SKI- ubezpieczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 19:29
                  Akurat na Vielkiej racy ze stoku zwioza kazdego za free(w cenie karnetu),a na
                  helikopter w Slowacji to nawet z ubezpieczeniem bym nie liczyl,co innego
                  Alpy,ale kazdy robi,jak uwaza,to jest moje zdanie
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka